Gyventojų idėjų nugalėtojus planuojama skelbti balandžio vidury

Regionas

Klaipėdos rajone visą kovą vyko balsavimas už gyventojų pateiktas idėjas.

Rajono savivaldybė praneša, jog balsavusieji buvo itin aktyvūs – savo balsus atidavė 6927 gyventojai. Elektroniniu būdu balsavo 5918, popierinį balsavimo biuletenį užpildė 1009 gyventojai. Ateinančias dvi savaites vyks balsų tikrinimas, o idėjas-nugalėtojas ketinama skelbti balandžio viduryje.

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, jog balsavusieji buvo itin aktyvūs – savo balsus atidavė 6927 gyventojai. Palmiros Mart nuot.

Savivaldybė praneša, jog šuo metu vyksta balsų tikrinimas. Kiekvienas balsas, siekiant kuo didesnio skaidrumo, bus sutikrintas su Registrų centro turimais duomenimis, kad būtų užtikrinta, jog balsavo ne „vaiduoklis“, o tikras rajono žmogus.

Jau po pirminio tikrinimo nustatyta, kad 236 balsavę gyventojai 158 elektoriniu būdu ir 78 –popierine balsavimo anketa, nenurodė arba netinkamai nurodė savo asmens kodą.

Be jo, savivaldybės darbuotojai negali nustatyti, ar balsą atidavęs gyventojas yra deklaravęs savo gyvenamąją vietą Klaipėdos rajone. Dėl šios priežasties šie balsai yra laikomi netinkamais ir atmetami. Dar 3 gyventojai, kurie balsavo pildydami popierines balsavimo anketas, tiesiog nepažymėjo idėjų, už kurias atiduoda savo balsus.

288 elektroniniai balsai negali būti įskaityti, nes jie pateikti gyventojų, kurie balsavo daugiau nei vieną kartą. Pagal taisykles buvo įskaitytas tik paskutinis balsas.  Kitaip tariant, tie 288 balsai yra pertekliniai, nes vienas žmogus balsavo po du, tris ar keturis kartus.

Taigi į tolesnį balsų tinkamumo nustatyto etapą keliauja 6400 gyventojų balsų – 5472 gautų elektroniniu būdu ir 928 – popieriniu.

„Iš tiesų, aš tikrai esu nustebęs ir itin džiaugiuosi, kad šis projektas – „Tavo idėja“ sulaukė tokio didžiulio susidomėjimo. Už gyventojų idėjas balsavo daugiau nei dešimtadalis visų rajono gyventojų. Tai rodo, kad žmonėms šis projektas svarbus ir reikalingas. Ačiū visiems, teikusiems idėjas. Ačiū ir balsavusiems. Dabar sulaukim laimėtojų ir pradėsime Jūsų idėjas įgyvendinti“, – pranešime spaudai pažymi Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Savivaldybė planuoja, kad per artimiausias dvi savaites patikrins, ar visi tolesniame balsų skaičiavime dalyvaujantys ir savo balsą tiek elektroniniu, tiek popierine anketa atidavę asmenys yra ne jaunesni nei 16 metų ir gyvenamąją vietą Klaipėdos rajone deklaravę gyventojai. Taip pat sugretins elektroniniu ir popieriniu būdu gautus balsus.

Primenama, kad tam pačiam gyventojui balsavus elektroniniu būdu ir užpildžius popierinę balsavimo kortelę, galios elektroniniu būdu gautas balsas, o tam pačiam gyventojui užpildžius kelias popierines balsavimo korteles nė vienas balsas nebus įskaitytas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This