Klaipėdos rajonas įsijungė į Šv. Jokūbo piligrimų kelią

Regionas

Klaipėdos rajonas jungiasi į tarptautinį pripažinimą pelniusį Šv. Jokūbo piligrimų kelią. Per rajoną nusidrieks dvi piligriminio kelio atkarpos.

Viena jų tęsis nuo ribos su Kretinga per Mazūriškius ir specialiai šiam keliui pavadinta Piligrimų gatve iki Slengių Šv. Jono Pauliaus II bažnyčios. Kita maršruto atkarpa – nuo Karaliaus Vilhelmo kanalo pro Priekulę ir Vanagus iki ribos su Švėkšna ir joje stovinčia Šv. Jokūbo bažnyčia.

Šv. Jokūbo kelio objektas – Stragnų koplyčia-mauzoliejus

„Šv. Jokūbo kelias – labai svarbus religinis maršrutas krikščionims. Mums, kaip Savivaldybei, svarbu ir tai, kad sertifikuotas piligriminis maršrutas paįvairins turizmo paslaugų pasiūlą, pailgins turizmo sezoną ir leis plėtoti vietos bendruomenių veiklą“, – pranešime cituojama mero pavaduotoja Audronė Balnionienė.

Pasak vicemerės, keliautojams turėtų patikti išlaikyta bendra piligriminio kelio koncepcija. Maršrutai numatyti per kaimiškąsias, ramios aplinkos vietoves. Einama kaimo keliukais, vengiant transporto srautų, aplankant įvairius religinius ir krašto kultūrai bei istorijai svarbius objektus.

„Maršrutas sudėliotas taip, kad per dieną žmogus galėtų nueiti apie 20 kilometrų ir dienos pabaigoje rastų vietą nakvynei. Vakarų Lietuvos savivaldybių turizmo informacijos centrai suvienijo jėgas ir numatė vienodą viso kelio žymėjimą, programėlę telefone ir bendrą žemėlapį, jungiantį visas Vakarų Lietuvos savivaldybes, per kurias eis piligriminis kelias“, – sako A. Balnionienė.

Šv. Jokūbo piligrimų kelias Lietuvoje driekiasi per 40 šalies savivaldybių, šio kelio plėtra ir infrastruktūra rūpinasi Lietuvos Šv. Jokūbo kelio savivaldybių asociacija, šiuo metu vienijanti 25 savivaldybes.

Lietuvoje yra keturi Šv. Jokūbo kelio maršrutai. Klaipėdos rajonas įsijungs į Žemaitijos/Karaliaučiaus kelią. Kelio ilgis – 269 km. Kelio stotys: Ežerė (Latvija)–Mažeikiai–Seda–Telšiai–Plungė–Kretinga–Klaipėda–Švėkšna–Šilutė–Pagėgiai–Sovetskas (Rusijos Federacija).

1 Comment

  1. apleistas tragiskas Joksu tiltas

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pasodino per 13 000 medelių

Bendradarbiaudami su Valstybinių miškų urėdija (VMU) daugiau nei 200 SBA grupės darbuotojų šeštadienį Norkaičių girininkijoje, Klaipėdos rajone, 3,4 hektaruose ploto ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos kapinės sparčiai plečiasi tik popierių šūsnyje

Pasirašyta nauja sutartis dėl Klaipėdos miesto kapinių plėtros galimybių studijos papildymo naujomis galimomis teritorijomis. Už 10 tūkst. eurų bus koreguojama ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This