Klaipėdos skiepijimo statistiką smarkiai žemyn traukia rajonas

Koronavirusas, Svarbu

Trečiadienį skiepijimo nuo COVID-19 aktualijas su Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų (KPPAR) nariais aptarti virtualiai susitikęs uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis teigė, jog viešumoje pasirodantys teiginiai, kad uostamiestis yra tarp skiepijimo autsaiderių – nepagrįsti.

Anot Savivaldybės administracijos vadovo, paskiepytųjų duomenys į sistemą įvedami pagal registracijos adresą ir taip Klaipėdos rajonui atitenka apie trečdalis uostamiesčio sunaudotų vakcinų.

Kad nereikėtų atiduoti apie 1000 „AstraZeneca” vakcinų kitoms savivaldybėms, savaitgalį buvo skiepijami bendrovės „Klaipėdos baldai”, Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos ir Vakarų laivų gamyklos grupės įmonių žmonės.

Susitikime taip pat dalyvavusi Savivaldybės administracijos Sveikatos skyriaus vedėja Rožė Perminienė teigė, jog prioritetinės skiepijimo grupės, nustatomos sveikatos apsaugos ministro, vis dar yra senjorai ir atitinkamos profesijos.

„Ministras labai dažnai jas keitė. Procesas pakankamai nenusistovėjęs, nuolat kintantis, verčiantis reaguoti į atitinkamos dienos situaciją”, – sakė ji.

G. Neniškis tikino, kad savivaldybė ruošiasi masinei vakcinacijai – artimiausiu metu vyks konkursas, kurio metu bus pasirinkta tam skirta vieta. Tikimasi, jog pasiruošti pavyks gerokai greičiau nei birželio 1 diena, kuri yra numatoma kaip tokios vakcinacijos startas. Kol vyksta konkursinės procedūros potencialios vakcinacijos vietos neskelbiamos, bet G. Neniškis davė suprasti, jog bus vertinamas ir arenos variantas.

„Viešoje erdvėje kalbama, kad mes atsilikėliai, bet statistika labai apgaulinga, nes ji vedama pagal deklaruotą gyvenamą vietą. Ką esame pravakcinavę, skaičiai yra trečdaliu didesni, tiesiog labai gerai pravakcinuojame Klaipėdos rajoną. O vakcinų skaičius dalinamas proporcingai pagal gyventojų skaičių”, – sakė direktorius.

KPPAR prezidentas Vladas Pleskovas teigė, kad kaip jau abi skiepo dozes gavęs pensininkas gali pasakyti, jog skiepijimo sąlygos Klaipėdoje yra blogos.

„Žmonės stovi lauke, kabinų mažai. Tą klausimą reikėtų greičiau spręsti, jei lietus lyja ten tragedija, kai stovi 50 žmonių eilėje. Vaizdas ne koks, kaip tarybiniais laikais prie mandarinų, tokiu stiliumi dabar viskas vyksta”, – sakė Vladas Pleskovas.

G. Neniškis savo ruožtu teigė, kad ilgai netrukus savivaldybė turėtų pradėti naudoti perkamą programinę registracijos įrangą, kuri turėtų  pagreitinti registraciją. Kita vertus, anot jo, Vilniaus pavyzdys rodo, kad ir tokia programa neišsprendžia visų problemų, nes yra žmonių, kurie vis tiek ateina porą valandų anksčiai nei jiems paskirtas laikas.

Tiek V. Pleskovas, tiek KPPPAR direktoriaus pavaduotoja Vida Kažuro ragino savivaldybę nepamiršti skirti skiepijimo procese dėmesį įmonėms.

„Kai kuriose mūsų įmonėse vienas žmogus susirgo ir iškart užkrėtė dar penkis. Šitie židiniai labai greitai plinta ir, ko gero, čia angliškasis ar Afrikos variantas. Žaibiškai išplinta, mes net nepatikėjome, kad žmonės gali taip greitai susirgti”, – sakė V. Pleskovas.

