Klaipėdoje planuojamas trečias vakcinacijos centras: netinka nei arena, nei piliavietė

Miestas, Svarbu

Nors antradienį prie Klaipėdos vakcinacijos centrų nusidriekusias senjorų eiles uostamiesčio valdžia įvardijo ne kaip problemą, o kaip džiaugsmą, kad žmonės pagaliau ateina skiepytis, galiausiai pažadėta, jog kitą savaitę duris atvers dar mažiausiai viena erdvė, kur klaipėdiečiai bus kviečiami skiepytis. Be to, kitą savaitę turėtų pradėti veikti ir elektroninė registracijos skiepytis sistema.

Prie abiejų Klaipėdos vakcinacijos centrų senjorai eilės pasiskiepyti antradienį gyvoje eilėje laukė ir po daugiau nei valandą. Martyno Vainoriaus nuotr.

Antradienį abiejuose Klaipėdos vakcinacijos centruose pasiskiepyti „Pfizer ar „Moderna“ vakcinomis buvo kviečiami visi uostamiesčio senjorai, sulaukę 65 metų ir daugiau. Vakcinacija vyko be išankstinės registracijos, todėl per pietus prie Klaipėdos miesto poliklinikos nusidriekė daugiau nei 100 žmonių eilė, keliasdešimt jų būriavosi ir prie kito vakcinacijos centro, esančio Galinio Pylimo gatvėje.

Nusidriekusių eilių problema buvo nagrinėjama ir antradienį vykusiame Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje.

„Kaip vertinate šios dienos situaciją, kai vienu metu prie vakcinacijos centrų stovi 200 žmonių eilė? Ir mes artėjame prie to, kad prioritetinių grupių bus vis daugiau, prasiplečia ir vakcinų pasirinkimo galimybės, tai problema tik gilės. Kaip reaguosite šiandien, ką darysite, kad problemos rytoj ir poryt nebūtų?“ – atsakingų Klaipėdos savivaldybės darbuotojų klausė komiteto narė Vaida Raugelė

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė tik priminė, jog antradienį vyko ne masinė vakcina, o buvo paskelbta akcija, kai skiepytis norima vakcina buvo kviečiami senjorai.

„Yra taip, kaip yra. Aplink sudėti suoliukai. Senjorų atėjo tiek, kiek atėjo ir tikrai visi bus priimti. Ir Vilniuje, ir Kaune, kur yra registracijos sistemos, vis tiek yra eilės. Tiesiog yra didžiuliai žmonių srautai, o mūsų vakcinacijos centrų patalpos yra per mažos ir visų atėjusiųjų sutalpinti į vidų negali. Tad, deja, tenka palaukti eilėje lauke“, – apgailestavo R. Perminienė.

Tačiau politikai sutarė, kad jos „kalti prie kryžiaus nereikia“, o klausimus ir problemas turi spręsti Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius, kuris yra ir Ekstremalių situacijų komisijos vadovas, bei politinė miesto valdžia, pavyzdžiui, sveikatos apsaugos sritį kuruojantis vicemeras Arvydas Cesiulis.

„Jei lyginate Vilnių, Kauną ir Klaipėdą, turite suvokti, kad mes turime didelių patalpų problemą. Duodamės po miestą, ieškome, deriname ir netinka, netinka, netinka. Buvome sumąstę panaudoti ir Klaipėdos piliavietės konferencijų centrą, tačiau paskaičiavome, kad ten galime įrengti tik 10 skiepijimo vietų. Viskas daug kainuoja. Aišku, turime alternatyvų, sprendimas lyg rastas, tik nežinau, ar Nacionalinis visuomenės sveikatos centras pritars. Ir galiu pažadėti, kad jei nerasime vienos didelės vietos, tai kokias dvi, o gal net tris papildomas vietas dar sukursime. Svarstėme apie lauko palapines, mokyklas. Arena? Jei pasakyčiau, kokios kainos ji užsiprašė….“ – komiteto posėdyje kalbėjo jo narys vicemeras A. Cesiulis.

Jam politikė Alina Velykienė replikavo, kad esmė yra gyvybės, o ne arenos nuomos kaina. Be to, ji priminė, jog Klaipėdos savivaldybė pagal koncesijos sutartį arena per metus keturias dienas gali naudotis nemokamai.

„Masinė vakcinacija netruks keturias dienas, ji truks mažiausiai iki rudens. Įrengti patalpas keturioms dienoms būtų neracionalu, nes tai didžiulės investicijos. Juk reikia ir kabinas pastatyti, ir baldus sudėlioti, ir vandenį privesti“, – aiškino R. Perminienė.

A. Cesiulis tikino, jog arenos variantas dar nėra galutinai atmestas. Klausiamas, kiek dar ilgai truks vakcinacijos centrui ar centrams reikalingų patalpų ieškojimas, jis tvirtino, jog dabar dar svarstomos yra trys vietos.

