Pradedama pramoginių ir asmeninių laivų techninė apžiūra

Uostas ir jūra

Lietuvos transporto saugos administracija praneša sudariusi 2021 metų balandžio mėn. techninių apžiūrų pramoginiams ir asmeniniams laivams grafiką.

Į techninės apžiūros atlikimo grafike nurodytas vietas numatytu laiku bus vykstama tik tuo atveju, jei bus pageidaujančiųjų atlikti techninę apžiūrą. Pageidavimą dėl techninės apžiūros atlikimo galima išreikšti internetu, pateikus nustatytos formos prašymą.

Laivo techninės apžiūros laiko rezervacija baigiama likus 2 (dviem) darbo dienoms iki grafike nurodytos datos arba viršijus maksimalų galimų atlikti techninių apžiūrų skaičių.

Informuojama, kad Klaipėdos regione:

  • Smeltalės upelyje (Senosios Smiltelės g. 2) ir Kuršių mariose (Žvejų g. 24) pramoginių ir asmeninių laivų techninės apžiūros bus atliekamos tik ant vandens;
  • Transporto priemonių kontrolės poste Dirvupių kaime, Klaipėdos rajone (prie kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda (302 km). Techninės apžiūros bus atliekamos atvežtiems laivams.

Dėl COVID-19 pandemijos atvykstantiems į technines apžiūras rekomenduojama laikytis bendrųjų saugumo reikalavimų:

  • dėvėti apsaugines priemones (respiratorius / veido kaukė, vienkartinės pirštinės);
  • nesiburti didesnėmis nei 5 žmonių grupėmis;
  • išlaikyti saugų, iki 2 metrų atstumą.

Asmenų, kurie privalo būti saviizoliacijoje ar jaučia į peršalimą panašius simptomus, prašoma į technines apžiūras nevykti.

Papildomai informuojama, kad:

  1. Netekus nuosavybės teisės (pardavus, padovanojus ar kt.) į Lietuvos Respublikoje įregistruotą pramoginį ar asmeninį laivą arba pakabinamąjį variklį būtina per 10 kalendorinių dienų nuo šios teisės netekimo dienos raštu informuoti Lietuvos transporto saugos administraciją apie duomenų pasikeitimą bei pateikti dokumentų, kuriais patvirtinama, kad duomenys pasikeitė, kopijas.
  2. Įgijus nuosavybės teisę į pramoginį ar asmeninį laivą, kuris registruotas Lietuvos Respublikoje, būtina ne vėliau kaip per 10 kalendorinių dienų nuo nuosavybės teisės įgijimo dienos Lietuvos transporto saugos administracijai asmeniškai, elektroniniu būdu ar registruotu laišku pateikti prašymą perregistruoti pramoginį ar asmeninį laivą ir reikalingus dokumentus.
  3. Įsigyjant Lietuvos Respublikoje neregistruotą (ar išregistruotą) pramoginį ar asmeninį laivą arba pakabinamąjį variklį būtina įsitikinti, ar laivas turi korpuso numerį, o variklis – variklio numerį, gamintojo lentelę, CE ženklinimą ir atitikties deklaraciją (kai taikoma) ir dokumentus, kuriuose yra pramoginio ar asmeninio laivo įregistravimui reikalingi duomenys ir kuriuos išdavė valstybės kompetentinga institucija, gamintojas ar gamintojo atstovas.

4 Comments

  1. Povilas

    Turiu vandens motocikla kur registruotis tech apžiurai

    Reply
  2. Marius

    Sveiki, turiu įsigijau gumine valtį zodiac 3,40metro. Pirkau Belgijoje yra ce lentute, turiu pirkimo sutartį, kaip ją priregistruoti.

    Reply
  3. rimantas

    noriu praeiti tech.apziura taciau niekaip nerandu laisvu vietu smelteles g 2
    ka daryti ar galiu sumokejas mokescius plaukti be apziuros

    Reply
  4. Arūnas Kontvainis

    Gyvenu Akmenėje noriu plaukioti su guminė valtimi 3.60 metro, anksčiau tech. APŽ apžiūrą atlikdavau Šiauliuose, kur šiai dienai artimiausioje vietoje galiu atlikti valties Tech. apžiūrą ir ar užtenka prisiregistruoti ar būtina pildyti prašymą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Siūlo liberaliau vykdyti laivų ir valčių techninę apžiūrą

Vidaus vandenų transporto priemonių techninės apžiūros funkcijos turėtų būti praktiškai perduotos atestuotoms įmonėms vietoje dabar tai darančios Lietuvos transporto saugos ...
2023-12-30
Skaityti daugiau

Mums rašo

UAB „Transkona“ darbo brokas

Mano automobilio eilinės techninės apžiūros data buvo nurodyta 2023 m.  gegužės 13 d. Į Klaipėdos techninės apžiūros įmonę „Transkona“ ją ...
2023-05-29
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos konteinerių terminalas: mažėjantis eksportas krovos apimčių nepaveikė

Klaipėdos konteinerių terminalas (KKT) per šių metų pirmąjį ketvirtį krovos apimtis augino 2 proc., t.y. iki 1,433 mln. tonų, kai ...
2023-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This