„Meta“: etiška, tvari, atsakinga mada

Verslas

Dvi klaipėdietės Kristina Cvetkovė ir Asta Burneckienė ilgai audė mintį sukurti tvarios mados namus ir jau lapkritį atidarė komiso principu dirbančią studiją „Meta“.

Pavadinimas sukurtas iš raktinių žodžių – mada, etiška, tvari, atsakinga. Šie žodžiai yra pagrindinis šios idėjos ir merginų darbo bei skleidžiamos žinutės visuomenei akcentas.

„Žinojome, kad Lietuvai gresia karantinas, tačiau nepabūgome išsinuomuoti studiją ir išsibandyti  šią verslo idėją internetiniu būdu. Mūsų prekė – klaipėdiečių atnešti ir iš kitų Lietuvos miestų atsiųsti mylėti rūbai ir daiktai, kuriems suteikiame antrą šansą, prailgindamos jų gyvenimą. Kiekviena moteris spintoje turi tokių rūbų, kurie yra geros kokybės ir tinkami tolimesniam dėvėjimui, tačiau morališkai atsibodo arba savo „šventę jau atšoko“. Tokius daiktus gaila išmesti, todėl mes padedame surasti jiems antras šeimininkes, o klientės dar ir atgauna dalį daikto vertės“, – pranešime spaudai pažymi A. Burneckienė.

Karantinas šalyje stipriai paveikė daugumą verslų, o „Meta“ veikla pasiteisino – klientės per 3 mėnesius iš savo spintų prinešė tiek rūbų ir daiktų, kad teko ieškoti didesnių patalpų. Rūbai, kurių nenupirko ilgesnį laiką ir klientės nebenorėjo susigrąžinti, buvo padovanoti labdaringoms šeimų ir vaikų gerovės labdaringoms organizacijoms.

„Kadangi veiklos sąlygos apsunkintos, stengėmės rūbus fotografuoti, dėlioti stilingus įvaizdžius ir parduoti juos internetu. Klientėms taip patiko, kad jos pasakodavo, jog pasidarydavo kavos puodelį ir su malonumu žiūrėdavo mūsų istorijas socialiniuose tinkluose. O labiausiai patikusius nupirkdavo“, – džiaugiasi Asta.

Ši veikla nėra pirmoji merginoms – abi turėjo verslo patirties jau ir anksčiau. Kristina prieš 6 metus įkūrė rūbų prekinį ženklą Pepper Me, tačiau dabar pastebi, kad naujų daiktų gaminimas nebeteikia tiek džiaugsmo, nes visko jau prigaminta labai daug, pasiūla labai didelė. Daug prasmingesnis darbas yra bent kažkiek sumažinti vartotojiškumą, lėtinti greitąją madą ir panaudoti jau sukurtus daiktus. Asta yra aksesuarų prekinio ženklo Abrand savininkė ir taip pat sėkmingai kuria, bet pritaria savo kolegei, kad būtina kelti žmonių sąmoningumą.

„Norime šviesti Klaipėdos žmones apie tvarumą ir siekiame, kad antrinis rūbų dėvėjimas ar keitimasis nebūtų kažkoks gėdingas dalykas. Mūsų tikslas –  išugdyti žmonių sąmonėje mintį, kad dėvėta mada gali būti lygi šampano burbuliukams! – juokauja Kristina. – Norime, kad tvarios mados namai „Meta” taptų jaukiais namais visoms moterims, norinčioms prisidėti prie prasmingo daiktų išsaugojimo.”

Ketvirtadienį, balandžio 8 dieną, naujai duris atversiantys Kūlių Vartų g. 5, Klaipėdoje, tvarios mados namai kviečia užsukti pasižvalgyti ir prisidėti prie tvaraus rato, atnešant ir perperkant mylėtus žmonių rūbus.

4 Comments

  1. Irutė

    NEREKOMENDUOJU , man net nepraneše, kad reikia ateiti ir atsiimti savo prekes, sako paaukojo,
    o kur dokumentai kad ištukruju paaukojote, o ne pasisavinote mano prekės :((
    Apgaus ir liksit be daikto ir be pinigų.

    Reply
  2. Kastu

    Aptarnavimo kulturos komunikuojant dar mokytis ir mokytis ir mokytis. Kai issakai savo pastabas, uzuot padekoti ir tiek, tai išmeta iš rubus nesanciu nariu grupės. Vaje. Stai tokia ju pagarba klientui.

    Reply
  3. vova-lingerie.eu

    Geras, kokia šauni idėja ir išpildymas. Šaunuolės damos. Vis tik ne viskas gali būti perduodama iš rankų į rankas, tarkim apatinius tikrai tik naujus galiu pirkti.. Bet dėl kitų rūbų, tai super. Net pavydu, kad jūs pirmos, o ne aš, sugalvojau tokią idėją.

    Reply
  4. Anonimas

    Šaunlos merginos kad rūpinates už švaria lietuva

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas

Madų savaitė atidaryta jaunųjų dizainerių eksperimentais ir tapybos paroda

Trečiadienio vakarą „Hofo“ erdvėse „Fashion week Klaipėda“ atidarė trys jaunųjų dizainerių komandos su savo mados kolekcijomis, o Kultūros fabrike pristatyta ...
2023-08-03
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Aiškinsis „Facebook“ įrašų blokavimus ir ribojimus

Debunk.org komanda praneša pradedanti rinkti pavyzdžius, kai Meta priklausančios platformos netinkamai apriboja arba blokuoja žinučių apie Rusijos karą Ukrainoje sklaidą ...
2022-12-14
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Podiumu, tarsi laiko mašina

Šeštadienio vakarą Klaipėdos piliavietės Konferencijų salė trumpam pavirto į madų podiumą. Uostamiesčio rūbų dizainerė Sonata Žiži pristatė naują rūbų kolekciją „DEŠIMT DEŠIMTmečių“.
2018-12-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This