Baltijos rankinio lygos finalo ketvertas vyks Klaipėdoje

Sportas

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai Velykų savaitgalį plušėjo – išvykoje Estijoje sužaidė paskutines dvejas Baltijos rankinio lygos reguliariojo sezono rungtynes ir užsitikrino vietą finalo ketverte. Šeštadienį rezultatu 26:26 baigėsi rungtynės su „Viljandi“ ekipa, o sekmadienį minimalia persvara – 30:29 nugalėti HC „Kehra“ rankininkai.

rkdragunas.lt nuotr.

Šio savaitgalio rezultatai „Dragūnui“, surinkusiam 34 taškus ir užėmusiam 3 vietą, leido užsitikrinti vietą Baltijos lygos finalo ketverte. pirmoje vietoje su 40 taškų yra Vilniaus VHC „Šviesa“, antri – estai Polvos „Serviti“ (35 taškai), ketvirti – Alytaus „Varsos-Stronglaso“ rankininkai (32 taškai).

Šios keturios komandos dėl trofėjaus kausis Klaipėdoje ateinantį savaitgalį – balandžio 10-11 dienomis. Pusfinalyje šeštadienį „Šviesa“ susitiks su „Varsa-Stronglasu“, „Dragūnas“ – su „Serviti“. Sekmadienį vyks finalinės kovos. Tikslus kiekvienų rungtynių laikas derinamas. Rungtynės bus transliuojamos Baltijos rankinio lygos „Youtube“ kanale.

„Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas pabrėžė, kad jau seniai uostamiestis turėjo sulaukti Baltijos lygos stipriausių ekipų ketvertuko.

„Šis čempionatas buvo kovidinis, pagrindinis tikslas yra jį užbaigti. Siekėme, kad finalo ketvertas vyktų Klaipėdoje ir pavyko dėl to susitarti. Tai yra titulas, kurio reikia siekti ir kurį yra garbė laimėti. Ar mums tai pavyks, pamatysime, tačiau stengsimės iš visų jėgų. Finalo ketvertas jau savaime sako, kad jame nėra silpnų ar stiprių varžovų. Nėra jokio skirtumo, su kuo žaidžiame, tai tiesiog rungtynės, kuriose turėsime laimėti. Tačiau reikia įvertinti ir tai, kad „Serviti“, mano nuomone, yra profesionaliausia lygos komanda, taip pat turinti ir didžiausią biudžetą“, – akcentavo A. Juškėnas.

Būsimi varžovai „Serviti“ paskutines rungtynes Vilniuje žaidė be kelių žaidėjų. A. Juškėno teigimu, sunku pasakyti, ar tai buvo dėl taktinių sprendimų, ar dėl kokių nors traumų ar ligų. Dėl to nelengva įvertinti, kokio žaidimo, derinių galima tikėtis pusfinalyje – reikia pasiruošti ne vieną strategiją.

Per Baltijos lygos reguliarųjį sezoną buvo sužaista mažiau nei pusė visų suplanuotų rungtynių, nes dėl koronaviruso Latvijos komandos nevyko rungtyniauti į Estija ir Lietuvą, išskyrus sezono pradžioje sužaistas kelias rungtynes su estais, po to žaidė tarpusavyje. Be to, dalis rungtynių tarp lietuvių ir estų buvo nukeltos ar atšauktos dėl koronaviruso atvejų klubuose.

A. Juškėno teigimu, gaila, kad latviai nebandė ieškoti sprendimų, tad su jais neteko sužaisti nė vienerių rungtynių. Latvijos komandoms bei ekipoms, kurios rungtyniauti negalėjo dėl koronaviruso, buvo įskaityti techniniai pralaimėjimai 0:10.

Čempionate daugiausia rungtynių – po 14 – pavyko sužaisti „Viljandi“ ir „Dragūnui“. Klaipėdos komandai didesnė dalis, 8 rungtynės, buvo su Estijos ekipomis. Kitoms lietuvių ir estų komandoms faktiškai teko sužaisti nuo 10 iki 13 rungtynių.

„Ypač turininga buvo šio savaitgalio išvyka. Tikrai retas atvejis, kai komanda žaidė gerai, bet rezultatas neaugo mūsų naudai. Gavome daug medžiagos apmąstymams ir žaidimo situacijų analizei. Pavyzdžiui, per pirmas 11 minučių rungtynėse su „Viljandi“ pirmavome 4:0. Tai nėra didelis pranašumas, bet 11 minučių buvo ideali gynyba. Tačiau kėlinį laimėjome tik vienu įvarčiu, o rungtynes pabaigėme lygiosiomis. Įtemptos rungtynės buvo ir su „Kehra“, jas laimėjome tik vienu įvarčiu. Į Estiją vyko tik 13 žaidėju, tačiau visi gavo laiko aikštelėje, taip pat ir jaunimas“, – sakė „Dragūno“ vyr. treneris.

STATISTIKA

Balandžio 3 d.

„Viljandi“: Mikk Varik ir Oliver Ruut – po 4, Aleksander Pertelson, Hendrik Koks ir Sergei Rodjukov (1 iš 7 m) – po 3, Mihkel Lopp, Mark Lopp ir Volodymy Maslak – po 2, Rasmus Ots, Andrei Basarab ir Kristjan Koovit – po 1.

„Dragūnas“: Lukas Juškėnas – 7 (4 iš 7 m), Gabrielius Virbauskas – 6, Laurynas Simonavičius ir Gytis Šmantauskas – po 3, Deividas Virbauskas, Danylo Hlushak ir Mykolas Lapiniauskas – po 2, Benas Butkus – 1.

Balandžio 4 d.

„Kehra“: Danil Gumianov – 6 (1 iš 7 m), Indrek Normak ir Sergio-Silver Kreegimaa – po 5, Sigmar Seermann ir Tanel Vilks – po 4, Mihkel Vaher – 3, Janar Magi – 2.

„Dragūnas“: Deividas Virbauskas – 8 (1 iš 7 m), Lukas Juškėnas – 6 (1 iš 7 m), Gytis Šmantauskas – 5, Laurynas Simonavičius – 4, Danylo Hlushak ir Benas Butkus – po 3, Mykolas Lapiniauskas – 1.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

Lietuvos rankinio federacijos taurės finale – Klaipėdos „Dragūno“ triumfas

Klaipėdos „Dragūno“ ir Kauno „Žalgirio“ rankininkių pergalėmis sekmadienį baigėsi Utenoje vykęs Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalo ketvertas. Tiek ...
2024-02-04
Skaityti daugiau

Sportas

Tarptautinio rankinio turnyro trofėjus iškeliavo į Estiją

Rugpjūčio 18-20 dienomis Klaipėdoje vyko jau 23-iasis tarptautinis rankinio turnyras pulkininkui leitenantui Rimantui Baltušiui atminti. Turnyre šiais metais dalyvavo 6 ...
2023-08-21
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ liko be supertaurės

Šeštadienį Vilniuje vyko Lietuvos rankinio federacijos (LRF) Supertaurės rungtynės. Lietuvos čempionai Vilniaus „Šviesos“ rankininkai susitiko su LRF taurės laimėtoju Klaipėdos ...
2022-09-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This