Klaipėdiečius skiepys antrąją Velykų dieną

Koronavirusas, Svarbu

Kokia dalis iš 130 tūkst. šią savaitę Lietuvoje gautų vakcinų nuo COVID-19 atiteko Klaipėdos miestui, savivaldybės administracijos Sveikatos skyriaus vedėja Rožė Perminienė pasakyti negalėjo – informacijos patarė ieškoti Statistikos departamento švieslentėje.

Joje šiuo metu uostamiestyje gautų vakcinų skaičius nurodomas per 39 tūkst., tačiau švieslentė nedetalizuoja, kuri dalis yra iš šios savaitės, o kuri – likusi iš anksčiau.

Pasak R. Perminienės, per 4 dienas „AstraZeneca” vakcina buvo paskiepytas 621 abiturientas ir švietimo sistemos darbuotojas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Akivaizdu tik tiek, jog šiuo metu uostamiestyje pagal statistikus yra 5341 nepanaudota vakcinų dozė.

Per ilgąjį šventinį savaitgalį jomis klaipėdiečiai bus skiepijami šeštadienį ir antrąją Velykų dieną, pirmadienį, balandžio 5 d.

„Šiomis dienomis pagal įstaigų pateiktus sąrašus bus vakcinuojami švietimo įstaigų darbuotojai bei abiturientai – šiuo metu Klaipėdoje jau
skiepijama ši prioritetinė grupė, jai priklausantys asmenys gali rinktis vakcinos rūšį”, – nurodoma antroje dienos pusėje Klaipėdos savivaldybės išplatintame pranešime spaudai.

Sekmadienį, pirmąją Velykų dieną, uostamiestyje vakcinavimo centrai nedirbs.

Tuo metu per keturias šios savaitės dienas buvusia „AstraZeneca” vakcina, šiuo metu jau pakeitusia pavadinimą į „Vaxzevria“, Klaipėdoje, Sveikatos skyriaus vedėjos duomenimis, buvo paskiepytas 621 abiturientas ir švietimo sistemos darbuotojas.

Pagal naujausius Statistikos departamento duomenis, senjorų uostamiestyje per visas tris vyresnio amžiaus grupes, pradedant 60-mečiais, paskiepyta vos 20 proc., o skiepijimas tų, kurie persigalvojo ir pareiškė norą, bus tęsiamas ir po Velykų.

Persigalvoję senjorai apie norą būti paskiepytais turi informuoti savo šeimos gydytojus, kiti – kreiptis į savo darbovietę, jei į prioritetinę
grupę patenkama dėl profesijos, pvz., medikai, socialiniai darbuotojai, vaistininkai ir kt. Teigiama esą šis procesas yra nuolatinis.

Be to, Klaipėdoje po švenčių toliau bus skiepijamos tos sveikatos apsaugos ministro nustatytos prioritetinės grupės, kurių atstovai savo darbe susiduria su daug kontaktų: švietimo, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojai, kai kurių sričių studentai, dauguma pareigūnų ir kt*.

Pasak R. Perminienės, „taip pat bus vykdoma revakcinacija tų asmenų, kuriems atėjo tam laikas”.

„Tik pasiskiepiję galėsime jaustis saugūs dėl COVID – 19. Apmaudu, kad tie gyventojai, kurie turi teisę pasiskiepyti, vis dar abejoja vakcinos nauda. Dalis atsisakiusiųjų vakcinos dėl profesinės veiklos turi būti testuojami profilaktiškai – taip užprogramuojami papildomi darbo krūviai mobilių punktų darbuotojams, o testuojamieji kaskart patiria nežinią, ar neužsikrėtė. Turime suprasti, kad vakcina leis mums susigrąžinti gyvenimus“, – šią savaitę pasiskiepijęs „Vaxzevria“ vakcina tą patį padaryti miestiečius ragino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Statistikos departamento duomenimis, uostamiestyje abiem vakcinos dozėmis šiuo metu paskiepyta 6,3 proc. gyventojų, o pirmąjį skiepą yra gavę 12,5 proc. klaipėdiečių.

Aktyviausiai Klaipėdos regione skiepijama kurortuose – Palangoje ir Neringoje, pasyviausiai – Klaipėdos rajone.

