Koronavirusas: rodikliai nežymiai išaugo ir Klaipėdoje, pratęsta prekybininkų vakcinacija

Koronavirusas, Svarbu

Ilgą laiką Vakarų Lietuva džiugino geresniais COVID-19 rodikliais, lyginant su kita šalies dalimi, tačiau pastarąją parą ir Klaipėdoje jie šiek tiek pablogėjo, nors vis tiek Vakarų Lietuvos savivaldybėse padėtis yra kur kas geresnė nei Rytų Lietuvoje.

Statistikos departamento duomenimis, ketvirtadienį šalyje nustatyti 1155 nauji užsikrėtimų koronavirusinės infekcijos atvejai. Ištyrus 16 162 mėginius, infekcija rasta 7 proc.

Klaipėdoje praėjusią parą SARS-CoV-2 liga susirgo 35 žmonės, trečiadienį tokių buvo 26, antradienį – 16.

Penktadienį kasininkai, salės darbuotojai, apsaugos darbuotojai ir kiti prekybininkai laukiami vakcinacijos centre Galinio Pylimo g. 3 nuo 14 iki 18 val. Jie bus skiepijami ir šeštadienį nuo 9 iki 15 val. Virginijos Spurytės nuotr.

Uostamiestyje susirgimų per savaitę padidėjo nežymiai – 3 proc., o Lietuvoje – net 28 proc.

Šiek tiek išaugo ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų Klaipėdoje atvejų skaičius – nuo buvusių 170 iki 172, o šalyje – nuo 404 iki 415 atvejų.

Pagal šį rodiklį uostamiestis vis tiek yra gana neblogoje pozicijoje – 27-tas tarp mažiausiai užsikrėtusių savivaldybių. Blogiausia padėtis laikosi Šalčininkų rajone su 1053 atvejais, o geriausia išlieka Kelmės savivaldybėje su 16 atvejų.

Tuo metu Šilutės rajonas su 67 atvejais yra septintas, Kretingos – 10-tas (80 atvejų) tarp mažiausiai užsikrėtusiųjų. Neblogai kol kas likosi ir Palangos (116 atvejai) bei Neringos (137) savivaldybės.

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu serga 11 828 gyventojai, pasveikusiais laikomi 204 340. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 311 ir 12 773 (per parą pasveiko 18 klaipėdiečių).

Uostamiestyje praėjusią parą koronavirusas nusinešė vieną gyvybę, mirusiųjų skaičius čia yra 144. Šalyje į COVID-19 aukų sąrašą ketvirtadienį įrašyta 13 netekčių – šis skaičius šiuo metu yra 3660.

Per parą į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyti 133 žmonės.

Paskiepytas rekordinis skaičius, bet ne Klaipėdoje

Šalyje ketvirtadienį pirmą skiepą, statistikų duomenimis, gavo 19 340 gyventojų, antrą kartą vakcinuoti 4702 žmonės. Tai – rekordinis šalyje paskiepytų asmenų per parą skaičius.

Tuo metu uostamiestyje praėjusią parą pirmąja doze paskiepyti 568 klaipėdiečiai, antrąja – 470.

Statistikos departamento duomenimis, jau aštuonios savivaldybės vakcinavo daugiau nei pusę savo vyresniųjų gyventojų, nors dar vakar tą buvo padariusios tik keturios savivaldybės. Vyksta pirmasis persigrupavimas tarp šešių efektyviausiai vyresniuosius gyventojus skiepijančių savivaldybių: Vilniaus miestas aplenkė Kauno rajoną. Ryškiausias tendencijas ilgo laikotarpio (paskutinių dviejų savaičių) kilimo reitinge rodė Kėdainių, Kaišiadorių ir Kretingos rajonai. Klaipėda minima tarp pasyviausiai savo gyventojus skiepijančių savivaldybių.

Pagal statistikus, šiuo metu uostamiestyje yra nepanaudotų daugiau kaip 7000 vakcinų dozių.

Primename, kad šiandien, penktadienį, be išankstinės registracijos toliau „Vaxrevria“ („AstraZeneca“) vakcina skiepijami mažmeninės prekybos darbuotojai. Kasininkai, salės darbuotojai, apsaugos darbuotojai ir kiti prekybininkai laukiami vakcinacijos centre Galinio Pylimo g. 3 nuo 14 iki 18 val. Be to, jie bus skiepijami ir rytoj, šeštadienį, nuo 9 iki 15 val.

