Siūlo rinkti šmaikščiausią LRT žodį ir posakį

Kultūra

LRT jau ketvirtus metus organizuoja LRT žodžio ir posakio rinkimus, kuriais skatina visuomenę domėtis viešosios kalbos vartosenos reiškiniais ir juos fiksuoti.

LRT kviečia prisiminti per pastaruosius metus LRT televizijos ar radijo eteryje išgirstus, portale LRT.lt perskaitytus neįprastus, įdomius, naujus, šmaikščius ar netikėtų reikšmių įgavusius žodžius ar posakius ir siūlyti juos iki balandžio 21 d. Vėliau bus galima balsuoti – vyks LRT žodžio ir posakio rinkimai.

LRT televizijos ir radijo laidose išgirstus ar portale LRT.lt perskaitytus žodžius ir posakius siūlyti galima nuo balandžio 8 d. iki balandžio 21 d. portale LRT.lt.

Per 2020–2021 metus LRT televizijos ir radijo laidose išgirstus ar portale LRT.lt perskaitytus žodžius ir posakius siūlyti galima nuo balandžio 8 d. iki balandžio 21 d. portale LRT.lt. Reikia nurodyti datą, kada nuskambėjo ar buvo užrašytas siūlomas žodis ar posakis, kokioje laidoje išgirstas ar kokiame straipsnyje perskaitytas ir kas pavartojo.

Balandžio 22 d. portale LRT.lt bus paskelbti visi pasiūlyti žodžiai ir posakiai, o nuo balandžio 26 d. bus galima rinkti labiausiai patikusius iš LRT komisijos atrinkto 10 žodžių ir 10 posakių sąrašo. LRT komisija rinks ir savo mėgstamiausią žodį ir posakį. Šių metų komisiją sudaro LRT KLASIKOS programų vedėja Austėja Kuskienė, televizijos programų vedėjas Ignas Andriukevičius, LRT RADIJO programų redaktorė Giedrė Čiužaitė, televizijos programų vedėja bei informacinių programų dienos redaktorė Justė Tamošaitienė, portalo LRT.lt Kultūros ir laisvalaikio grupės žurnalistas Mindaugas Klusas.

Gegužės 7-ąją – Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną – bus skelbiami nugalėtojai – komisijos išrinktas LRT žodis bei posakis ir visuomenės išrinktas LRT žodis bei posakis.

Praėjusiais metais gyventojai išrinko LRT žodį „koronė“, kurį ištarė Edita Mildažytė LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“, o metų posakiu tapo frazė „Ateis laikas, ir mes nusiimsime kaukes“, kuri skambėjo COVID-19 pasekmių mažinimo fondo socialinėje reklamoje, transliuotoje per LRT. Komisijos LRT žodis – „šimonėda“, o LRT posakis – „Dėl vieno banano neikite į parduotuvę“. 2018–2019 metais LRT žodžio titulą pelnė „melagiena“, o LRT posakiu išrinkta frazė „Nemira, come on“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

30-metį pasitinkanti „Keberiokšt" - LRT eteryje

Šeštadienį Klaipėdos karalienės Luizės dainos studijos „Keberiokšt” jungtinė grupė dalyvavo tiesioginiame LRT Metų apdovanojimų laidos eteryje. Dainą „Do re mi” ...
2024-01-08
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

J. Polovinsko- Budrio palaikų perlaidojimo ceremoniją transliuos LRT

Penktadienį, rugsėjo 22 dieną, uostamiestyje vyks Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos organizatorių, Klaipėdos krašto gubernatoriaus, diplomato Jono Polovinsko-Budrio ir jo ...
2023-09-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečiui – dokumentinių filmų ciklas

Nuo rugpjūčio 6 d., sekmadienio LRT eteryje prasideda dokumentinių filmų ciklas „Nuo Mėmelio iki Klaipėdos“, tris sekmadienius iš eilės kviesiantis ...
2023-08-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This