„Dragūnas“ – Baltijos rankinio lygos čempionas

Fotoreportažai, Sportas, Svarbu

Po sekmadienį Klaipėdoje įvykusių Baltijos rankinio lygos finalo rungtynių auksu pasidabino šeimininkai – „Dragūno“ rankininkai.

Klaipėdiečiai, dominavę visas rungtynes, paguldė ant menčių Vilniaus VHC „Šviesą“ rezultatu 33:30 (17:12).

rkdragunas.lt nuotr.

„Dragūnas“ nuo pat pradžių ėmėsi iniciatyvos ir krovėsi persvarą – 5:2, 10:5, 15:9. Į pertrauką „Dragūnas“ išėjo pirmaudamas 17:12.

Antrajame kėlinyje žaidimas klostėsi panašiai – aikštelės šeimininkai buvo nesustabdomi ir įpusėjus kėliniui pirmavo 27:20. Po nedidelio „Dragūno“ kluptelėjimo „Šviesa“ bandė pasivyti ir sumažino savo atsilikimą iki trijų įvarčių – 29:26. Tačiau to nepakako ir „Dragūnas“ iškovojo aukso medalius, laimėdami rungtynes 33:30.

Geriausiu mačo žaidėju buvo paskelbtas Gabrielius Virbauskas. Naudingiausio finalo ketverto žaidėjo prizas atiteko „Dragūno“ žaidėjui Deividui Virbauskui.

Apdovanojimą pelnė ir dešiniojo pusiau krašto žaidėjas Gytis Šmantauskas, išrinktas į vadinamąją visų žvaigždžių komandą – geriausiai savo pozicijoje žaidusių lygos žaidėjų simbolinį septynetą.

„Didžiuojamės ir džiaugiamės savo pergale. Svarbiausia, kad sugebėjome užbaigti sezoną, nepaisant visų karantino ir COVID-19 iššūkių, tad pasveikinti galime visus finalo ketverto dalyvius, kurie stengėsi. Važiavome visur, kur tik galėjome, stengėmės žaisti kuo daugiau rungtynių, leidome pinigus testams ir kelionėms, kad nestovėtume vietoje ir galėtume rungtyniauti. Gaila, kad latviai nesugebėjo rasti būdų dalyvauti čempionate, manau, kad jie to gailisi. Tai yra pelnyta, visos mūsų pastangos atsipirko“, – po auksinio finalo sakė „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Klaipėdiečių strategas džiaugėsi, kad tokio susikaupimo rungtynėms, koks buvo tiek rungtynėse dėl bronzos, tiek finale, seniai teko matyti.

„Dėkoju savo žaidėjams už atsidavimą, už superinę koncentraciją. Labai svarbu vienas kito supratimas. Finale ketverte vieni kitus supratome labai gerai. Tegul nesupyksta varžovai, bet mes kontroliavome rungtynes nuo pirmosios minutės iki paskutinės. Pagarba „Šviesai“, kad rungtynių pabaigoje užvirė kovą ir finalas buvo vertas finalo vardo. Ačiū jiems už puikią kovą“, – kalbėjo A. Juškėnas.

Pusfinalyje „Dragūnas“ rezultatu 28:21 (16:10) nugalėjo Polvos „Serviti“ (Estija) rankininkus, tapusius šių metų bronzos medalių savininkais.

STATISTIKA

„Dragūnui“ 9 įvarčius (4 iš 7 m) pelnė Deividas Virbauskas, 7 – Gabrielius Virbauskas, 5 – Gytis Šmantauskas, po 3 įmetė Mykolas Lapiniauskas ir Lukas Juškėnas (1 iš 7 m), po 2 – Laurynas Simonavičius ir Gintaras Cibulskis, po 1 – Arvydas Bučius ir Benas Butkus.

„Šviesos“ gretose rezultatyviausias buvo 12 įvarčių įmetęs Karolis Antanavičius, po 4 pridėjo Skirmantas Plėta ir Karolis Bliuvas (visi iš 7 m), 3 – Artūras Švilpa, po 2 pelnė Tomas Bernatavičius ir Šarūnas Ugianskis, po 1 – Laurynas Palevičius, Rosvaldas Ramunis ir Tadas Rasakevičius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo Baltijos rankinio lygos bronzą

Savaitgalį Estijoje vykusiame Baltijos rankinio lygos finalo ketverte vienintelė Lietuvai atstovavusi komanda – Klaipėdos „Dragūnas“ – paskutinėmis rungtynių sekundėmis išplėšė ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo bilietą į Baltijos rankinio lygos finalo ketvertą

Šeštadienį vyko antrosios Baltijos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynės tarp Klaipėdos „Dragūno“ ir „Mistra“ (Estija) komandų. Aršiai kovoję estų rankininkai savoje ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Lietuvos rankinio federacijos taurės finale – Klaipėdos „Dragūno“ triumfas

Klaipėdos „Dragūno“ ir Kauno „Žalgirio“ rankininkių pergalėmis sekmadienį baigėsi Utenoje vykęs Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalo ketvertas. Tiek ...
2024-02-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This