Karantinas: prekybininkai nusivylę, premjerė akcentuoja vakcinaciją

Politika

„Situacija yra tragiška, tikrai labai bloga, keturi mėnesiai uždarymo, to nėra buvę ne vienoje pasaulio valstybėje (…) Prekybos centrai yra tapę situacijos įkaitai (…) Mokesčiai nukelti, bet juos mokėti reikės, drabužiai išeina iš mados, kosmetika išeina iš galiojimo”, – trečiadienį vykusiame Vyriausybės posėdyje emocingai kalbėjo Lietuvos prekybos įmonių asociacijos prezidentė Rūta Vainienė, paaiškėjus, jog šią savaitę nebus žadėto leidimo dirbti prekybos centruose (PC) esančioms ne maisto prekių parduotuvėms.

Kol kas PC esančios ne maisto prekių parduotuvės lieka uždarytos. Palmiros Mart nuotr.

Jai pritarė ir Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos prezidentas Mindaugas Statulevičius, teigęs, jog Vyriausybės sprendimas neatidaryti prekybos centrų „yra netikėtas”.

„Prekybos centrai, kitaip ne iki šiol veikiančios parduotuvės, pasiūlė nemažai papildomų priemonių – tiek prevencinių, tiek srautų skaidymo, tiek savanoriško testavimo (…) Židiniai yra ne prekyboje, o kažkur kitur, verslas dabar jaučiasi supriešintas, nes dalis prekybos veikti gali, o kita dalis – negali”, – kalbėjo jis.

M. Statulevičius teigė suprantąs, kad Vyriausybė savo sprendimo šiandien nepakeis, bet prašė „aiškių kriterijų”, kada verslas gali tikėtis realių pokyčių.

Nors premjerė Ingrida Šimonytė pripažino gerai suprantanti prekybininkus, pasak jos, „dabar pagrindinis uždavinys yra bent jau situaciją stabilizuoti”.

Pastarųjų dienų augančių užsikrėtimų koronavirusine infekcija skaičių premjerė lygino su praėjusių metų lapkričio situacija ir posėdyje pagrindinį dėmesį skyrė ne karantino režimo švelninimui, o spartesnei vakcinacijai.

Pasak premjerės, šis mėnuo yra „kritinis skiepijimui”. Ji pateikė Jungtinės Karalystės pavyzdį, kurioje esą dėl aktyvios vakcinacijos yra ženkliai sumažėjęs sergamumas, kartu apgailestavusi, jog tarp vyresnių mūsų šalies gyventojų vis dar yra per 300 tūkst. nepaskiepytų asmenų.

I. Šimonytės teigimu, per artimiausias tris savaites Lietuva tikisi gauti per 370 tūkst. vakcinų, kurias ragino racionaliai panaudoti.

„Kol kas galbūt didesnio komforto suteikia tai, kad mirčių skaičius ir toliau išlieka ženkliai sumažėjęs, tačiau mes dar kol kas nematome savo Velykų šventimo pasekmių skaičiuose”, – kalbėjo I. Šimonytė.

Tuo metu sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pasiūlė keletą neesminių karantino pakeitimų, tarp kurių buvo paminėtos ir keletas savivaldybių, kuriose gali būti nustatomos švelnesnės karantino režimo priemonės negu visoje šalyje.

Tarp jų patenka ir daugelis Vakarų Lietuvos savivaldybių, t.y. Klaipėdos, Neringos ir Palangos miestų, taip pat Klaipėdos, Šilutės, Plungės, Skuodo bei Kretingos rajonų savivaldybės.

Tačiau nei kada šiose ir kitose mažesnius užsikrėtimų skaičius turinčiose savivaldybėse karantino režimas galėtų būti švelninamas, nei kaip jis galėtų būti švelninamas, posėdyje įvardinta nebuvo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Likus mažiau nei mėnesiui iki prezidento rinkimų – pokyčiai reitingų lentelėje

Iki šalies vadovo rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, reitingų lentelėje – pokyčiai, vertinant kandidatų į prezidentus lyderius. Kaip rodo naujausia ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Politika

Turtingiausias tarp kandidatų į prezidentus - Ignas Vėgėlė, neturtingiausias - Dainius Žalimas

Penktadienį, balandžio 12 d., likus 30 dienų iki Respublikos prezidento rinkimų, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) visuomenei paskelbė oficialiai registruotų kandidatais ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Politika

Prezidento posto sieks 8 kandidatai

Vyriausioji rinkimų komisija antradienį priėmė sprendimus registruoti likusius penkis kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This