Pradėjo dirbti naujasis „Klaipėdos švenčių“ vadovas

Miestas

Trečiadienį uostamiesčio savivaldybės valdomos VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktoriaus pareigas pradėjo eiti buvęs Klaipėdos „Akropolio” valdytojas Ovidijus Zibalis.

„Atvira Klaipėda” skelbė, kad O. Zibalis konkursą laimėjo kovo viduryje, įveikęs dar septynis pretendentus. Po to jis dar turėjo sulaukti specialiųjų tarnybų pažymų, kad gali eiti tokias pareigas. 

Anot įstaigos pranešimo, naujasis jos vadovas tarp pagrindinių veiklos krypčių įvardina ilgamečių, tradicinių renginių puoselėjimą, kokybišką ir modernų žvilgsnį į esamus bei galimus projektus, naujų idėjų generavimą, Klaipėdos senamiesčio gaivinimą įstaigos kuriamais renginiais ir idėjomis.

O. Zibalis yra baigęs edukologijos studijas Klaipėdos universitete. 1998-2020 m. dirbo UAB „Vilniaus prekyba“ – beveik ketverius metus ėjo
„Maxima Latvija“ tinklo direktoriaus pareigas, nuo 2005 m. dirbo Klaipėdos prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ valdytoju.

„Nauja „sena“ veikla – taip apibūdinčiau savo sprendimą dalyvauti VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktoriaus atrankoje. Nuo pat pradžių mačiau artimą ryšį tarp to, ką veikiau, ir srities, į kurią atėjau. Skirtumas toks, kad iki dabar kurti renginiai buvo mažesni ir skirti prekybos centro lankytojams ir
svečiams, o nuo šiol savo idėjomis prisidėsiu prie didžiausių renginių Lietuvoje. Turiu pripažinti, jog tai įkvepia ir kartu įpareigoja. Tikiu pačia įstaiga ir komanda, su kuria pradedam naują etapą“, – pranešime cituojamas O. Zibalis.

Pasak jo, kol kas pagrindinis siekis einant naujas pareigas – sėkmingai tęsti įstaigos veiklą, ilgamečiams renginiams suteikti naujų prieskonių, ieškoti
šiuolaikiškų, visuomenei priimtinų ir įdomių sprendimų, o pačios įstaigos veikla skatinti į ją lygiuotis ne tik miesto, bet ir šalies kultūrines įstaigas.

VšĮ „Klaipėdos šventės“ yra didžiausių Klaipėdos miesto renginių organizatorius. Artimiausi „Klaipėdos šventės“ renginiai – birželio 27-30 d. vyksiančios didžiųjų burlaivių lenktynės „The Tall Ships Races 2021” ir laukiamiausias vasaros renginys Jūros šventė, liepos 23-25 d.

VšĮ „Klaipėdos šventės“ vadovo postas atsilaisvino po to, kai šių metų pradžioje iš jo pasitraukė Romandas Žiubrys, šias pareigas ėjęs nuo 2013 m. kovo.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija vienbalsiai nusprendė, kad R. Žiubrys, dirbdamas VšĮ „Klaipėdos šventės“, nesilaikė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Kiek anksčiau pretenzijų „Klaipėdos šventėms“ turėjo ir savivaldybės auditoriai.

1 Comment

  1. Miestietis

    Puiku. Sėkmės šiam simpatiškui vyrui. Tą sėkmę pasiekti, manau bus jam sunku. Žiubrio daug metų suformuotame „lizdelyje” yra ne tik jo žmona ir jos brolis. Kitos mergaitės „specialistės irgi Žiubrio išpuoselėtos gerais atlygiais, dideliu „užimtumu”…. Bus ir pavydo naujam vadovui . Ir pagalių į jo stumiamaus ratus kaišiojimas…
    Klaipėdiečiai laukia kitokių Jūros švenčių, nei Žiubrys už milžiniškus mokesčių mokėtojų pinigus organizuodavo…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Šviesų festivalio šiemet nebus

Dabartinės uostamiesčio valdžios užmojis gerokai peržiūrėti miesto kultūros barą atsiliepė ir 2015-aisiais užgimusiai tradicijai – Klaipėdos šviesų festivaliui. Pernai pavasarį ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Šių metų kalėdinė eglutė - jau Teatro aikštėje

Kalėdinius renginius uostamiestyje organizuojanti VšĮ „Klaipėdos šventės“ pirmadienį į Teatro aikštę atgabeno šių metų kalėdinę eglutę. Ja šiemet taps Labrenciškėje, ...
2023-11-27
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Kviečia registruotis į didžiųjų burlaivių lenktynes

2024 m. birželio 27-30 d., po šešių metų pertraukos, į Klaipėdą sugrįžta „The Tall Ships Races“ didžiųjų burlaivių lenktynės. Tris ...
2023-11-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This