COVID-19 skaičiai auga ir šalyje, ir Klaipėdoje

Koronavirusas, Svarbu

Rytoj, balandžio 13-ąją, antradienį, nuo 9 iki 18 val. be išankstinės registracijos uostamiestyje nuo COVID-19 infekcijos „Pfizer” ir „Moderna” vakcinomis kviečiami skiepytis vyresni nei 65 metų senjorai.

Vakcinacija vyks Galinio Pylimo g. 3 (prie Klaipėdos psichikos sveikatos centro) ir Taikos pr. 76 (Klaipėdos miesto poliklinika). Atvykstant reikia turėti asmens dokumentą.

Vyresni nei 65 metų Klaipėdos senjorai be išankstinės registracijos bus skiepijami antradienį. Virginijos Spurytės nuotr.
Paros rodikliai

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį šalyje nustatyti 597 nauji užsikrėtimų COVID-19 atvejai. Ištyrus 8460 mėginius, infekcija rasta 7 proc. jų.

Praėjusią parą SARS-CoV-2 liga susirgo 16 Klaipėdos gyventojų. Šeštadienį ši infekcija buvo patvirtina 32 klaipėdiečiams, penktadienį – 23, ketvirtadienį – 35.

Uostamiestyje susirgimų per savaitę padaugėjo 16 proc., o Lietuvoje – 12 proc.

Susirgimų 100 tūkst. gyventojų Klaipėdoje atvejų skaičius irgi nežymiai padidėjo – nuo 171,8 iki 173, o šalyje išaugo nuo 438,1 iki 445 atvejų.

Pagal šį rodiklį uostamiestis tarp mažiausiai užsikrėtusių savivaldybių išlieka 27 vietoje. Kur kas geresnė padėtis tarp Vakarų Lietuvos savivaldybių yra Šilutės (67) ir Kretingos rajonuose (88). Blogiausia padėtis išlieka Šalčininkų rajone su 1038 atvejais, o geriausia – Kelmės savivaldybėje (28 atvejai).

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu serga 12 591 gyventojas, pasveikusiais laikomi 205 965. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 323 ir 12 816 (per parą pasveiko tik 3 klaipėdiečiai).

Uostamiestyje praėjusią parą koronaviruso aukų vėl pavyko išvengti, iki šiol nuo šios infekcijos mirė 144 klaipėdiečiai. Šalyje į COVID-19 aukų sąrašą sekmadienį įrašytos 9 netektys – šis skaičius šiuo metu yra 3697.

Šalyje per parą pirmą skiepą, statistikų duomenimis, gavo 1339 gyventojai. Antrą kartą vakcinuoti 42 žmonės. Uostamiestyje pirmąja doze sekmadienį paskiepyti 326 klaipėdiečiai, antrąja – 32.

Abiem dozėmis uostamiestyje paskiepyta 7,6 proc gyventojų, t.y. daugiau nei šalyje – čia abi dozes gavo 6,7 proc. gyventojų. Tačiau pirmą kartą daugiau gyventojų vakcinuota šalyje – 17 proc., o Klaipėdoje – 15,2 proc.

Pagal statistikus šiuo metu uostamiestyje yra 4,3 tūkst. nepanaudotų vakcinos dozių.

Pasiskiepijo 400 LEZ darbuotojų

Šeštadienį tarp Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančių įmonių savanoriškai „Vaxzevria” vakcina pasiskiepijo 400 darbuotojų. Jie pasinaudojo miesto savivaldybės suteikta galimybe didelių kolektyvų atstovams pasiskiepyti.

Klaipėdos LEZ įmonių darbuotojų skiepijimas vyko LEZ teritorijoje. Tarp pasiskiepijusių – UAB „Retal Baltic Films“, UAB „Orion Global PET“, UAB „Vėjo projektai“, UAB „Fortum Klaipėda“, UAB „Albright Lietuva“, UAB „Lavango Engineering LT“, UAB „Glassbel Baltic“, UAB „Baltijos Transporto Sistemos“, UAB „Lindstrom“, UAB „Vingės Logistika“, UAB „Mestilla“, UAB „Pack Klaipėda“, UAB „AD REM LEZ“ UAB „Be-Ge Baltic“, UAB „Vesvela“, UAB „ITCC“, UAB „Klaipėdos LEZ valdymo bendrovė“ ir kitos kompanijos.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad pirmadienį į Lietuvą atgabenta septynioliktoji vakcinos nuo koronaviruso „Comirnaty“ (gamintojas „BioNTech ir Pfizer“) siunta, kurią sudaro 74 880 dozių. Teigiama, kad jos bus pristatytos savivaldybėms dar tą pačią dieną.

Iki šiol Lietuva gavo 462,3 tūkst. „Comirnaty“ vakcinos dozių, o gyventojų skiepijimui sunaudota 444,6 tūkst. Vyriausybė yra pritarusi 3,7 mln. „Comirnaty“ vakcinos dozių įsigijimui.

