Daugiabučių namų butų savininkai galės balsuoti internetu

Konsultacijos

Ketvirtadienį įsigalioję aplinkos ministro įsakymai daugiabučių namų butų ir kitų patalpų savininkams suteikia daugiau galimybių priimant sprendimus. Nuo šiol gyventojai galės naudotis papildomu balsavimo kanalu – biuletenį pildyti ir pateikti elektroninio ryšio priemonėmis, pavyzdžiui, naudojantis mobiliąja programėle.

Aplinkos ministro patarėjo IT pertvarkai Eimanto Norkūno teigimu, nuo šiol spręsti bendrus ūkinius ar teisinius klausimus nuotoliniu būdu žmonėms bus paprasčiau.

„Aplinkos ministerija ir anksčiau gaudavo prašymų dėl balsavimo nuotoliniu būdu ir toks variantas dėl karantino apribojimų jau tapo būtinas. Procesas atrodys panašiai kaip dabar, tik jį atlikti bus galima neatsitraukus nuo kompiuterio: gyventojui atidavus balsą, bus sugeneruojamas skaitmeninis balsavimo biuletenis su gyventojo pasirinktu variantu, kurį reikės pasirašyti el. parašu arba naudojant „Smart-ID“. Tikime, kad ateityje toks balsavimo būdas dar labiau paplis“, – pranešime cituojamas Eimantas Norkūnas.

Renkantis šį balsavimo būdą, balsavimo organizatorius privalo paaiškinti jo procedūrą pranešime apie balsavimą ir pačiame balsavimo biuletenyje. Be to, jis turi pasirūpinti, kad elektroninį balsavimą būtų įmanoma vykdyti – pageidaujantys jį rinktis būstų ir kitos paskirties patalpų savininkai, bendrijų nariai turi turėti reikalingas technines priemones.

Elektroninis balsavimas nebus privalomas. Įsigaliojus pakeitimams nepanaikinama galimybė balsuojantiesiems išreikšti savo valią kitais būdais – balsavimo biuletenį įmetant į tam tikslui įrengtą balsadėžę arba išsiunčiant skenuotą ar nufotografuotą nurodytu el. pašto adresu.

Balsavimo organizatorius privalės užtikrinti, kad visiems balsuojantiesiems būtų įteiktas balsavimo biuletenis nepriklausomai nuo balsavimo pavidalo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Tyrimas: ką savo daugiabučiuose nori matyti gyventojai?

Dauguma Lietuvos gyventojų nori, kad jų daugiabučiuose namuose būtų įrengtos parduotuvės, kepyklėlės, sporto klubai ir klinikos. Ranka pasiekiamų paslaugų ypatingai ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Miestas

Avarijų daugiabučių nuotekų tinkluose - perpus mažiau

Daugiabučius administruojanti bendrovė „Mano BŪSTAS“ skelbia, kad pasitelkusi inovatyvius sprendimus ir atlikusi išsamią analizę rado efektyvų būdą, padedantį apsaugoti gyventojus ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

Konsultacijos

„Mano BŪSTAS“ fiksuoja mažiau avarijų daugiabučiuose

Daugiabučius administruojančios bendrovės „Mano BŪSTAS“ teigimu, efektyvi namų priežiūra, kasdienėje veikloje taikomi inovatyvūs sprendimai, nuolatinis bendravimas su klientais bei savalaikė ...
2023-08-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This