Skelbiamas konkursas Gargždų autobusų stoties statyboms

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė pranešė, kad baigus naujos Gargždų autobusų stoties projektavimą ir gavus statybos leidimą jau paskelbtas ir rangos darbų konkursas. Tikimasi, kad jau vasaros pradžioje su laimėjusiu rangovu bus pasirašyta sutartis ir prasidės statybos.

Naujoji autobusų stotis bus statoma šalia senosios. Ir įvažiavimas į stotį yra numatytas iš P. Cvirkos gatvės. Anot savivaldybės, ši vieta pasirinkta ne tik dėl vežėjų patogumo, bet ir gyventojų, kurie jau nuo seno yra įpratę, kad autobusų stotis yra šioje miesto dalyje.

„Praėjusiais metais mes atlikome nemažai žingsnių, kad naujoji stotis atsirastų kuo greičiau. Buvo parengtas ne tik projektas, bet ir užsitikrinta dalis lėšų objekto statybai. Savivaldybė privatizavo UAB „Stotis“, kuri valdo Gargždų autobusų stotį akcijas. Už savo dalį – 51,85 proc. gavome 222 770 Eur. Akcijas pavyko parduoti dvigubai brangiau nei jas buvo įvertinę turto vertintojai ir visos lėšos bus panaudotos statant naująją autobusų stotį“, – pranešime cituojamas Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Projektuojant stotį buvo siūloma keletas geometrinių sprendimų, tačiau galutiniame rezultate pasirinkta ovalo, cilindro forma. Pastatas sieks iki 7 metrų aukščio, o jame dominuos mediena, stiklas ir metalas.

Suplanuotos 4 autobusų sustojimo vietos, 11 vietų automobiliams. Perone bus įrengta lauko medija ir keleivių informavimo sistema. Stoties pastatas su keleivių laukimo sale, prekybos vieta, bilietų kasa, informacijos centru, sanitarinėmis ir administracinėmis patalpomis bus apie 140 kv. m dydžio.

„Turime sutikti, kad senoji autobusų stotis jau seniai nebeatitinka jokių reikalavimų. Jau nekalbant apie jos išvaizdą. Šis objektas, tai vienas iš mūsų prioritetų. Tikiuosi, kad procesams neįstrigus, jau greitai turėsime tokią autobusų stotį, kuri puikiai atspindės mūsų miesto veidą – modernų ir šiuolaikišką“ – cituojamas Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This