Mažajame kaimelyje – naujas loftų kvartalas

Miestas, Svarbu

Mažajame kaimelyje planuojame loftų kvartale jau beveik visi butai išgraibstyti, nors statybos dar net neprasidėjo.

Klaipėdos savivaldybės paviešintuose projektiniuose pasiūlymuose pranešama apie planus kapitaliai suremontuoti penkių blokuotų garažo paskirties pastatus, esančių Šviesos gatvėje 13, 13A, 13B, 13C ir 13D, ir jų paskirtį pakeisti į gamybos ir gyvenamąją.

Projektuotojų vizualizacija

Projektinius pasiūlymus parengė UAB „Energo projektas“ (Evaldas Morkūnas), o statytojas yra UAB „Šviesos loftai“

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad vietoje Šviesos gatvėje esančių garažų projektuojami penki blokuoti gamybos paskirties pastatai. Pirmame aukšte projektuojami butai, o antrajame – kūrybinės dirbtuvės. Tiek butai, tiek kūrybinės dirbtuvės projektuojami kaip loftai – 3,7 metro aukštį pasieksiančiomis lubomis ir dideliais vitrininiais langais.

Dabartiniai garažai bus tik kapitaliai suremontuoti, kad vietoje jų atsirastų loftai. Numatoma, kad po rekonstrukcijos dabartinių statinių plotas, tūris ir aukštis nepasikeis.

Projektuotojų vizualizacija

„Architektūriniai pastato sprendiniai projektuojami kompleksiškai sprendžiant fasadų kompoziciją ir išlaikant vientisą architektūrinę stilistiką.  Projektuojamas blokuotas gamybos paskirties pastatas, tai esami lakoniški stačiakampio formos dviejų aukšto tūriai. Projektuojamo pastato lauko sienų apdaila: klinkerio plytelės“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Teigiama, kad pirmajame aukšte esantys loftai turės ir jiems priklausančias lauko terasas, o visi naujojo kvartalo gyventojai galės naudotis vidiniu kiemeliu, kuriame planuojama įrengti ir vaikų žaidimų aikštelę, ir sporto įrenginių suaugusiems.

Automobilių stovėjimo vietos planuojamos sklypo ribose, tačiau kiek jų konkrečiai bus, projektiniuose pasiūlymuose nenurodoma, o tik skelbiama, kad bus tiek, kiek reikalauja Statybų techninis reglamentas.

Projektuotojų vizualizacija

Šiuose penkiuose sublokuotuose garažuose, kai bus pakeista jų paskirtis ir jie suremontuoti, numatoma įrengti 52 loftus ir kūrybines dirbtuves.

Projekto „Šviesos loftai“ vystytojų interneto svetainėje jau galima rasti informacijos, kad beveik visi butai yra parduoti. Kol kas laisvi liko tik 14 loftų ir kūrybinių dirbtuvių. Vidutinė parduodamo būsto kvadratinio metro kaina siekia apie 1,5 tūkst. eurų.

Projektuotojų vizualizacija

Statytojai savo internetinėje svetainėje taip pat nurodo, kad statybų pradžia planuojama šį rudenį, o projektą užbaigti ketinama kitų metų II-III ketvirtį.

Daugiau sužinoti apie projekto įgyvendinimo eigą nepavyko, nes bendrovės „Šviesos loftai“ viešai skelbiamas telefonas, kuris nurodytas ir paviešintuose projektiniuose pasiūlymuose, antradienį buvo išjungtas.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki balandžio 27 d. adresu Minijos g. 140-3, Klaipėdoje, darbo dienomis 13.00-16.00 val., iš anksto susitarus tel. (8655)20675, arba internetinėje svetainėje https://www.klaipeda.lt/lt/savivaldybe/administracija/projektiniai-pasiulymai/223

Pasiūlymus teikti galima iki balandžio 27 d. raštu Minijos g. 140-3, Klaipėda, arba el. p. architekturos.standartas@gmail.com

Viešas susirinkimas įvyks balandžio 27 d. 18 val. nuotoliniu būdu „ZOOM“ platformoje:  https://us05web.zoom.us/j/88304760117?pwd=OS85VFQ4Z3lyRkdUbXI3bFBCdEV3Zz09  Meeting ID: 883 0476 0117 Passcode: 93AWSa

5 Comments

  1. Naivuoliai

    tie žmonės mokėdami avansus už paveiksliukus ir buvusio garažo sienas. Normalūs vystytojai jau nuo pernai dar statomų objektų nebepardavinėja dėl paprastos priežasties – kainų pasiutpolkės ir nebeprognozuojamos situacijos už kiek tą kvadratą jie patys pastatys. Šiandien , lyginant su pernai metų savikaina, minimum du kartai. O jeigu dar nėra detaliojo plano, poveikio aplinkai vertinimo tai gal nėra ir statybai leidimo. Tada visai šakės. Tai kokia prasmė senom kainom ir į akivaizdų nuostolį statyti? Realybė paprasta- pamiršti avansą arba nusiteikti min 5 metus neišvengiamam, beviltiškam bylinėjimuisi su bankroto administratoriumi ir vėl mokėti. Jeigu jis nesusibankrotins. Dabar atėjo aukso amžius ir naujų makaronų kabintojams – advokatams.

    Reply
  2. O kada

    sutvarkys ir apgyvendino vadinamą,, Holivudą”. Ir vieta gera, ir pastatas neblogai atrodo, tik va Lūseris nusiprivatinęs visą šitą valstybinį turtą, nieko jau daug metų nemalonėja daryt – matyt jam nykstančio turto vaizdas pasitenkinimą kelia?

    Reply
  3. Įtartinas projektėlis

    Įdomu, kaip į tą kvartalą bus išvažiuojama ir įvažiuojama. Gatvelė siaura, kvartalui nepritaikyta. Tai kaip, protingieji kurmiai savivaldybėje? Detalaus plano nėra.
    Šiaip nepanašu į rimtą projektą. Kažkokia garažinė statyba.

    Reply
    • klp

      Tas kvartalėlis bus tokio dydžio, kaip standartinis sovietinis penkiaaukštis. Kokių autostradų jūs norit?

  4. Neblogai

    Butai ” beveik visi parduoti,” statyba dar net neprasidėjo, o telefonas jau išjungtas ir pardavimų skelbimuose nurodoma, kad stovės 2021 – II -III ketvirtyje ir dar tik viešinami projektiniai pasiūlymai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Tamsioje „Šviesos loftų“ istorijoje bando ieškoti teisybės 

Prieš porą metų prasidėjusi, „Atviros Klaipėdos“ ir 15min.lt aprašyta istorija, kaip nusvilo žmonės, susigundę verslininkų planais šalia bendrovės „Regseda“ (buvusio ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas

Savivaldybė pateikė potvynių suvaldymo priemones

Klaipėdos miesto savivaldybė praneša Aplinkos ministerijai pateikusi naujas priemones, kurios padėtų suvaldyti potvynius. Dėl to Nacionalinio vandenų srities 2022-2027 metų ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This