Kviečia netradiciškai švęsti Tarptautinę vaikų knygos dieną

Švietimas

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba kartu su Nacionaline M. Mažvydo biblioteka balandžio 2 d., penktadienį, 13 val. kviečia nuotoliniu būdu stebėti pokalbį-diskusiją „Paauglio teisės literatūroje ir į literatūrą“, gyvai užduoti klausimų, po renginio galbūt pratęsti diskusiją draugų rate. 

Paauglių literatūra ir paauglių teisės nėra dažna tema Lietuvoje, tačiau ji įdomi, reikalinga ir prasminga. Kokios šių sferų sąsajos ir jungtys, kaip jos gali viena kitą papildyti? Ar ne per siaurai suvokiame vaikų, paauglių teises? Kokios problemos ir su jomis susijusios teisės atsispindi šiuolaikinėje paauglių literatūroje? Ar paauglių literatūra gali ir kaip gali prisidėti prie žinių apie paauglių teises plėtros, informavimo? Ar tikrai užtikriname paauglių teisę į kultūrą ir vertingą literatūrą?

Apie visa tai ir daugiau – pokalbis-diskusija su Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstove Gitana Salickiene, paauglių rašytojais Ilona Ežerinyte ir Vytautu Varaniumi ir pačiais paaugliais. Pokalbį moderuos vaikų literatūros specialistė Eglė Baliutavičiūtė.

Renginys vyks Nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos „Youtube“ kanale.

Klausimus diskusijos dalyviams galima užduoti iš anksto. Juos siųskite elektroniniu paštu komunikacija@vaikoteises.lt. 

INFORMACIJA

Balandžio 2-oji – garsiojo danų pasakų autoriaus Hanso Christiano Anderseno gimtadienis. Nuo 1967 m. pasaulyje ji minima ir kaip Tarptautinė vaikų knygos diena.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Naujo skaitytojų klubo kūrėjos siekia suburti aktyvią knygų mylėtojų bendruomenę

Kovo 27 dieną Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje vyks pirmasis skaitytojų klubo „Mūsų“ susitikimas. Kas mėnesį vyksiančiuose susitikimuose klubo ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pavojai, vaikų tykantys socialiniuose tinkluose: ką daryti?

Nuoširdus bendravimas, įsiklausymas, įsitraukimas į sprendimų priėmimą, patarimai ir nuolatinis tarpusavio ryšio stiprinimas – tai būdai, galintys padėti įveikti daugybę ...
2023-10-11
Skaityti daugiau

Miestas

Siūloma teisinę atsakomybę taikyti ir jaunesniems paaugliams

Klaipėdos savivaldybė kartu su policijos pareigūnais bei specialistais, dirbančiais su vaikais, surengė tarpinstitucinį pasitarimą, kuriame aptarta situacija dėl grupelės paauglių ...
2023-08-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This