Rusų aljanso likimą spręs konferencija

Politika

Rusų aljanso vadovė klaipėdietė Tamara Lochankina sako, jog kol kas nežadama likviduoti šios partijos. Jos teigimu, bendruomenė tik daro pertrauką.

T. Lochankina. Martyno Vainoriaus nuotr.

Teisingumo ministerija prieš kurį laiką pranešė, kad, vykdant įprastą tvarką, partijos narių sąrašų jai nepateikė trys partijos, tarp jų – ir Rusų aljansas. Jei politinė jėga du kartus iš eilės nepateikia ministerijai šių sąrašų, pagal įstatymą Registrų centras pradeda likvidacijos procedūrą. Norint įregistruoti partiją, kaip juridinį asmenį, jos narių skaičius privalo būti ne mažesnis kaip 2000.

„Šiuo metu mūsų partiją sudaro 2000 narių. Kalba neina apie partijos likvidavimą. Partijos valdyba po karantino pabaigos siūlo organizuoti konferenciją ir kartu nuspręsti Rusų aljanso likimą. Apie priimtą sprendimą būtinai informuosime visuomenę”, – socialinio tinklo paskyroje parašė T. Lochankina.

Jos teigimu, partija turi teisę du kartus nepateikti ministerijai savo narių sąrašų.

„Jei spalį mes nepateiksime sąrašų, tada bus galima kalbėti, kad pradedama ilga partijos likvidavimo procedūra”, – rašo ji.

Šiuo metu Rusų aljansas neturi nė vieno savo atstovo ne tik Seime, bet ir Klaipėdos miesto taryboje.

Praėjusios kadencijos Seime rusakalbių partijai atstovavusi Irina Rozova turėjo nemažai nemalonumų dėl įtartinų ryšių su atstovais iš Rusijos ambasados ir konsulato, tačiau konservatorių siekis jai surengti interpeliaciją nebuvo sėkmingas.

1 Comment

  1. Jonas

    Vans, aišku, jei partija rusų, tai jos, kaip ir bet kurios kitos politinės partijos tikslas, paimti valdžią. Viskas aišku? Jei neaišku tai pridursiu, kad visus tautinius poreikius reikia tenkinti ne per politines partijas, o per tautines bendrijas, Nevyriausybines organizacijas, įvairius klubus… Dabar aišku?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Mirė Irina Rozova

Mirė buvusi Seimo narė klaipėdietė Irina Rozova. Apie tai Eltai patvirtino buvęs jos bendražygis, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungos ...
2023-07-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Švenčia Grubliausko pralaimėjimą*

Iki Spyglio atskriejo linksmos žinios – dalis melnragiškių pradėjo ošti kaip reikiant. Žmonės švenčia pavasarinį jų kaimyno Vytauto Grubliausko pralaimėjimą ...
2023-06-20
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusų aljansas rinkimuose nebedalyvaus

Politinė partija Rusų aljansas kitų metų kovą vyksiančiuose merų ir savivaldybių tarybų rinkimuose savo kandidatų Klaipėdos mieste nekels. Partijos vadovė Tamara Lochankina, ...
2022-11-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This