Verslas prašo pradėti skiepyti darbuotojus

Verslas

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų prašymu kreipėsi į premjerę Ingridą Šimonytę, sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį ir ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę dėl darbuotojų pramonės įmonėse skiepijimo.

Rūmai primena, kad yra pramonės įmonių, kurios negali dirbti nuotoliniu būdu. Siekdamos laiku vykdyti produkcijos užsakymus, jos dirba 24 val. per parą, 7 dienas per savaitę. Todėl gamyboje darbuotojai ir toliau pamainomis dirba kontaktiniu būdu, taikant visas įmanomas darbuotojų saugos priemones, tačiau dėl darbuotojų kontaktų ne darbo metu koronaviruso atvejų protrūkiai gamybos įmonėse atsiranda nuolat.

„Nepaisant to, darbingo amžiaus gyventojų, kuriančių pridėtinę vertę ir prisidedančių prie šalies ekonomikos palaikymo tarp skiepijimo prioritetų nėra: kovo 25 d. Sveikatos apsaugos ministro įsakymu Nr. V-631 buvo pakeista Gyventojų prioritetinių grupių skiepijimo tvarka, į ją įtraukiant savivaldybių merus, Eurovizijos, Venecijos bienalės dalyvius, bet išbraukiant net maisto pramonės gamybos įmonių darbuotojus. Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmai siūlo atsižvelgti į pramonės, gamybos įmonių darbuotojų kuriamą ekonominę vertę, darbo pamainomis kontaktiniu būdu neišvengiamumą ir didėjant gaunamų vakcinų skaičiui, svarstyti darbuotojų skiepijimo įmonėse vienu metu, vieno tipo vakcina galimybę. Tokiu atveju įmonių darbuotojai imunitetą koronavirusui įgytų vienu metu. Įmonėse nereikėtų testuoti pagal bendrą gyventojų eilę ir amžiaus grupes dar neskiepytų darbuotojų, aiškintis, kurie iš jų jau paskiepyti, o kurie dar privalo būti testuojami ir/ar izoliuojami t.y. būtų mažinama administracinė koronaviruso rizikos suvaldymo našta”, – rašoma kreipimesi.

Anot rūmų, jei Vyriausybė pritartų tokiai gamybos įmonių darbuotojų skiepijimo tvarkai, verslas yra pasirengęs organizuoti darbuotojų skiepijimo įmonėse procesą derinant su savivaldybių administracijomis savo lėšomis ir savo jėgomis, tuo pačiu spartinant šalies gyventojų skiepijimo tempus ir racionaliau panaudojant savivaldybių turimus išteklius kitų gyventojų grupių vakcinavimui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Turizmo verslui - galimybė gauti ES paramą

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais iš Italijos, Danijos, Portugalijos ir Slovėnijos dalyvauja Europos Sąjungos (ES) finansuojamame ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Verslas

Vyks konferencija verslui tvarumo tema

Ketvirtadienį, kovo 7 d., nuo 10 val. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir juose veikiantis Europos įmonių tinklas (Enterprise ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūno Tumos demaršas: siūlo atmesti „pagalvės mokestį”

Klaipėdos miesto tarybos narys Arūnas Tuma, pripažindamas, kad jis pats yra suinteresuotas, pirmadienį vykusio Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This