Klaipėdos vadovai skiepytis nesiveržia

Miestas, Svarbu

Nors savivaldybių merai ir administracijos direktoriai jau yra įtraukti į prioritetinę skiepijamų asmenų grupę, nei Klaipėdos meras, nei Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius dar nepasinaudojo galimybe gauti vakciną nuo COVID-19.

V. Grubliauskas ir G. Neniškis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klausimą, ar Klaipėdos vadovai jau pasiskiepijo, Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje antradienį iškėlė jo narė Vaida Raugelė. Šis komitetas kas savaitę analizuoja duomenis, kaip Klaipėdoje vyksta vakcinacijos procesas, kaip jį būtų galima paspartinti.

„Klausiu ne todėl, kad man būtų įdomu, ką veikia direktorius ir meras. Klausiu todėl, nes toks jų pasiskiepijimas gal būtų papildoma motyvacija kitiems žmonėms. Juk valstybės vadovai skiepijosi būtent dėl tokios priežasties“, – kalbėjo V. Raugelė.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė tvirtino, jog pasiskiepyti yra kiekvieno žmogaus asmeninis sprendimas.

„Tiek mes, tiek meras, tiek direktorius asmeniškai priima sprendimus. Be to, tai yra duomenys, susiję su asmens sveikata, o jie nėra viešinami. Tad duomenų, ar jie vakcinavosi, tikrai neturiu“, – tvirtino R. Perminienė.

Politikai samprotavo, jog meras turbūt jau paskiepytas, kaip priklausantis prioritetinei grupei, į kurią patenka vyresni nei 65 metų žmonės. Tačiau Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui 65 metai sukaks tik šiemet gruodžio 1-ąją.

„Atviros Klaipėdos“ apie skiepus paklaustas Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis tvirtino, jog vakcinuotis dar nesuskubo.

„Tikrai pasiskiepysime, jei tas skiepijimas ir toliau bus toks vangus, jei bus vakcinos likučių. Žinoma, kad skiepysimės tik „AstraZeneca“ vakcina. Tačiau dabar renkame kitas prioritetines grupes, kuriems tų skiepų labiau reikia – pareigūnai, ugniagesiai-gelbėtojai, paslaugų sektoriuje dirbantys žmonės. Bet jei vakcinų liks, šią savaitę pasiskiepysime. Tik tikrai ne dėl „piaro“, – tvirtino G. Neniškis.

Antradienį „AstraZeneca“ vakcina viešai pasiskiepijo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Kalbėdamas apie vangų skiepijimo procesą, G. Neniškis omenyje turėjo tai, kad pirmadienį, kai išskirtinę galimybę pasiskiepyti be išankstinės registracijos turėjo visi uostamiesčio švietimo darbuotojai ir abiturientai, ja pasinaudojo tik 270 žmonių.

Be išankstinės registracijos švietimo darbuotojai ir abiturientai buvo skiepijami ir antradienį, o taip pat pranešta, kad toks vakcinavimas vyks ir trečiadienį bei ketvirtadienį.

Tiesa, be išankstinės registracijos švietimo darbuotojai ir abiturientai skiepijami tik „AstraZeneca“ vakcina. Savaitgalį ja tokiu būdu galėjo pasiskiepyti ir visi Klaipėdos senjorai. Tokia galimybe pasinaudojo tik 167 žmonės.

R. Perminienės teigimu, Klaipėdoje šiuo metu yra susikaupę apie 3000 „AstraZeneca“ vakcinos dozių. Tačiau nė viena jų iki šiol nebuvo išpilta.

Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto narys, Klaipėdos universiteto rektorius Artūras Razbadauskas neslėpė, kad žmones reikia įkalbinėti skiepytis.

„Mes turime tokius duomenis, kad tik 5 procentai mūsų studentų, kurie turėjo teisę pasiskiepyti, tai padarė. Tad nėra besiveržiančių eilės. Reikia pripažinti, kad vakcinavimas yra pakankamai chaotiškas. Informacija apie tai, kad pirmadienį bus skiepijami švietimo darbuotojai, parėjo tik savaitgalį, o kyla labai daug klausimų. Pavyzdžiui, ar skiepytis gali ir švietimo įstaigų administracijoje dirbantys žmonės. Matome Vytauto Kasiulevičiaus žmonos skiepijimo istoriją ir visi suvokiame, kad patys negalime susigalvoti, ar turime teisę būti paskiepyti. Viskas visiems turi būti labai aiškiai išaiškinta. Be to, žmones reikia įkalbinėti skiepytis, nes žinome tos vakcinos reputaciją“, – realią situaciją atskleidė A. Razbadauskas.

R. Perminienė taip pat buvo linkusi daryti išvadą, jog švietimo bendruomenė nesiveržia skiepytis „AstraZeneca“ vakcina.

„Jei 270 asmenų per dieną paskiepijama, tai darome išvadą, kad šita prioritetinė grupė nenori priimti šitos vakcinos. Tuomet jau pereisime į kitą prioritetinę grupę ir ją kviesime skiepytis“, – tvirtino R. Perminienė.

11 Comments

  1. Aukselis

    Bijo daugelis, ne tik valdininkai. Kiekvienas protingas žmogus nesikeis į save visokį bruda. O šitą vakcina nekelia pasitikėjimo ne tik valdžiai, bet ir paprastam žmogui. Juk daryta viskas labai skubiai. Aš taip pat neskubės iu, pasižiūriu kas bus kai visi susiskiepys, o tada….

    Reply
  2. Nesvarbu

    Durkit greičiau į riebų Gr. Užpakalį. Atsiprašau, ranką.

    Reply
  3. Aurelija

    Žino, kad vėjai ir nesiskiepija. Pasižiūrėkit kiek aukštų postų užimantys nesiskiepija. Už tai koks spaudimas paprastiems žmonėms toks jausmas, kad genocidas vyksta.

    Reply
    • Gyventoja

      Jei aukštą postą užima tai dar nereiškia, kad yra išprusęs medicinos srityje, kai net medikai ne viską žino

  4. Piktas

    Na dabar labai patogu,savo”nora” dangstyti tuo,kad užleidi savo vakcina tom grupėms,kurioms labiau reikia,pvz.abiturientams,kuriems virusas net nekelia jokio pavojaus. Kuo ilgiau temsi,tuo daugiau sužinosi apie vakcinų nauda arba žala,o tada bus lengviau ir apsispręsti…

    Reply
  5. Alius

    Protingi žmonės,kad tą eksperimentinį brudą nesileidžia!

    Reply
  6. Ra

    Laukia kol Sputniko atveš,kaip Šalčininkai kad laukia.

    Reply
  7. Anonimas

    Protingi ir be pavyzdžio pasiskiepys, o neprotingi pasiskiepys nes mano kad reikia viską daryti priešingai nei daro meras

    Reply
    • Vidas

      Labai teisingai!

  8. Antanas

    neniski,vakcinos yra ,pirmyn

    Reply
    • Faktas

      Bijo, abu draugeliai labai bijo

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This