Klaipėdos apskrities kelių policija jau pradėjo patruliuoti ir motociklais

Transportas

Šylant orams į kelius ir miestų gatves išrieda vis daugiau motociklų. Nuo šeštadienio patruliuoti motociklais pradėjo ir Klaipėdos apskrities Kelių policijos pareigūnai – eismo saugumui kontroliuoti ir pažeidėjams tramdyti pareigūnai turi tris itin greitus bei galingus „Suzuki“ bei „Yamaha“ markės motociklus.

Dažniausiai policijos fiksuojami motociklininkų pažeidimai yra leistino greičio viršijimas, pavojingo ar chuliganiško vairavimo atvejai, posūkių signalų nerodymas.

Policijos pareigūnai primena, kad leistiną greitį daugiau nei 30 km/h viršijantiems motociklininkams gresia bauda nuo 120 iki 550 eurų ir teisės vairuoti praradimas nuo trijų mėnesių iki pusantrų metų. Už pavojingą vairavimą gali būti skiriama bauda nuo 170 iki 230 eurų, o už chuliganišką – nuo 450 iki 550 eurų.

Motociklais važinėti ypač mėgstama vakarais ir savaitgaliais, todėl sulaukiama nemažai gyventojų skundų dėl motociklų keliamo triukšmo. Tikrinti, ar motociklo skleidžiamas triukšmas viršija nustatytų normų, žadama intensyviai – pernai tam pradėtas naudoti mobilusis triukšmo lygio matuoklis. O už šį pažeidimą bauda gali siekti nuo 50 iki 300 eurų, taip pat yra anuliuojamas motociklo privalomosios techninės apžiūros galiojimas.

Policija žada, kad didelis dėmesys bus skiriamas ir motorolerių, dviračių, paspirtukų eismo saugumui, bei vairuotojų blaivumo kontrolei. Be to, pareigūnai atkreipia dėmesį, kad motoroleriais dažniausiai važinėja jauni, tik pradedantys eisme dalyvauti vairuotojai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Jauniems vairuotojams - ne tik piniginės baudos, bet ir teisės vairuoti netekimas

Sausio 18 ir 19 d. Klaipėdos kelių policijos skyriaus pareigūnai vykdė tikslinę priemonę, skirtą pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolei. Per ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos motociklų ir motorolerių mūšis - neišvengiamas*

„Atstovauju neformaliai normalius motociklus”, – taip Eismo saugumo komisijai prisistatė vardo nepasakęs veikėjas. „Kas yra normalus?”, – jo paklausė savivaldybės ...
2024-01-21
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdos apskrities Kelių policijai vadovaus Aurelijus Jankauskas

Klaipėdos policija praneša, jog skelbtą atranką į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus viršininko pareigas laimėjo šio skyriaus ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This