Klaipėdoje – gerėjanti „kovidinė“ situacija, abiturientai kviečiami skiepytis

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamentas informavo, kad šeštadienį šalyje ištyrus 7134 mėginius 412-oje iš jų rasta koronaviruso infekcija.

Per praėjusią parą COVID-19 liga Klaipėdoje susirgo 16 žmonių. Penktadienį buvo pranešta apie 21 susirgusįjį, ketvirtadienį tokią diagnozę Klaipėdoje išgirdo 31, trečiadienį – 36, antradienį – 39 žmonės.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės nuotr.

Uostamiestyje susirgimų per savaitę sumažėjo 13,9 proc., Lietuvoje padaugėjo 34,9 proc.

14 dienų naujų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų šalyje per parą išaugo nuo 302,3 iki 305,4 atvejų, Klaipėdoje sumažėjo – nuo 291,9 iki 287,2.

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu serga 8527 žmonės, pasveikusiais laikomi 197629. Klaipėdoje dar serga 405, koronavirusinę infekciją įveikė 12485.

Klaipėdoje šeštadienį koronavirusas pareikalavo vienos aukos – iš viso uostamiestyje nuo COVID-19 ligos mirė jau 138 žmonės. Tuo metu šalyje į COVID-19 aukų sąrašą įrašytos dar 12 mirčių ir šis skaičius pasiekė 3551

Pirmą skiepą šeštadienį šalyje gavo 2997 gyventojai, antrą – 112. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai buvo 316 ir 80. Šalyje abi dozes jau yra gavę 5,39 proc. žmonių, uostamiestyje – 5,52.

Pagal statistikus Klaipėdoje šiuo metu yra apie 4,9 tūkst. nepanaudotų vakcinų dozių.

Klaipėdos senjorams šį savaitgalį buvo sudaryta galimybė pasiskiepyti „AstraZeneca“ vakcina be išankstinės registracijos.  Sekmadienį tai galima padaryti nuo 9 iki 12 val. vakcinacijos centre Taikos pr. 76 (Klaipėdos miesto poliklinika).

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad pirmadienį ir antradienį uostamiestyje be išankstinės registracijos „AstraZeneca“ vakcina bus skiepijami švietimo darbuotojai ir abiturientai.

„Vakcinacija Klaipėdoje – Nestabdome ir nelėtiname tempo – anaiptol – nes laikas tikrai ne mūsų sąjungininkas šioje sudėtingoje situacijoje! Tęsdami „gyvos eilės“ vakcinavimui patirtį, sudarome galimybę visiems Klaipėdos miesto asmenims, dirbantiems arba teikiantiems paslaugas švietimo įstaigose bei abiturientams, visiems, kurie mokosi vidurinio ugdymo programos baigiamojoje klasėje, pasinaudoti galimybe ir nedelsiant pasiskiepyti! Kviečiame šiuos asmenis be jokios eilės ir papildomos registracijos vakcinuotis  ASTRA ZENECA vakcina gyvojoje eilėje, siekiant maksimalaus operatyvumo.

Skiepijimas vyks Klaipėdos miesto poliklinikoje (Taikos pr. 76) pirmadienį (2021-03-29) ir antradienį (2021-03-30) nuo 14 iki 20 val.

Apsisprendus vakcinuotis šia vakcina, reikia tiesiog atvykti į Polikliniką nurodytu laiku ir pateikti dokumentus, įrodančius Jūsų atitikimą šiai prioritetinei grupei – turėti darbo švietimo įstaigoje pažymėjimą arba tai įrodančią švietimo įstaigos vadovo pasirašytą pažymą (tinka ir el. pažyma); mokinio pažymėjimą. Pasinaudokite šia galimybe ir į mokyklas grįžkite saugiai bei artėjančius abitūros egzaminus pasitikite ramūs“, – ir informavo, ir ragino Klaipėdos meras.

7 Comments

  1. kada pradės skiepyti

    nuo 60 m. turinčius chroniškų ligų? Esu 62 m., esu astmatikas, ar abiturientui pavojingiau susirgti, nei man?

    Reply
  2. Antanas

    Bjauru apie tai klausytis, skaityt ir kalbėt. Aiškiausias melas!
    Jei norite įsitikinti, kad medicina yra verslas, kuriam reikalingi pastovūs klientai, apsilankykite Klaipėdos jūrininkų sveikatos priežiūros centre, Kauno gatvėje. Tapsite nepagydomu ligoniu, kuriam nuolat reikalingi vaistai. Ir, žinoma, covid 19 gali prirašyti.

    Reply
  3. Atsibodo

    Kada nustosite meluoti???

    Reply
  4. Lolo

    Jau nebežino kur susert tuos savo skiepus.

    Reply
  5. Atvirumo pabaiga

    „Atvira Klaipėda”? Kas tai? Ar ne eilinė „antis”? Dėl ko arba prieš ką atvirauti? Ar nebuvo Vakarų Lietuvos žiniasklaida visada atvira? Ar „Atvira Klaipėda” nėra tiesiog burbulas: atvirumas dėl atvirumo? Ar tai ne smegenų plovimo įrankis? Ar tai ne išpūstas dalykas – atviraukite, nes Klaipėdoje be mūsų visi kiti neva uždari, neatviri? Ar nenustosite krėsti šposus su tais atvirumais ar uždarumai?
    Pateikiau štai tokią nuomonę apie „Atvira Klaipėda” atvirumą. Ir jos kai kuriuose Jūsų leidinio skyreliuose nepraleido. Mirtis arba krachas atvirumui. Štai ji lietuviška demokratija – arba mus giriate, mums pataikaujate, arba Jūsų nuomonė mums nepriimtina. Tai kam vaizduoti ir vaidinti atvirumą?

    Reply
  6. Lauris

    Eikite nx su savo skiepais sau i uzpapali susikiskite tuos skiepus ir nesiulikite zmonems

    Reply
    • Donats

      Visiškas esi ligonis.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Nulinius COVID-19 rodiklius jau turi 22 šalies savivaldybės

Antradienį šalyje patvirtinti 11 naujų koronaviruso atvejų, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą, vienas – trečią kartą. Tarp jų klaipėdiečių ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje - jau mažiau nei dešimt sergančiųjų COVID-19

Pirmadienį šalyje patvirtinti 25 nauji koronaviruso atvejai (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po penkių parų ...
2024-05-07
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį šalyje - vos du nauji COVID-19 atvejai

Šeštadienį Lietuvoje patvirtinta du nauji COVID-19 atvejai: vienas žmogus užsikrėtė pirmą, kitas – antrą. Tarp jų klaipėdiečių, kaip ir tris ...
2024-05-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This