Dėl Klaipėdos stadiono būklės – LFF įspėjimas

Sportas, Svarbu

Klaipėdos centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė yra tokios kritinės būklės, jog miesto komandoms, kurios dalyvauja šalies čempionatuose, gali tekti vietos ieškoti kaimyninėse savivaldybėse.

Tokį įspėjimą Klaipėdos savivaldybei bei Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijai pateikė Lietuvos futbolo federacija (LFF).

Klaipėdos centrinio stadiono dirbtinės aikštės danga yra akivaizdžiai nusidėvėjusi. Rimanto Žvingilo nuotr.

Jos generalinio sekretoriaus Edgaro Stankevičiaus pasirašytame rašte nurodoma, jog aikštę šiemet sausį vertino LFF Licencijavimo skyriaus atstovai. Jie nustatė, jog centrinio stadiono aikščių dirbtinė danga yra nusidėvėjusi, nepakankamai prižiūrima ir gali būti nesaugi tiek klaipėdiečiams futbolininkams, tiek miesto svečiams.

Rašte pažymima, jog šios aikštės būklė yra itin aktuali Klaipėdos komandoms, siekusioms ar ateityje sieksiančioms Lietuvos futbolo A, I ar II lygos licencijų. Nurodoma, jog dėl prastos aikštės būklės licencijos gali būti išduodamos tik tokiu atveju, jei klubai įrodys, kad turi galimybę naudotis kitų miestų stadionais.

Šiemet LFF suteikė dvi licencijas uostamiesčio klubams, kurie namų rungtynes žais Klaipėdos centrinio stadiono dirbtinės dangos didžiojoje aikštėje. Lietuvos futbolo I lygoje jau startavo „Neptūnas, o II lygoje – Klaipėdos FM komanda.

Po tokio įspėjimo į Klaipėdos savivaldybę raštu kreipėsi ir Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos prezidentas Rimantas Žvingilas.

Savo rašte, adresuotame Sporto skyriaus vedėjai Rasai Rumšienei, R. Žvingilas Klaipėdos miesto savivaldybės prašo ieškoti galimybių, kad artimiausiu metu būtų atnaujintos futbolo aikščių dangos.

Dirbtinės dangos aikštės Klaipėdoje buvo įrengtos 2013 metais.

„Klaipėdos centrinio stadiono dirbtinės dangos futbolo aikštės – tiek didžioji, tiek mažoji yra labai užimtos, nes jose treniruojasi bei rungtyniauja ir vaikai, ir mėgėjai, ir profesionalai. Tad aikščių dangos susidėvėjimas tik didės, o vietomis jis jau ir dabar akivaizdžiai matomas ir reikalauja atnaujinimo. Prasta danga jau pastaraisiais metais neleido vykdyti Klaipėdoje tarptautinių varžybų, pavyzdžiui, jaunimo rinktinių atrankos rungtynių, o artimiausiu metu jose nemalonu bus rungtyniauti ir futbolo mėgėjams. Aikščių danga kasmet vis labiau prastėja, o įvertinus tai, kad ji buvo numatyta 7- 8 metų naudojimui, tai artimiausiu metu būtinas jos atnaujinimas bei prižiūrėjimas“, – dėstė R. Žvingilas.

Jis skaičiavo, kad atnaujinti didžiosios aikštės dangą gali kainuoti apie 150 tūkst. eurų.

„Suprantame, kad ir kitų sporto šakų bazes reikia atnaujinti, tačiau futbolas Klaipėdoje dabar turbūt yra populiariausia sporto šaka, kurią pasirinko daugiausiai vaikų, o aikščių būklė tikrai yra kritinė“, – argumentavo R. Žvingilas.

Paklaustas, kodėl Lietuvos futbolo I ir II lygoje rungtyniaujančios komandos nežaidžia centriniame stadione ant natūralios dangos, nes taip sumažėtų dirbtinės dangos apkrova, R. Žvingilas aiškino, kad miesto taryba yra nustačiusi tokias stadiono nuomos kainas, kurios klubams yra neįkandamos.

„Suprantame, kad visur koronavirusas, kad visiems reikia pinigų ir jų trūksta. Bet tas kovidas juk palietė ir klubus, jų biudžetus. Todėl būtų visai logiška mažinti centrinio stadiono natūralios vejos aikštės nuomos kainas, kad komandos ja galėtų naudotis. O dabar ta aikštė prižiūrima, kerpama, laistoma, bet praėjusiais metais joje vyko tiek rungtynių, kiek ant vienos rankos pirštų galima suskaičiuoti“, – kalbėjo R. Žvingilas.

Pabrėžiama, jog žaisti tokios būklės aikštėje jau yra nesaugu. Rimanto Žvingilo nuotr.

Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšienė tvirtino, jog R. Žvingilo prašymą šiuo metu svarsto Strateginio planavimo grupė, kuri ir sprendžia, kaip turi būti paskirstyti miesto biudžeto pinigai.

„Dangų atnaujinimas yra suplanuotas kitais metais, nes šiemet reikia surengti Pasaulio salės futbolo čempionatą, pabaigti Futbolo mokyklos rekonstrukciją tad šiai sporto šakai ir taip atitenka nemažai pinigų. Tačiau Strateginio planavimo grupė prašymą nagrinėja ir įvertins galimybes dangas atnaujinti šiais metais“, – teigė R. Rumšienė.

Ji tvirtino, jog prieš rengiant Klaipėdos savivaldybės strateginės veiklos planą, kuriame dangų atnaujinimas suplanuotas 2022 metais, buvo susiekti su LFF Licencijavimo skyriumi.

„Mes gavome patikinimą, kad mūsų komandos, kurios siekia licencijų, jas šiemet gaus, todėl dangų atnaujinimą ir nukėlėme kitiems metams. Tikrai atsakingai pasižiūrėjome“, – patikino R. Rumšienė.

2 Comments

  1. Gerb.KLFF prezidente..

    Gal galit atsakyt, kodėl yra skriaudžiami kitas futbolo įstaigas lankantys vaikai, kodėl mūsų mokesčių mokėtojų išlaikoma futbolo mokykla užsigrobus stadioną jos treneriai bando įvairiais būdais stabdyt kitų futbolo akademijų veiklą, kad jie esą futbolo dievai mūsų mieste babno tai įbrukti ir stadione ir socialiniuose ryšiuose(girdamiesi apie pasiekimus mažareikšmiuose čempionatuose ar turnyruose) kada baigsis bespridielas Klaipėdos futbole? YRA VAIKŲ KURIE NORI ŽAIST IR AUGT SU FUTBOLU NE TIK FUTBOLO MOKYKLOJE.. Ačiū.

    Reply
    • debilui

      todel kad tu debilas ir toliau savo nosies nematai, maziau susireiksmink.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Sportas

Apdovanojo geriausius sportininkus moksleivius

Klaipėdos Piliavietės konferencijų salėje vyko Klaipėdos miesto moksleivių sporto apdovanojimai – pagerbti 244 šių metų Lietuvos čempionai, padėkų sulaukė ir ...
2023-12-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This