Verslas prašo daugiau skrydžių iš Palangos

Verslas

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai (KPPAR) kreipėsi į susisiekimo ministrą Marių Skuodį ir VĮ Lietuvos oro uostai gen. direktorių Marių Gelžinį dėl skrydžių krypčių į/iš Palangos oro uosto didinimo bei jų finansinio rėmimo.

Palangos oro uoste dabar yra likusios tik dvi skrydžių kryptys. Į Danijos sostinę Kopenhagą tęsia skrydžius Skandinavijos oro linijų bendrovė „SAS – Scandinavian Airlines“, į kaimyninės Latvijos sostinę Rygą – „airBaltic“, o nuo gegužės pabaigos į Norvegijos sostinę Oslą vėl turėtų skraidinti „Norwegian Air Shuttle”. Nuo pandemijos ir karantino pradžios nebeliko skrydžių į Dubliną (Airija), Londoną (Jungtinė Karalystė), Dortmundą (Vokietija) ir į Stokholmą (Švedija).

Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot rūmų, likusios skrydžių kryptys yra nepakankamos ir netenkina Vakarų Lietuvos verslo, esamų ir potencialių investuotojų, jos nėra palankios būsimiems turistų srautams.

Remiantis KPPAR surinktais apklausos duomenimis (2020 m. rugsėjis), įmonės daugiausia partnerių/svečių/turistų sulaukdavo iš Vokietijos, Norvegijos ir Švedijos. Verslui aktualios skrydžių kryptys nesikeitė: kaip ir anksčiau, didžiausią prioritetą verslo atstovai skiria Vokietijai – (Hamburgo, Berlyno oro uostams) taip pat Nyderlandams (skrydžiui į Amsterdamą) ir Belgijai (skrydžiui į Briuselį). Priežastys, dėl kurių šias šalis verslas nurodė prioritetinėmis, yra tai, jog jose įmonės plėtoja verslą, vykdo projektus, susitinka su partneriais ir investuotojais, turi dalį klientų ir kt.

Anot KPPAR, anksčiau vykdytos ir šiuo metu atšauktos skrydžių kryptys iš Palangos oro uosto yra taip pat svarbios. Kaip svarbiausias buvusias skrydžių kryptis nurodė skrydžius į Varšuvą (Lenkiją) ir Dortmundą (Vokietiją), į Stokholmą (Švedija) ir Kijevą (Ukrainą). Daugumai įmonių atstovų dažnai tenka naudotis jungiamaisiais reisais per Rygą/Kopenhagą.

Atsižvelgiant į susidariusią situaciją, siekiant padėti Vakarų Lietuvos verslui kuo greičiau sugrįžti į prieš krizinę situaciją, prašoma atsižvelgti į Vakarų Lietuvos verslo interesus svarstant buvusių skrydžių krypčių į/iš Palangos oro uosto grąžinimą bei naujų didinimą ir finansinį jų
rėmimą.

2 Comments

  1. Pilietis

    Labai teisingas straipsnis. Vakarų Lietuvos gyventojai nusipelnė skrydžių į Briuselį ir į kitas šalis, o dabar vargstame keliaudami į Vilnių , Rygą.Turime Palangos orouostą kodėl?

    Reply
    • Pritariu

      Pritariu. Klaipėdą Vilnius visai pamiršo. Prisimena tik vasarą, kai reikia atostogų prie jūros.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Turizmo verslui - galimybė gauti ES paramą

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais iš Italijos, Danijos, Portugalijos ir Slovėnijos dalyvauja Europos Sąjungos (ES) finansuojamame ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Verslas

Vyks konferencija verslui tvarumo tema

Ketvirtadienį, kovo 7 d., nuo 10 val. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir juose veikiantis Europos įmonių tinklas (Enterprise ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūno Tumos demaršas: siūlo atmesti „pagalvės mokestį”

Klaipėdos miesto tarybos narys Arūnas Tuma, pripažindamas, kad jis pats yra suinteresuotas, pirmadienį vykusio Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This