Tuo metu Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia, jog siekiant intensyvinti skiepijimo procesą čia savaitgalį organizuojamas asmenų, sergančių lėtinėmis ligomis, senjorų, mokytojų, abiturientų ir kitų asmenų iš prioritetinių grupių skiepijimas „Vaxzevria“ vakcina.

Vakcinacija vyks „gyvos eilės“ principu, skiepijama Gargždų kultūros centre šeštadienį nuo 9 iki 17 val., sekmadienį – nuo 9 iki 15 val. Daugiau – čia.

1 Comment

  1. iSTOINĖS AUKŠTUMOS

    Kada Eutanaziją dar kitaip eksperimentą su žmonių kūnais, kai eksperimentai aplamai uždrausti ne vienu net ir tarptautinės teisės įstatymu, kada nustosit tai vadinti skiepijimu kitaip vakcinizacija kai visa tai šlykštus melas???. Beje Jei nėra prievartos, o spaudimą ir manipuliaciją, galima pavadinti ir gi savotiška prievarta, noes tai kita pievartos forma, bet daiktus vadinant savo vardais, tai yra vis tiek prievarta. Todėl spaudimas ir manipuliacija tai ta pati pievarta, tik kita jos foma, norint daiktus vadinti tik savo vardais. O kartais turinti ir labai sunkų emocinį ir psichinį atspalvį? tai TUO LABIAU JEI JAU “SAVANORĮ” KURIS BUVO APGAULE NUŽUDYTAS NEVA NE NUO SKIEPO MIRĘS, ĮSIPAREIGOKITE BENT PER TAM TIKRĄ LAIKĄ PALAIDOTI UŽ VALSTYBINES LĖŠAS, PADENGIANT VISAS PADORAUS ŠIUOLAIKINIO LAIDOJIMO PROCEDŪRŲ IŠLAIDAS, ŠARVOJIMĄ, KARSTĄ, KREMAVIMĄ JEI ŽMOGUS PAGEIDAVO BŪTI KEMUOJAMAS, DUOBĖS KASIMĄ, NEPAMIRŠTANT RŪBŲ VELIONIUI, NUPRAUSIMO, PERENGIMO IR JEI REIKS LYDĖJIMO Į PAGAIDAUJAMĄ KREMATIUMĄ ARTIMŪJŲ APMOKĖJIMUI, NEPALIEKANT ŠIOS NAŠTOS IR TAIP SKAUSME IR AŠAROSE PASKANDINTUS ARTIMUOSIUS, TAPUS BANDOMUOJU TRIUŠIU, O GAL TIESIOG MĖSOS GABALU LENGVA RANKA NURAŠOMU IŠ GYVŪJŲ REGISTRO, ČIA KAIP TOI PATARLĖI APIE ARKLĮ KURIS PABAIGOJE VIS GI NUŠAUNAMAS. Apie nuvarytą arklį kuris vis gi nušaunamas, jis beje turi teisę prieš tai pasirinkti laidojimo būdą. Ir jam turi būti tai parnešta iš anksto apie galimas pasekmes ir pažymimas jo pasirinkimas. Elgesys su velionio palaikais ir velionio priešmirtinis pageidavimas tai šventa. Nežiūrint į tai kad jis jums yra tik nuvarytas arklys, ar mėsos gabalas. GAL LIETUVA PASIEKS DAR GILESNES ISTORINES AUKŠTUMAS KAIP HITLERIO LAIKAIS, KAI LAVONUS TIESIOG VIENAS ANT KITO SUMESDAVO Į DUOBĘ.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Karšių žvejybos apribojimai Nemuno deltoje

Nuo balandžio 22 d. iki gegužės 20 d. Nemuno deltos regioniniame parke bus draudžiama gaudyti karšius. Įprastai šis draudimas įsigalioja ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate  

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Sėklidžių vėžys - pavojinga jaunų vyrų liga

Onkologinis susirgimas – diagnozė, kurią gali išgirsti ir jauni žmonės. Sėklidžių vėžys netgi vadinamas jaunų – 15-50 metų – vyrų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Mieste, mariose ir jūroje vyks „Audros smūgis 2024“

Balandžio 22 d. – gegužės 10 d. Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos vykdys didžiausias 2024 metais organizuojamas pratybas „Audros smūgis ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This