M. A. M. A. pavyko, nors karalius vis tiek nuogas…

Nuomonės

„Karantinas turi būti griežtas, bet jis turi neprovokuoti daryti veiksmų, kurie yra demonstravimas tam tikro nesiskaitymo su nustatytais reikalavimais, o atvirkščiai – ieškoti kūrybinių sprendimų, kurie pademonstruotų, kad saugantis, laikantis tam tikrų saugumo reikalavimų galima pasiekti, kad liga neišplistų ir, kita vertus, įvykis, renginys įvyktų ir visi būtų dėl to laimingi”.

Mėsos paviljone – žmonių kaip per Jūros šventę, apie jokį atstumų laikymąsi – nė kalbos negali būti. Asociatyvi Palmiros Mart nuotr.

Taip, taip ir dar kartą taip! 100 proc. pritariu prezidentui ir pasirašau po kiekvienu čia cituojamu Gitano Nausėdos BNS pasakytu žodžiu, nors ir nesu prezidento gerbėja.

Tačiau labai gerbiu logišką, argumentais paremtą mąstymą ir kalbėseną bei organiškai nepernešu absurdiškų, nelogiškų veiksmų ir esu alergiška kvailybei.

Užtat pritariu tiems, kas prieš kvailybę pasisako tuo pačiu ginklu.

Kalbu apie iš visų pusių užpultus M. A. M. A. organizatorius, kuriems ploju atsistojusi. Nes šie jauni, kūrybingi ir juodojo humoro nestokojantys žmonės viešai pakartojo tai, ką senių seniausiai savo pasakoje buvo pasakęs Hansas Kristianas Andersenas – kad karalius yra nuogas.

Kaltinti renginio organizatorius už nelogiškus, vienas kitam prieštaraujančius Vyriausybės sprendimus – tai tas pats, kas kaltinti prekybos centro pardavėją dėl prekių pabrangimo.

„Mirus Vardenio Pavardenio mamai ir laidotuvėms vykstant kitoje savivaldybėje, jis ir (ar) jo vaikai vykti gali, o jo sutuoktinė – ne”, – taip mūsų šaunioji policija pateikia išaiškinimą apie judėjimo tarp savivaldybių ribojimus.

Panašu, kad pareigūnams, kalbant liaudiškai, nuo darbų su galva jau ne viskas gerai. O ir kaip galėtų būti gerai, jei jie, kaip paaiškėjo, iki karantino, matyt, tik varnas skaičiavo, jei štai jau gerą pusmetį sugeba tik nepriekaištingai atlikti vienintelę funkciją – stovėti postuose ir apgręžinėti atgal mašinas.

Savaitgalį buvau prekybos centre esančioje rūbų parduotuvėje, kuri, jos laimei, turi atsarginį išėjimą į lauką, dabar jau tapusį pagrindiniu. Didžiulėje erdvėje – vos kelios pirkėjos. Pačiame PC – žmonių nerasta.

Tą pačią dieną dar nuėjau ir į turgų. Mėsos paviljone – žmonių kaip per Jūros šventę, apie jokį atstumų laikymąsi – nė kalbos negali būti.

Tad mūsų brangiosios Vyriausybės prioritetai – akivaizdūs: svarbiausia lietuviui – prikimšti pilvą, tam politikai sudarė puikiausias sąlygos tiek maisto prekių parduotuvėms, tiek turgavietėms. Tuo metu atidaryti kitas parduotuves, neturinčias to išganingojo išėjimo į lauką – tik per Šimonytės lavoną!

Jau nekalbant apie galimybę per Velykas aplankyti vienišos, niekur nosies iš savo trobos neiškišančios močiutės. Net jei jūs ir pasiskiepijęs abiem vakcinomis arba persirgęs kovidu. Niu niu – nevalna!

Tuo pat metu, jei tik pageidaujate – su visa šeimyna galite skirsti į Egiptą, Tenerifę ar Maldyvus. Tiesa, parskridę, net jei jūsų testas bus neigiamas (o jis toks ir bus, nes su teigiamu nepraleistų oro uostas!) vis tiek turėsite mažiausiai 10 dienų sėdėti užsidaręs kambary.

Vardinti nelogiškus, vienas kitam prieštaraujančius Vyriausybės sprendimus galima būtų be galo, bet už mane tai jau padarė M. A. M. A. organizatoriai, kuriems vieninteliu veiksmu pavyko atkreipti visuomenės dėmesį į šitą kreivų veidrodžių karalystės politikų sukeltą abrakadabrą.

Pavyko puikiai, nes į tai pykčiu, pavydu ir kitais sunkiai tramdomais jausmais sureagavo ne tik karantino iškankinta visuomenė, bet ir pats šalies prezidentas, pateikęs vieną iš geresnių pastarojo meto savo interviu.

P. S. Akivaizdu, jog griežti karantino ribojimai norimų rezultatų neduoda, tad Vyriausybei būtina kuo skubiau imtis kitų, lankstesnių priemonių. Nebent ketinama žmones į karantiną suvaryti iki jų gyvenimo pabaigos…

Tai yra MANO ASMENINĖ nuomonė, kuri gali (ir turi teisę) nesutapti su kitų portalo darbuotojų nuomone...

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

Gala koncertu atvėrė naująjį Klaipėdos muzikinį teatrą

Šeštadienio vakarą įspūdingu gala koncertu publikai atsivėrė naujieji Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rūmai. Gala koncertas sujungė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

ELTA

Maitinimo sektoriaus atstovai reikalaujama mažesnio PVM tarifo

Penktadienį Vilniuje prie Vyriausybės maitinimo sektoriaus atstovai pradėjo protestą dėl šiuo metu esančio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) dydžio. Nuo naujųjų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This