Šventėms renkasi sveikatai palankesnius produktus

Verslas

Velykas jau antrą kartą švęsime tik savo šeimos rate – jokių draugų ar giminių susibūrimų. Tačiau elektroninė maisto ir kasdienių prekių parduotuvė „Barbora“ skaičiuoja, kad šiemet, kaip ir pernai, prieššventinis pirkinių krepšelis bus didesnis, lyginant su Velykomis iki pandemijos. Be to, šiemet nesikeičia ir nauji gyventojų pasiruošimo šventėms įpročiai: ant velykinio stalo – daugiau naminių kepinių.

Anot „Barboros“ komunikacijos vadovės Jurgitos Gižaitės-Tulabienės, pernai priešvelykinis pirkinių krepšelis buvo kone 50 proc. didesnis, nei ruošiantis 2019 m. Velykoms – iki pandemijos. Šių metų tendencija panaši ir e. parduotuvė ruošiasi didesniam užsakymų srautui iki šventės likus 1–2 dienoms. 

Pažvelgus, kaip keitėsi priešvelykinis pirkinių krepšelis, anot „Barboros“ atstovės, matyti, kad gyventojai Velykų stalui pandemijos metu ėmė daugiau gaminti patys. Tarp populiariausių velykinio stalo pirkinių krepšelyje dabar kur kas dažniau atsiduria kepiniams reikalingi produktai: kepimo milteliai, vanilinis cukrus, kvietiniai ekstra rūšies miltai, šviesūs speltų miltai. Užpernai šie produktai nepateko tarp populiariausiųjų velykinių pirkinių.

Karantinas išryškino dvi apsipirkimo tendencijas

J. Gižaitė-Tulabienė pastebi, kad šventes planuojantys pirkėjai e. parduotuvėje apsiperka du kartus: likus kiek mažiau nei savaitei iki Velykų, kuomet formuojamas pirkinių krepšelis su ilgesnio vartojimo prekėmis, ir prieš pat Velykas, kuomet perkama šviežia mėsa, majonezas, miltinės bakalėjos produktai.

„Kaip rodo ankstesnių metų patirtis, apsipirkimo pikas yra šeštadienio prieš Velykas rytas. Pirkėjai nori saugiai gauti kuo šviežesnius produktus ir efektyviai paskirstyti savo laiką. Kol surenkamas ir pristatomas jų užsakymą, gyventojai gali pradėti ruoštis šventėms, tvarkytis ar dažyti margučius“, – pranešime spaudai pažymi „Barboros“ komunikacijos vadovė. 

Kaip karantino ribojimai pakeitė vartotojų įpročius, matosi ir pažvelgus į sumažėjusią velykinių saldumynų paklausą. Įprastai šokoladiniai kiaušiniai, kiškiai ar kiti proginiai saldumynai dažnai perkami dovanoms, norint pradžiuginti vaikus, susirinkusius kartu švęsti Velykų. Pernai ir šiemet vaikų prie vieno velykinio stalo, ko gero, mažiau, tad ir tokių saldumynų poreikis sumažėjo.

„Reikia pastebėti, kad pavasario šventei besiruošiantys gyventojai ne tik daugiau gamina namuose, bet ir renkasi sveikatai palankesnius produktus. Populiariausių prekių dvidešimtuke tiek šiemet, tiek pernai dominuoja tokios daržovės kaip agurkai, morkos, avokadai, saldžiosios paprikos, cukinijos, brokoliai, pomidorai, taip pat vaisiai: bananai, citrinos, obuoliai, apelsinai, vynuogės, kriaušės. Žinoma, į dešimtuką patenka ir balti vištų kiaušiniai. Pernai šviežios mėsos kategorijoje dominavo kiaulienos sprandinė, o šiemet pagrindinio Velykų patiekalo ingredientu pretenduoja tapti vištiena“, – sako „Barboros“ atstovė J. Gižaitė-Tulabienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Ką daryti su likusiais velykiniais kiaušiniais?

Po Velykų užsilikęs margučių kalnas šaldytuve daugeliui kelia galvos skausmą. Vis dėlto, tai yra ir proga pigiau bei tvariau pasigaminti ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

Verslas

Sekmadienį Klaipėdos regione dirbs tik kelios „Rimi“ parduotuvės

Iš didžiųjų prekybos tinklų paskelbtos informacijos matyti, kad Velykų sekmadienį Klaipėdos regione dirbs tik šešios budinčiomis vadinamos „Rimi“ parduotuvės. Šeštadienį ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This