Laisvės partija Klaipėdoje pradėjo naujo skyriaus istoriją

Politika, Svarbu

Netikėtai prieš keturis mėnesius likviduotas Laisvės partijos Klaipėdos skyrius jau turi pamainą. Sekmadienio vakarą įvyko naujo skyriaus steigiamasis surinkimas, kuriame išrinktas ir naujas pirmininkas.

Laisvės partijos vėliava Klaipėdoje jau turi naujus nešėjus. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda“ rašė, jog apie 200 narių vienijęs Laisvės partijos Klaipėdos skyrius netikėtai ir staiga buvo likviduotas pernai gruodį. Taip nusprendė gruodžio 15 dieną posėdžiavusi Laisvės partijos valdyba. Oficiali versija ta, jog 2019 metų rudenį įsteigtą skyrių nuspręsta likviduoti dėl prastos jo veiklos.

Kol vyko pasirengimas įsteigti naują skyrių, Laisvės partijos valdyba dar sugebėjo nuspręsti iš partijos pašalinti buvusią likviduoto skyriaus vadovę Vaidą Raugelę ir likvidavimo metu pirmininko pareigas ėjusį Tadą Petroką. Tiesą, V. Raugelė viešai pateikė įrodymus, kad pati iš Laisvės partijos išstojo kelios dienos anksčiau nei valdyba priėmė sprendimą ją pašalinti.

Sekmadienio vakare surengtame nuotoliniame Laisvės partijos Klaipėdos skyriaus susirinkime dalyvavo kiek daugiau nei 50 balso teisę turinčių delegatų. Jie ir įsteigė naują skyrių, patvirtino jo nuostatus.

Susirinkime išrinktas ir naujas naujo skyriaus pirmininkas. Juo tapo verslininkas ir visuomenininkas Jevgenijus Sokolovas. Jis į Laisvės partiją įstojo jau po ankstesnio skyriaus likvidavimo.

Be J. Sokolovo pirmininko posto taip pat siekė Tomas Mataitis, šiuo metu dirbantis Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro Viešųjų pirkimų ir projektų administravimo skyriaus vadovu, bei studentas Arnas Ulvydas.

J. Sokolovas savo konkurentus nugalėjo triuškinančiu rezultatu. Už jį balsavo 34 balso teisę turėję skyriaus nariai, T. Mataitį palaikė 14, o A. Ulvydą – 4.

J. Sokolovas išrinktas nauju naujo skyriaus pirmininku. J. Sokolovo paskyros „Facebook” nuotr.

J. Sokolovas išsirinko ir keturis savo pavaduotojus, kuriuos skyriaus steigėjai patvirtino. Jais tapo A. Ulvydas, Birutė Andruškaitė, Modestas Skersys bei Toma Dabulevičienė.

Laisvės partijos pirmininkės pavaduotojo Mindaugo Tarnausko teigimu, naujasis skyrius vienija apie 150 narių – beveik tiek pat, kiek iš likviduotas skyrius.

„Skyriaus nariais tapo visi Laisvės partijos nariai, kurie savo gyvenamąją vietą yra deklaravę Klaipėdoje. Steigiamajame surinkime galėjo dalyvauti tik nario mokestį susimokėję nariai, tokių buvo apie 60, o dalyvavo kiek daugiau nei 50“, – skaičius pateikė M. Tarnauskas.

Paklaustas, ar naujasis skyrius turi planų dalyvauti savivaldos ir tiesioginiuose Klaipėdos mero rinkimuose, kurie vyks po dvejų metų, M. Tarnauskas patvirtino, kad tai yra tarp skyriaus prioritetų.

„Patys kandidatai į pirmininko pareigas akcentavo, kad prioritetas yra aktyvus pasiruošimas artėjantiems savivaldos rinkimams. Neabejoju skyriaus sėkme ir tikiu, kad jis kels ambiciją naujoje miesto taryboje turėti stiprią frakciją, o tiesioginiuose mero rinkimuose iškels konkurencingą kandidatą“, – teigė M. Tarnauskas.     

4 Comments

  1. Dar viena bėda

    Sokolov?????
    Rimtai??????
    Nx

    Reply
  2. Anonimas

    Pagaliau turesime alternatyva uzisedejusiems ir nenorintiems veikti politikams

    Reply
  3. Dubysa Valentinavičiūtė

    Juokdarių ir nenuovokų būrelis kurio pag. tikslas – kiršinti žmones.

    Reply
  4. na

    nuotrauka tai sena. Tai Tomas Mataitis bus naujasis KRAC vadovas?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Dėl Slaugos ligoninės vadovo posto - ne tik kandidatų, bet ir kolektyvo kova (papildyta)

Prieš pat naujuosius metus iš Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės vyriausiosios gydytojos pareigų pasitraukus buvusiai ilgametei šios medicinos įstaigos vadovei Danguolei ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Švietimas

Po patikrinimo sunegalavusi vaikų darželio direktorė neteks pareigų?

Po to, kai kovo pabaigoje Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos apygardos priežiūros skyriaus inspektoriai uostamiesčio lopšelyje-darželyje „Obelėlė“ aptiko daugybę ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Mums rašo

Dar kartą apie savivaldybės būstų nuomos mokestį

Praeitą savaitę „Atviros Klaipėdos“ publikacijoje „Savivaldybės įstaiga nori iškeldinti profesorių“ aprašytas teisinis konfliktas tarp savivaldybės įstaigos „Klaipėdos butai“ ir manęs, ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This