„Pagal amžiaus grupes įmonės dar ilgai išliks židiniais, nes vienam virš 65 ir jis skiepytas, o kitam 20 ir jis nežinia kada to skiepo sulauks”, – sakė V. Kažuro.

Pasak G. Neniškio, kad nereikėtų atiduoti apie 1000 „AstraZeneca” vakcinų kitoms savivaldybėms, labai greitai per asocijuotas verslo struktūras buvo sutarta, kad jomis savaitgalį vakcionuosis didelių įmonių, kuriuose buvo fiksuoti infekcijos židiniai, darbuotojai. Tai buvo daroma bendrovėje „Klaipėdos baldai”, kur, anot G. Neniškio, dėl susirgimų jau buvo gana sudėtinga epidemiologinė situacija, vakcionuoti ir Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos įmonių darbuotojai, ir Vakarų laivų gamyklos grupės įmonių žmonės.

Anot R. Perminienės, skiepijosi ir savivaldybės įmonių „Klaipėdos vanduo” bei „Klaipėdos energija” darbuotojai, nes jos teisės aktų yra priskiriamos prie tų, kurių veikla yra gyvybiškai svarbi.

„Panašaus scenarijaus laikysimės ir toliau, jei susidarys vakcinų, kurių nelabai kas nori prioriteinėse grupėse. Neatmetame galimybės važiuoti ir vietas, bet to laisvai, be medicininės priežiūros daryti negalima, nes gali pasitaikyti šalutinių poveikių, komplikacijų. Skiepijant LEZ vienam žmogui kilo anafilaksinis šokas”, – sakė G. Neniškis.

Pasak R. Perminienės, masinės vakcinacijos metu medicinos personalas bus sutelktas į skiepijimo centrą ir mobilios komandos galės vykti tik į pačias didžiausias ir turinčias tinkamas sąlygas.

Anot savivaldybės atstovų, planuoti ką nors į priekį nėra galima, nes vakcinų tiekimas yra nestabilus.

„Pavyzdžiui, turėjome gauti „Modernos” vakcinų, bet iš vakaro parašo, kad jos neatvyks. Šią savaitę sužinojome, kad gausime 4000 „Pfizer” dozių ir jos beveik sunaudotos, nes skiepijamas švietimo sektorius. Jei užteks vakcinų, kitą savaitę švietimo sektorius bus baigtas vakcinuoti”, – sakė R. Perminienė.

