Klaipėdos daugiabutis – metų renovacijos projektas

Miestas

Aplinkos ministerija praneša, kad iš naujo atgimęs pirmasis aukštybinis sovietmečiu Klaipėdoje pastatytas daugiabutis Taikos pr. 3 tapo Metų renovacijos projekto rinkimų favoritu.

Šių Būsto energijos taupymo agentūros inicijuotų rinkimų metu visuomenė galėjo susipažinti su 2020 m. renovuotų daugiabučių istorijomis ir balsuoti už labiausiai patikusį projektą.

Iš rinkimuose dalyvavusių 14 projektų daugiausia balsų pelnė trys: Taikos pr. 3 Klaipėdoje, Draugystės g. 25A Marijampolėje ir Stoties g. 14 Šiauliuose.

Metų renovacijos projekto rinkimų lyderiu tapęs sovietinis neišvaizdus daugiabutis po atnaujinimo pasikeitė ir iš išorės, ir iš vidaus.

Šis daugiabutis yra šalia senamiesčio, todėl jo išvaizdai renovacijos metu buvo skirta itin daug dėmesio. Priekinei namo sienai buvo panaudotos pilkos ir molio spalvos akmens masės plytelės – tokios spalvos būdingos ir Klaipėdos senamiesčiui, su kuriuo stengtasi išlaikyti architektūrinį vientisumą. Namas papuoštas žaismingu baltų simbolikos ornamentu.

Po modernizavimo šis daugiabutis namas pasiekė C energinio naudingumo klasę. Atnaujinus šildymo sistemą, mokesčiai sumažėjo daugiau nei 60 proc.

1 Comment

  1. Anonimas

    Labai gražus modernizacijos pavyzdys. Šauniai papuošiantis Klaipėdos miestą. Sveikiname!!!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Žada naują renovacijos finansavimo modelį

Lietuvoje vykdomos daugiabučių renovacijos procesas įstrigo, todėl dabartiniai darbų tempai leistų tik per šimtą metų sutvarkyti visus „lauką šildančius“ namus, ...
2023-12-30
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Mažoji renovacija: šildymo sąskaitos gali būti mažesnės penktadaliu

Šildymo sezonas daugeliui šalies gyventojų kelia stresą. Kokios bus sąskaitos, ar užteks lėšų susimokėti, ar priklauso kompensacija? Ar yra būdų ...
2022-11-11
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Gyventojai: sušalsime dėl Tarybos nario užsispyrimo

Gyventojai, prieš daugiau nei metus besiskundę, kad miesto Tarybos nario Arvydo Vaitkaus kontroliuojama bendrovė kiša pagalius į daugiabučio Minijos g. ...
2022-09-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This