Vyks respublikinis „Atliekų kultūros“ egzaminas

Švietimas

Prieš metus pirmąsyk šalyje surengtas „Atliekų kultūros“ egzaminas, sutraukęs apie 10 tūkst. įvairaus amžiaus dalyvių, vyks ir šiemet, balandžio 29-ąją.

Respublikinio egzamino partneriais tapo devyni šalies regioniniai atliekų tvarkymo centrai, Vakarų Lietuvoje egzamino koordinatoriumi yra Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC), o renginį globoja Aplinkos ministerija.

Pasak egzamino organizatorių, tai nebus varžytuvės, o labiau priemonė patikrinti savo žinias.

„Prieš dešimtmetį netgi visuomenės lyderiams, politikams reikėjo įrodinėti, kad rūšiuoti yra būtina, kad pirmiausia turime sukurti tam tinkamą infrastruktūrą, administravimo sistemą. Šiandien jau keliame kitus tikslus – ne tik stropiau rūšiuoti, bet ir mažinti vartojimą, užsiimti atliekų prevencija, pakartotiniu perdirbimu, siekiame žiedinės ir žaliosios ekonomikos tikslų“, – pranešime cituojamas vienas iš projekto koordinatorių, KRATC direktoriaus pavaduotojas Šarūnas Jonas Tamulis.

Egzamino klausimai apims pačius svarbiausius rūšiavimo, tvarumo, ekologijos, atliekų surinkimo sistemos aspektus, reikalingus žinoti kiekvienam.

Kaip ir pernai, dalyviai bus skiriami į dvi grupes. Pradinių klasių moksleiviams skirta 15 testo klausimų. Vyresniems moksleiviams, studentams ir suaugusiųjų auditorijai – trisdešimt. Atsakyti į juos reikės per 45 minutes ir kiekvienas teisingas atsakymas bus įvertintas 1 tašku.

Jaunesnieji egzamino dalyviai, teisingai atsakę bent į 6 klausimus, pelnys „Pažengusiojo“, įveikę bent 9 – „Žinovo“, o surinkę 11 taškus ar daugiau – „Eksperto“ diplomus. Vyresniems dalyviams diplomus garantuos, atitinkamai, 15, 20 ir 24 teisingi atsakymai.

Geriausių rezultatų „Atliekų kultūros“ egzamine pasiekę dalyviai džiaugsis projekto globėjo, organizatoriaus, partnerių bei rėmėjų įsteigtais prizais.

„Visos septynios Klaipėdos regiono savivaldybės palaiko „Atliekų kultūros“ egzaminą ir geriausiai užduotis įveikusiems savo savivaldybės atstovams yra įsteigusios specialius prizus“, – sakė Š. J. Tamulis.

Norintys dalyvauti, iki pat egzamino dienos gali registruotis interneto svetainėje https://atliekukultura.lt/egzaminas/ – reikia įvesti savo vardą, pavardę, savivaldybę, el. pašto adresą. Moksleiviams – mokymosi įstaigą ir klasę, o studentams – tik mokymosi įstaigą.

Mokytojai taip pat galės registruoti savo mokinius bei matyti jų pasiektus rezultatus. Už šias pastangas prisidėti prie atliekų kultūros sklaidos, dalyvius užregistravusių mokytojų laukia padėkos.

Numatoma, jog egzaminas vyks visą dieną nuo 9 iki 16 val., o užsiregistravę dalyviai apie tikslų egzamino laiką bus informuojami elektroniniu paštu.

Pagilinti savo žinias galima egzaminui skirtoje interneto svetainėje https://atliekukultura.lt/egzaminas/, kur pateikiamas išsamus
„Atliekų kultūros“ žinynas. Ten pat kiekvienas gali išbandyti savo žinias sprendžiant bandomąjį egzaminą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centre tęsiasi pokyčiai

Uostamiesčio savivaldybės valdomoje UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) neliko dar vieno ilgamečio darbuotojo. KRATC atstovas spaudai Arūnas Liubinavičius ...
2022-12-01
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centre - permainos

Nuo spalio vidurio uostamiesčio savivaldybės valdomos UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) direktore pradėjusi dirbti  Roma Budrienė ėmėsi permainų. ...
2021-12-16
Skaityti daugiau

Verslas

KRATC iš „Luminor“ banko skolinasi 8,2 mln. eurų

„Luminor“ bankas laimėjo Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) kreditavimo konkursą ir bendrovei suteikė 8,2 mln. EUR finansavimą. Didžiąją dalį ...
2021-09-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This