Mieste pradėjo plauti atliekų konteinerius

Miestas

Bendrovė „Ecoservice Klaipėda“ skelbia šią savaitę pradėjusi intensyvius pavasarinius miesto švarinimo darbus – plaunami ir dezinfekuojami bendro naudojimo rūšiavimo konteinerius daugiabučių kiemuose. Šį pavasarį bus plaunami ir individualių valdų gyventojų konteineriai.

Kartu šiaurinėje miesto dalyje vyksta ir pavasariniai darbai gatvėse – po žiemos sutvarkyti šaligatviams išrieda naujai įsigyta technika.

Anot pranešimo, bendrovės komanda specializuotomis transporto priemonėmis kasdien prie daugiabučių išplauna po 100–150 antrinių žaliavų konteinerių. Plovimo darbai pradėti nuo Poilsio, Rumpiškių, Laukininkų mikrorajonų. Per dvi savaites iš viso ketinama nuplauti apie 810 bendro naudojimo pakuočių atliekų konteinerių visame mieste.

Birželį bus plaunami ir dezinfekuojami bendro naudojimo buitinių atliekų konteineriai – jų yra beveik 2600. Bendrovės teigimu, mišrių komunalinių atliekų konteineriais bus rūpinamasi ištisus metus.

„Darbai bus atliekami specialiomis tyliai veikiančiomis mašinomis su aukšto slėgio plovimo sistema ir specialiomis priemonėmis, kurios ypač greitai ir saugiai naikina biologiškai skaidžias medžiagas, virusus. Plovimui skirtas vanduo pašildomas iki 45 ºC, įrenginiai užpildomi purvo plovikliais bei dezinkavimo medžiagomis, kad plovimo metu būtų pašalinti visi nešvarumai. Ypač patogu tai, jog nereikia konteinerių niekur vežti, viskas daroma toje pačioje konteinerio stovėjimo vietoje. Vienu metu atliekamas tiek konteinerio plovimas, tiek atliekų surinkimas“, – pranešime cituojamas Antanas Rukša, „Ecoservice Klaipėda“ regiono atliekų surinkimo administravimo vadovas.

Šiemet gegužės mėnesį bus pradėti nemokamai plauti ir individualių valdų gyventojų konteineriai. Planuojama fizinių asmenų konteinerius išplauti 2–3 kartus per metus. Per vieną plovimo etapą – dviejų savaičių laikotarpį, bendrovė nuplaus daugiau kaip 4900 konteinerių.

„Tai nauja paslauga klaipėdiečiams – individualių valdų savininkams. Konteineriai bus plaunami pagal grafiką numatytą atliekų surinkimo dieną. Tad gyventojams papildomai nieko daryti nereikės, tiesiog, kaip įprasta, nustatytą dieną išstumti konteinerius, kad darbuotojai galėtų juos pasiekti. Šiltuoju metų laiku konteineriuose gendančios atliekos sukelia antihigieniškas sąlygas ir skleidžia nemalonius kvapus, o šiuo metu, dar siaučiant ir koronavirusui, saugesne aplinka būtina rūpintis reguliariai“, – sakė A. Rukša.

Be konteinerių plovimo, bendrovės prižiūrimose Klaipėdos gatvėse įsibėgėja ir pavasarinis miesto gatvių tvarkymas. Bendrovės prižiūrimoje šiaurinėje miesto dalyje dirba naujai įsigyta technika – 8 specializuoti traktoriai šluoja šaligatvius.

„Po intensyvaus žiemos sezono ir ištirpus sniegui, tenka nuo gatvių, kelkraščių ir šaligatvių surinkti nemažą kiekį skaldos ir smėlio likučių, kurių į gatves patenka ir nuo žaliųjų zonų. Smėlio sąnašos sušluojamos, surenkamos ir išvežamos. Tai padeda mažinti dulkių ir kietųjų dalelių kiekį mieste, tuomet ir oras būna švaresnis“, – teigia A. Rukša.

2 Comments

  1. 22saula

    Nežinau kada bus tai daroma-nes atliekų išvežimo dieną niekas neplovė,ir net po to praejus kuriam laikui neplove..kam skelbtis apie gerus darbus,jei nevykdoma.O gatvej palikti konteinerius negalima,trukdo kitiems ir nepuošia šiukšlinė vartų

    Reply
  2. Arūnas Makauskas

    Šaunuoliai buvę kolegos. Pagarba Klaipėdos savivaldybės administracijos ir KRATC atstovų profesionalumui ir sugebėjimui derinti visų atliekų tvarkymo sistemos dalyvių veiksmus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Šventiniu laikotarpiu - papildomi laikini konteineriai

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras prašo klaipėdiečių ir miesto svečių automobiliais neužstatyti atliekų konteinerių bei privažiavimo prie jų.  Tai ypač ...
2023-12-29
Skaityti daugiau

Miestas

Įrengs dar 40 naujų antžeminių šiukšlių konteinerių

Klaipėdiečiai, kartais besiskundžiantys, kad atliekų konteineriai pastatomi jiems nepriimtinose vietose, turėtų suklusti: rengiami dar 40 antžeminių aikštelių projektai. Keliolika jų pateikti ...
2023-05-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Taryba šiaip ne taip nusprendė, kas tvarkys šiukšles tarp konteinerių

„Šiukšlės priklauso savivaldybei jeigu šiukšlintojas nenustatytas, – taip į Klaipėdos miesto tarybą ketvirtadienį kreipėsi seniūnaitė Rūta Pocienė. – Tikiu, kad ...
2022-12-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This