Paviešino 2021–2030 metų Klaipėdos strateginio plėtros plano projektą

Miestas

Klaipėdos miesto savivaldybė kviečia susipažinti su rengiamo 2021–2030 metų strateginio plėtros plano projektu.

„Strateginio plėtros plano rengimas – laiko ir nuoseklaus darbo reikalaujantis procesas. Galime pasidžiaugti, kad tiesioginis bendradarbiavimas tarp jo rengėjų, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos, administracijos, savivaldybės įstaigų ir verslo atstovų bei miesto bendruomenių leidžia mums kalbėti apie numatomą plano rengimo pabaigą ir miesto vizijos įgyvendinimą: Klaipėda 2035 – veržli, sumani, įtrauki. Kartu kurkime miestą, atvirai priimantį naujus žmones, idėjas, verslus ir kultūrą; miestą, kuriame technologijų kūrimo ir jų panaudojimo darnumas bei tvarumas yra mąstymo būdas ir įrankis aukštesnei gyvenimo kokybei pasiekti; miestą, kuriame tiek pavieniai asmenys, tiek bendruomenė ar jos atskiros grupės įsiklauso, vertina, diskutuoja, bendrauja ir bendradarbiauja, konstruktyviai ieško sprendimų ir kryptingai juos įgyvendina. Tikiuosi, kad jau 2030 m. šie trys žodžiai – veržli, sumani ir įtrauki – bus atpažįstami nuveiktuose darbuose, kuriuos matys ne tik miesto gyventojai, bet ir miesto svečiai“, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Projekte išskirta miesto vizija 2035 metams: Klaipėda 2035 – veržli, sumani, įtrauki.

„Rengiant šį darbą įdėta daug pastangų: parengtos strateginiam planavimui aktualių dokumentų bei esamos situacijos analizės, organizuotas gyventojų nuomonės tyrimas, vyko diskusijos darbo grupėse, tarpiniai plano rengimo etapai pristatyti visuomenei. Tikiu, kad, realizuodami Strateginio plano tikslus ir priemones, 2030-aisiais Klaipėdą drąsiai galėsime vadinti aktyvių, iniciatyvių ir kūrybiškų žmonių miestu, kuris puoselėja savo gyventojų bendruomeniškumą ir socialinę įtrauktį, vysto mėlynojo proveržio ekonomiką, skatina tvarią ir darnią urbanistinę plėtrą bei yra pasiruošęs kurti, diegti bei palaikyti naujoves ir technologijas, skirtas gyvenimo kokybės gerinimui“, – pranešime cituojamas Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Savivaldybės tarybai Klaipėdos miesto savivaldybės strateginio plėtros plano 2021–2030 m. projektas svarstyti bus teikiamas gegužę.

Su projektu galima susipažinti čia.

Pasiūlymus ir pastabas galima teikti iki balandžio 23 d. Strateginio planavimo skyriui, el. p.: indre.buteniene@klaipeda.lt.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This