2 Comments

  1. Savižudžiai

    Kada Eutanaziją dar kitaip eksperimentą su žmonių kūnais, kai eksperimentai aplamai uždrausti ne vienu net ir tarptautinės teisės įstatymu, kada nustosit tai vadinti skiepijimu kitaip vakcinizacija kai visa tai šlykštus melas???. Beje Jei nėra prievartos, o spaudimą ir manipuliaciją, galima pavadinti ir gi savotiška prievarta, noes tai kita pievartos forma, bet daiktus vadinant savo vardais, tai yra vis tiek prievarta. Todėl spaudimas ir manipuliacija tai ta pati pievarta, tik kita jos foma, norint daiktus vadinti tik savo vardais. O kartais turinti ir labai sunkų emocinį ir psichinį atspalvį? tai TUO LABIAU JEI JAU “SAVANORĮ” KURIS BUVO APGAULE NUŽUDYTAS NEVA NE NUO SKIEPO MIRĘS, ĮSIPAREIGOKITE BENT PER TAM TIKRĄ LAIKĄ PALAIDOTI UŽ VALSTYBINES LĖŠAS, PADENGIANT VISAS PADORAUS ŠIUOLAIKINIO LAIDOJIMO PROCEDŪRŲ IŠLAIDAS, ŠARVOJIMĄ, KARSTĄ, KREMAVIMĄ JEI ŽMOGUS PAGEIDAVO BŪTI KEMUOJAMAS, DUOBĖS KASIMĄ, NEPAMIRŠTANT RŪBŲ VELIONIUI, NUPRAUSIMO, PERENGIMO IR JEI REIKS LYDĖJIMO Į PAGAIDAUJAMĄ KREMATIUMĄ ARTIMŪJŲ APMOKĖJIMUI, NEPALIEKANT ŠIOS NAŠTOS IR TAIP SKAUSME IR AŠAROSE PASKANDINTUS ARTIMUOSIUS, TAPUS BANDOMUOJU TRIUŠIU, O GAL TIESIOG MĖSOS GABALU LENGVA RANKA NURAŠOMU IŠ GYVŪJŲ REGISTRO, ČIA KAIP TOI PATARLĖI APIE ARKLĮ KURIS PABAIGOJE VIS GI NUŠAUNAMAS. Apie nuvarytą arklį kuris vis gi nušaunamas, jis beje turi teisę prieš tai pasirinkti laidojimo būdą. Ir jam turi būti tai parnešta iš anksto apie galimas pasekmes ir pažymimas jo pasirinkimas. Elgesys su velionio palaikais ir velionio priešmirtinis pageidavimas tai šventa. Nežiūrint į tai kad jis jums yra tik nuvarytas arklys, ar mėsos gabalas, jis iš tikro buvo yra žmogus, Ir atimieji patyrę sukrėtimą, tai yra netektį, taip pat žmonės, o ne beširdžiai ir besieliai kompiuterizuoti asmens kodai su skaičiukais. Jų ašaros ir skausmas tikras. Ir sielavratas netekus atimo, kartais trunka ne vienerius metus, kartais tai labai didelė emocinė trauma.
    GAL LIETUVA PASIEKS DAR GILESNES ISTORINES AUKŠTUMAS KAIP HITLERIO LAIKAIS, KAI LAVONUS TIESIOG VIENAS ANT KITO SUMESDAVO Į DUOBĘ. nES AKI KUIE NURAŠYTI NERAGBINGOS VALSTYBĖS PENSIINIO AMŽIAUS ŽMONĖS NET GIMINAIČIŲ NETURI. Jūs nusikaltimų vykdytojai. LAUKIAMI NAUJOJOJO NIURNBERGO PROCESO RSARAŠUOSE, I JIS LABAI DIDELIS. jŪSŲ TESIMO VALANDA ATEIS NESVARBU KIEK SPĖSITE IŠNAIKINTI ŽMONIŲ. iR BEJE NEPAMIŠKITE KAD TURITE JŪS SIELĄ, BEI SAVO SULAUKSITE IR PO SAVO PATIES KŪNO MIRTIES, BEI UŽSIDIRBSITE NEGERO UŽDARBIO, I NAUJAMAE GIMIME, TOKIE NUSIKALTIMAI JŪSŲ SIELOS YRAŠUOSE NEIŠSITRINS. NESVARBU KĄ RAŠYS VADOVĖLIAI. JŪS TUITE SAVO GYVENIMŲ ISTORIJĄ KAIP SIELOS, KARMOS REIKALUOSE YRA DAR VIENAS TEISMAS, NIEKAS NEBUS PAMIRŠTA, NORS NAUJAI GIMĘ JŪS VISKĄ PAMIŠITE, VISUS SAVO GYVENIMUS.

    Reply
  2. Zao

    4300 nepanaudotų vakcinų, Klaipėdos tempais čia savaitės darbas. Gal laikas priimti daugiau darbuotojų, kurie gali skiepyti ir laisvinti galimybę pasiskiepyti? Ar lauksim kol, skiepai bus perskirstyti tarp savivaldybių ir iš mūsų miesto jos bus atimtos, dėl Klaipėdos vadovų neveiksnumo?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This