Pradinukų grįžimas į mokyklas – laisvas pasirinkimas

Svarbu, Švietimas

Vyriausybei trečiadienį nusprendus taikyti kai kurias švelnesnes karantino režimo priemones Klaipėdoje nuo pirmadienio pradinukai pradės mokytis mišriu būdu mokinių ir pedagogų netestuojant kaupinių metodu.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, kiekviena mokykla jos pradinukų tėvus apie ugdymo proceso pokyčius bei reikalavimus informuos asmeniškai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Jei kai kurie tėvai baimintųsi dėl savo vaiko sveikatos, jis galės ir toliau mokytis nuotoliniu būdu. Dėl to ir yra Vyriausybės sprendime kalbama apie mišrų būdą. Kitų savivaldybių patirtis rodo, kad į mokyklas sugrįžo apie 90 procentų pradinukų”, – sakė L. Prižgintienė.

Trečiadienį Vyriausybė peržiūrėjo savivaldybių, kuriose gali būti nustatomos švelnesnės karantino režimo priemonės negu visoje šalyje, sąrašą, atsižvelgiant į naujausius duomenis. Nuspręsta į jį įtraukti ne tik tas savivaldybes, kuriose 14 dienų COVID-19 ligos sergamumo rodiklis 100 000 gyventojų yra mažiau kaip 200 atvejų, bet ir tas savivaldybes, kuriose sergamumas neviršija 300 atvejų. Šie pokyčiai palietė uostamiestį ir Neringą. Klaipėdoje minėtasis sergumumo rodiklis per trečiadienį sumažėjo nuo 175,8 sumažėjo iki 170 atvejų.

Švietimo mokslo ir sporto ministerijos duomenimis, praėjusią savaitę klasėse mokėsi per 63 tūkst. pradinukų. Iš jų beveik 7 tūkstančiai mokyklose, kuriose taikomas testavimas kaupiniais.

Vyriausybė taip pat priėmė sprendimą, kad nuo balandžio 12 d. daugiau asmenų galės dalyvauti neformaliojo ugdymo užsiėmimuose: atvirose erdvėse rengiamose neformaliojo vaikų ir suaugusiųjų švietimo veiklose vienu metu galės dalyvauti iki 10-ies asmenų. Neformaliojo švietimo užsiėmimuose turi būti užtikrinamas 20 kv. m plotas asmeniui, o negalint tokio ploto užtikrinti, veikloje leidžiama dalyvauti ne daugiau kaip vienam asmeniui.

Vyriausybės sprendimu privaloma dėl COVID-19 reguliariai testuotis visiems kontaktiniu būdu dirbantiems švietimo įstaigų darbuotojams, laisviesiems mokytojams ir kitiems švietimo teikėjams.

1 Comment

  1. Lina

    Priplūs kaip skruzdės,neabejokit…Darželių praktika ,,laisvas pasirinkimas” jau įvyko nuo 2020 gegužės 18.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Artėja laikas sumokėti per karantiną nemokėtas PSD įmokas

Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Švietimas

Mokslo metų pradžią aplaistė lietus

Penktadienio rytą tradiciniu renginiu Lietuvininkų aikštėje Klaipėdoje pradėti nauji mokslo metai. Martyno Vainoriaus nuotr. Šiemet uostamiesčio mokyklose mokysis daugiau nei ...
2023-09-01
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Nauji mokslo metai – su galimos nesantaikos obuoliu

Švietimo įstaigų vadovai teigia, jog jau yra įpratę, kad vasarą visada atsiranda koks nors naujas teisės aktas, kuris įneša daug ...
2023-08-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This