6 Comments

  1. Ekspementas

    Kada Eutanaziją dar kitaip eksperimentą su žmonių kūnais, kai eksperimentai aplamai uždrausti ne vienu net ir tarptautinės teisės įstatymu, kada nustosit tai vadinti skiepijimu kitaip vakcinizacija kai visa tai šlykštus melas???. Beje Jei nėra prievartos, o spaudimą ir manipuliaciją, galima pavadinti ir gi savotiška prievarta, noes tai kita pievartos forma, bet daiktus vadinant savo vardais, tai yra vis tiek prievarta. Todėl spaudimas ir manipuliacija tai ta pati pievarta, tik kita jos foma, norint daiktus vadinti tik savo vardais. O kartais turinti ir labai sunkų emocinį ir psichinį atspalvį? tai TUO LABIAU JEI JAU “SAVANORĮ” KURIS BUVO APGAULE NUŽUDYTAS NEVA NE NUO SKIEPO MIRĘS, ĮSIPAREIGOKITE BENT PER TAM TIKRĄ LAIKĄ PALAIDOTI UŽ VALSTYBINES LĖŠAS, PADENGIANT VISAS PADORAUS ŠIUOLAIKINIO LAIDOJIMO PROCEDŪRŲ IŠLAIDAS, ŠARVOJIMĄ, KARSTĄ, KREMAVIMĄ JEI ŽMOGUS PAGEIDAVO BŪTI KEMUOJAMAS, DUOBĖS KASIMĄ, NEPAMIRŠTANT RŪBŲ VELIONIUI, NUPRAUSIMO, PERENGIMO IR JEI REIKS LYDĖJIMO Į PAGAIDAUJAMĄ KREMATIUMĄ ARTIMŪJŲ APMOKĖJIMUI, NEPALIEKANT ŠIOS NAŠTOS IR TAIP SKAUSME IR AŠAROSE PASKANDINTUS ARTIMUOSIUS, TAPUS BANDOMUOJU TRIUŠIU, O GAL TIESIOG MĖSOS GABALU LENGVA RANKA NURAŠOMU IŠ GYVŪJŲ REGISTRO, ČIA KAIP TOI PATARLĖI APIE ARKLĮ KURIS PABAIGOJE VIS GI NUŠAUNAMAS. Apie nuvarytą arklį kuis vis gi nušaunamas, jis benje turi teisę pies tai pasirinkti laidojimo būdą. Ir ajm turi būti tai parnešta iš anksto apie galimas pasekmes ir pažymimas jo pasirinkimas. Velionio aelgesys su palaiakais ir velionio piešmitinis pageidavimas tai šventa. Nežiūint š tai kad jis jums nuvarytas arklys, ar mėsos gabalas. GAL LIETUVA PASIEKS DAR GILESNES ISTORINES AUKŠTUMAS KAIP HITLERIO LAIKAIS, KAI LAVONUS TIESIOG VIENAS ANT KITO SUMESDAVO Į DUOBĘ. nES AKI KUIE NURAŠYTI NERAGBINGOS VALSTYBĖS PENSIINIO AMŽIAUS ŽMONĖS NET GIMINAIČIŲ NETURI. Jūs nusikaltimų vykdytojai. LAUKIAMI NAUJOJOJO NIUMBERGO POCESO RSARAŠUOSE, I JIS LABAI DIDELIS. jŪSŲ TESIMO VALANDA ATEIS NESVARBU KIEK SPĖSITE IŠNAIKINTI ŽMONIŲ. iR BEJE NEPAMIŠKITE KAD TUITE JŪS SIELĄ, BEI SAVO SULAUAKSITE I PO SAVO PATIES KŪNO MIRTIES, BEI UŽSIDIRBSITE NEGERO UŽDARBIO, I NAUJAMAE GIMIME, tOKIE NUSIKALTIMAI JŪSŲ SIELOS YRAŠUOSE NEIŠSITRINS. nESVARBU KĄ RAŠYS VADOVĖLIAI. jŪS TUITE SAVO GYVENIMŲ ISTORIJĄ KAIP SIELOS, KARMOS REIKALUOSE YRA DAR VIENAS TEISMAS, NIEKAS NEBUS PAMIRŠTA, NORS NAUJAI GIMĘ JŪS VISKĄ PAMIŠITE, VISUS SAVO GYVENIMUS.

    Reply
    • LDM

      Tamsta esate prietranka. manau, kad per silpnai parašiau. Visų pirma nesate vertas vadinamas tamsta. O kad esate prietranka tai akivaizdu, matyt nėra kam psichodelinių antivakserinių samokslinių teorijų išsakyti, vargu bau, kad kas iš artimųjų jau ausis nesikemša, tai atradote viešą erdvę. Ir išsiliejo….

  2. Simona

    G.Neniškiui reiktų nusiimti juodus akinius ir matyti tikrą vaizdą. Jam vis kaltos aplinkybės.

    Reply
  3. Akivaizdu

    Meras su Janušoniu tikri stabdžiai… visur

    Reply
  4. Blefas

    susidaro ispudis, kad Vilnius ar kiti miestai rajonu neturi. Statistikos desniai ir klaidos vienodi visoje LT. Bet Klaipeda kaip visada randa tukstanti pasiteisinimu ir pavyzdziu kur blogiau, kas kaltas ir dar simta pateisinimu neveiklumui. Tada belieka su Svencionimis i vienas gretas.

    Reply
  5. Jo

    Tai ką jūs skiepijat rajono gyventojus ar miestelėnus, apsispręskite, siūlau skiepyti mietelėnus, tik mero nepamirškite !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This