„Gal ir kitą savaitę prasidės skiepijimas kituose centruose. Kol kas negaliu įvardinti, kur jie, kol nėra galutinai pasirinkta“, – teigė A. Cesiulis.

„Tas „sakysiu nesakysiu“ jau turėtų baigtis. Mes jau norėtume gauti atsakymus, kas vyksta“, – konkretumo reikalavo V. Raugelė.

„Liūdna, kai vicemerui arena yra brangu, o Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius, buvęs „Klaipėdos keleivinio transporto” vadovas, į miestą žiūri pro autobuso langą. Jei transporto lengvatoms reikia milijono, tai sugebate inicijuoti parkavimo kainų didinamą ir taip toliau. O vakcinavimo situacija Klaipėdoje yra tokia, kad skęstančiųjų gelbėjimas yra pačių skęstančiųjų reikalas. Bet koks siūlymas, kuris eina iš opozicijos, yra nugesinamas. Man net viduje verda – šitoks chaotiškas valdymas. Turi būti planas, kaip bus vakcinuojami žmonės, turi būti planas, kaip grįšime į normalų gyvenimą. Vyrai, pradėkite dirbti“, – ragino A. Velykienė.

7 Comments

  1. Genocidas - Update

    OPA… O ten ir morgo šaldytuvai ir vietos krosnims gal atsiras didelės erdvės gyventojų praretinimui bei turbinimui:) Kaip konclageris tai didelis tik kai kam gal įėjimas tik į vieną pusę, o atgal jau lavonmaišyje arba urnoje, na o jei labai nenorėsi gal pasigailės įkalins kokiame perauklėjimo dideliame šunų ir kitų gyvūnų uždarame ūkyje? Ar ne tokie planai>?

    Reply
  2. Vera

    Kažko nesuprantu… arena pastatyta už ES ir valstybės lėšas, atiduota valdytojui, kuris gavo įrengtą pastatą.. ir kai pastatas tampa reikalingas visuomenėms reikmėms, nesusitariama dėl kainos..??? tai apskritai jis turėtų būti naudojamas už dyką visuomenės poreikiams, padengiant išlaidas tik už eksploataciją (vandenį ir elektrą)… TAI KIENO LABUI TA ARENA PASTATYTA??

    Reply
  3. Simona

    Jeigu nežinot kiek ateis, nekvieskit. O vakcinacijai pasiruošti per metus, jau buvo galima. Tai kad senoliai stovėjo prie vakcinos kuria jie pasitiki, rodo kad iki šiol dirbama buvo blogai.

    Reply
  4. Politinis cirkas

    Kada baigsite tą politikavino perdimą? Turiu omenyje Velykienę ir Raugelę.
    Bobos jūs bobos, baikite persti,nes nieko nesuviliosite ir pritrauksite savo bezdalais. Tie patys bezdalai-kur planas, kur kitas planas, o kur planas, kad bus planas. Perdimas į miltus, koronės papųasės

    Reply
    • Viskas gerai?

      Čia kas per puldinėjimas? Puolat moteris, kai valdžios diedai nedirba? Tam ir opozicija, kad tiems susireikšminusiems grubliauskams, cesiuliams parodytų, kad dykai mokesčių mokėtojų mokamą algą gauna. O už bobas ir IP adresą patikrinti galima!

    • LT

      Atsakymas bedančiui šovinistui Politiniam cirkininkui: matyt tamstos žmona, draugė ar kita kokia moteriškos lyties būtybė neįvertino tamstos genialumo, nusispjovusi į nuobodžius postringavimus, kurių neįmanoma klausytis, nusispjovė ir pasiuntė į šuns dienas. Todėl jam vargšui neišgirstam, nesuprastam greičiausiai nebelieka daugiau nieko kaip malti šūdus…Net neįsivaizduoja tikriausiai, kad toms moterims, kurias jis kaltina bezdėjimu, dzin tie jo šlapio protesto komentarai.

  5. pasipiktinusi

    nevykėliai,nei ta rožė nei tas Česiulis,gėdos reikia turėt,taip nužeminti žmones su lazdom,ligom ir garbingo amžiaus,lyg neturi nei tėvų,nei senelių,nei patys tokie bus,o bėda vos ne ta kad atėjo per daug,tai tokia dabar jau didžiausia bėda-kėdžių,suolų trūkumas.Siaubas ir tiek,tinginiai tie mūsų politikai

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras: „Esu stabdis pinigų taškymui ir kreiviems projektams“ 

Pirmus savo darbo metus apžvelgęs uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus teigia, jog pajuto, kad ši kėdė nėra pati minkščiausia, bet labai prasminga. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This