*INFORMACIJA

Šiuo metu skiepijami: asmenys, dirbantys arba teikiantys paslaugas švietimo įstaigose, įskaitant vykstančius vykdyti lituanistinį švietimą užsienyje, laisvuosius mokytojus, ir asmenis, teikiančius švietimo paslaugas ir kitas paslaugas švietimo paslaugų gavėjams kituose švietimo teikėjuose, kitų juridinių asmenų darbuotojai, švietimo įstaigose ir kituose švietimo teikėjuose teikiantys valymo, maisto tiekimo ar kitas paslaugas ir turintys tiesioginį (nuolatinį ar laikiną) kontaktą su mokiniais ar studentais ir (arba) būnantys patalpose, kuriose lankosi mokiniai ar studentai; asmenys, švietimo įstaigose vykdantys savanorišką veiklą ne trumpiau kaip 16 val. per ne daugiau kaip 14 dienų iš eilės; treneriai; mokiniai, kurie mokosi vidurinio ugdymo programos baigiamojoje klasėje; asmenys, studijuojantys pagal sveikatos mokslų studijų krypčių programas ir dalyvaujantys klinikinių įgūdžių užsiėmimuose arba atliekantys klinikinę praktiką ASPĮ ir vaistinėse.

Asmenys, vykdydami gyvybiškai svarbias valstybės funkcijas, kontaktuojantys su kitais asmenimis, išskyrus atliekančius funkcijas bendrosiose veiklos srityse (veiklos planavimas, finansų valdymas, informacinių technologijų valdymas, personalo valdymas, viešieji pirkimai, teisė, dokumentų valdymas, turto valdymas, viešieji ryšiai, tarptautiniai ryšiai, vidaus auditas, korupcijos prevencija): vidaus tarnybos pareigūnai ir kiti darbuotojai, dirbantys Policijos departamente ir jam pavaldžiose įstaigose, Valstybės sienos apsaugos tarnyboje, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente ir jam pavaldžiose įstaigose, Viešojo saugumo tarnyboje, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyboje, Kalėjimų departamente ir jam pavaldžiose įstaigose, Muitinės departamente; Lietuvos Respublikos vadovybės apsaugos tarnybos, Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos, Lietuvos Respublikos valstybės saugumo departamento pareigūnai ir kiti darbuotojai; Antrojo operatyvinių tarnybų departamento prie Krašto apsaugos ministerijos žvalgybos pareigūnai ir kiti darbuotojai; savivaldybių priešgaisrinių tarnybų ugniagesiai gelbėtojai ir kiti darbuotojai; Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojai, užtikrinantys karantino režimo priemonių laikymosi kontrolę, turintys tiesioginį (nuolatinį ar laikiną) kontaktą su kitais asmenimis; asmenys, dirbantys įmonėse, įrašytose į Pirmos ir antros kategorijos nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašus,nuolatinės pradinės privalomosios tarnybos karo tarnybos kariai ir juos aptarnaujantis personalas; darbuotojai, dirbantys mažmeninės prekybos įmonėse, vykdydami savo funkcijas kontaktuojantys su klientais (kasininkai, salės darbuotojai, apsaugos darbuotojai, kt.); darbuotojai, dirbantys maisto tvarkymo subjektuose, išskyrus viešojo maitinimo įstaigas, tiesiogiai susiję su maisto produktų gaminimu; kiti gyvybiškai svarbias valstybės funkcijas, išskyrus bendrąsias, vykdantys darbuotojai, kontaktuojantys su kitais asmenimis, kai funkcijų negalima vykdyti nuotoliniu būdu.

5 Comments

  1. Petras

    Skiepytis, ir dar vakarų vakcinomis, tai kvailystė kvadrate… Miesto žmogų labai nesunku apkvailinti. Būkime būdrūs net testuodamiesi. Šiuolaikinei medicinai reikalingi ligoniai, o ne sveiki žmonės.

    Reply
  2. Povilas

    Nereikia prievartauti žmonių su reklamomis, kas norės tas ir psiskiepys ir be jūsu perspėjimų.Baisu klausytis kad brukama viskas prievarta.

    Reply
  3. ******

    O kur žmonės su lėtinėmis ligomis? Pasak, SAM ministro, jie yra prioritetas, o ne kasininkai.

    Reply
  4. Iš soc

    Jau seniausiai soc sektorius paskiepytas

    Reply
  5. P

    Čia kaip suprast pensininkus jau 2 mėnesius skiepija ir niekaip nesugeba pereit prie lėtinių ligų turinčių žmonių, soc. paslaugų sektorius turėjo jau senai būt suskiepytas pagal pačios SAM tvarkaraštį, nu nesueina man galai

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This