Klaipėdos moksleiviams – virtuali viktorina apie atliekų rūšiavimą

Švietimas

Balandžio 21-23 d. vyks virtuali viktorina Klaipėdos miesto moksleiviams „Ką žinau apie atliekas?“. Trijose amžiaus kategorijose moksleiviai atsakinės į įvairiausius klausimus apie atliekų vengimą, jų rūšiavimą, perdirbimą, atsakingą vartojimą, pakartotinį daiktų naudojimą bei gamtos išteklių taupymą. Pirmos trys prizinės vietos kiekvienoje amžiaus kategorijoje bus apdovanotos vertingais prizais.

Šią viktoriną organizuoja Klaipėdos miesto savivaldybės administracija, o įgyvendina VšĮ Baltijos aplinkos forumas.

„Mokyti darniai sugyventi su gamta, šviesti apie teisingą atliekų tvarkymą ir ugdyti darnius kasdienius įpročius svarbu nuo pat mažens. Aplinkosauginis švietimas – viena iš Klaipėdos miesto savivaldybės misijų, kurią vykdome kasmet. Stengiamės rasti įdomių ir įtraukiančių užsiėmimų: konkursų, ekskursijų, įdomiųjų pamokų. Šiemet, daugeliui veiklų persikėlus į virtualią erdvę, pasirinkome virtualią viktoriną, kurioje sieksime skatinti ne tik gilinti moksleivių žinias apie atliekų tvarkymą, bet ir mokytis iššūkius spręsti kartu – komandoje“, – pranešime spaudai cituojama Klaipėdos miesto savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė.

Anot organizatorių, besiruošdami viktorinai, moksleiviai pagilins žinias apie atsakingą vartojimą ir atliekų rūšiavimą, na o geriausiai pasirodžiusios komandos galės laimėti prizus visai klasei. Laimėjusios komandos bus kviečiamos pramogauti gamtoje ir leistis į išgyvenimo, orientavimosi ar paukščių pažinimo iššūkius. Laimėtas dovanų kuponas pažintinei-pramoginei veiklai gamtoje galios visus kalendorinius metus.

Viktorinoje gali dalyvauti 1-12 klasių moksleiviai. 1–4 klasėms skirta viktorina vyks balandžio 21 d. nuo 14 val. 5–8 klasėms skirta viktorina vyks balandžio 22 nuo 14 val., o 9–12 klasėms skirta viktorina vyks balandžio 23 nuo 14 val.

Konkurse norinčias dalyvauti komandas (klases) registruoja komandą atstovaujantis pedagogas, užpildydamas registracijos anketą svetainėje www.bef.lt. Komandą turi sudaryti 3-5 moksleiviai. Iš vienos mokymo įstaigos vienoje amžiaus grupėje gali dalyvauti ne daugiau nei 3 komandos.

Perskaityti detalesnes konkurso sąlygas ir už pildyti registracijos anketą (iki balandžio 14 d.) galima čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

Deginimui skirtų atliekų importas per uostą: judama toliau

Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ toliau vykdo procedūras, kad galėtų įgyvendinti planus per metus krauti apie 120 tūkst. tonų nepavojingomis ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Kur nemokamai palikti naudotas padangas?

Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ar servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų-paliekamų padangų kiekis ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This