Klaipėdos universitetas neigia sąsajas su rusų „Gazprom“

Švietimas

Klaipėdos universitetas (KU) neigia viešoje erdvėje paskleistus asociacijos „Lašišos dienoraštis“ vadovo K. Klimavičiaus teiginius esą KU gauna finansinę paramą iš Rusijos kompanijos „Gazprom“ įsteigto fondo, finansuojančio p. Klimavičiaus atstovaujamos organizacijos aplinkosaugines iniciatyvas.

KU pranešime teigiama, jog jo Jūros tyrimų institutas su tarptautiniu aplinkosauginiu projektu „Return Salmon“ neturi jokių sutarčių, konkrečių veiklų, biudžeto ar pajamų.

„Prie šio projekto prisidėta tik epizodiškai recenzuojant/ekspertuojant partnerių pateikiamą informaciją apie problemines Lietuvos užtvankas, galinčias trukdyti lašišų migracijai. Sutinkant būti įtrauktais į šio projekto asocijuotus partnerius, komunikuota su partneriais Švedijoje  – NVO „Coalition Clean Baltic“, – teigiama pranešime.

„Klaipėdos universitetas brangina savo dalykinę reputaciją ir atsakingai vertina partnerystes. Jokių bendradarbiavimo sutarčių ir finansinių reikalų su Rusijos kompanijos „Gazprom“ finansuojamu fondu KU neturi. Galime tik apgailestauti, jog bandant gintis ir gelbėti savo organizacijos reputaciją, neatsakingai, o gal ir piktavališkai buvo apjuodinta KU bendruomenė, kurios atstovai geranoriškai skyrė savo laiką ir žinias lašišų migracijos problemai spręsti“, – pranešime spaudai pažymi KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

1 Comment

  1. Klausimas

    Tai vietoje to, kad įrengti normalius žuvitakius, dabar griausime užtvankas, kurios ne tik saugo gėlo vandens išteklius, bet sukuria ir rekreacines zonas. Žinoma, visokias griuvenas be šeimininkų gal ir galima būtų pašalinti, bet tokių Lietuvoje nedaug ir pirmiausia reikėtų atsiklausti vietos žmonių, ar jie norėtų nuleisti savo vandens telkinį. Gražiai sutvarkytas žuvitakis ir savo funkciją atlieka, ir minias lankytojų pritraukia, pažiūrėkite, kiek žmonių aplanko Viešvilės žuvitakį ir šalia jo įrengtus poilsinius takus. Teisybė, per karantiną šalia stovinčiai kavinei nelabai, bet juk tas karantinas neamžinas, pasiskiepys dauguma, ir vėl galės lankytis kur sugalvoję.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This