Ryškėja Klaipėdos masinės vakcinacijos centras: tinka tik dvi vietos

Miestas, Svarbu

Nors iš Klaipėdos valdžios pasigirsdavo dviprasmiškų vertinimų, ar uostamiesčio arena gali tapti masinės vakcinacijos centru, dabar jau neabejojama, kad tinka tik ji ir dar viena vieta.

Klaipėdos arena. Oro grupės nuotr.

Klaipėdos savivaldybė trečiadienį surengė spaudos konferenciją, kurioje pristatė vakcinacijos proceso uostamiestyje aktualijas.

Joje Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas įvardijo, kad realiausios vietos, kurios uostamiestyje gali tapti vakcinacijos centru, kai prasidės masinė vakcinacija yra arba „Švyturio“ arena, arba LCC tarptautinio universiteto salė.  

„Šiandien jau galima kalbėti apie išryškėjusius sprendimus apie būsimą vakcinavimo centro vietą. Procesai vyko pakankamai intensyviai ir netrumpą laiką, nes reikalavimai šitam centrui yra nemenki, todėl apžiūrint visas potencialias vietas buvo vertinama galimybė jas pritaikyti. Vieta, kuri atitiktų reikalavimus ir nekėlė abejonių, buvo įvardinta Klaipėdos piliavietės konferencijų salė. Tačiau abejonių kėlė jos kvadratūra, apimtys, ar tai būtų atliepę mūsų lūkesčius. Todėl aplankytos ir įvertintos daugelis vietų: ir Žvejų kultūros rūmai, ir Klaipėdos centrinio stadiono salė, ir Lengvosios atletikos maniežas, ir baigiamos statyti Futbolo mokyklos sakė. Tačiau įvertinus visas aplinkybes, reikalavimus ir laiko faktorių, kiek vakcinacijos centras turės veikti, šiandien galima sakyti, jog kalbame apie dvi potencialias vietas – LCC salę ir Klaipėdos areną. Tačiau ir šiame kontekste reikia atlikti konkurso procedūras. Teko bendrauti su abiejų įstaigų atstovais, jie susidomėję šita galimybe. Šiandien nesiryžčiau įvardinti, kuri iš šitų vietų taptų vakcinacijos centru. Galutinį sprendimą priims administracija, įvertinusi siūlymus, nes konkurso sąlygose bus sudėti visi tie reikalavimai. Tad niekas niekur nevėluoja, niekas nieko nepramiegojo. Dirbama realiu laiku“, – pabrėžė V. Grubliauskas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis tik patvirtino, kad administracija jau pradėjo viešojo pirkimo procedūras tiek įsigyti elektroninės registracijos programinę įrangą, tiek išsirinkti patalpas masinės vakcinacijos centrui.

„Formaliai tų priemonių reikėtų birželio 1 dienai, bet matydami situaciją, srautus, atsižvelgdami į Vilniaus ir Kauno patirtį, imamės visko greičiau“, – teigė G. Neniškis.

Klaipėdos mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis antradienį vykusiame Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje tvirtino, kad arenos kaina yra labai didelė. Tad spaudos konferencijoje mero klausta, ar mietas persigalvojo dėl pinigų, ar arenos valdytojai nusileido.  

„Labai noriu tikėti, kad to patriotiškumo jausmo turime mes visi – tiek arena, tiek LCC, tiek kiti galbūt dalyvausiantys tame procese galimos paslaugos teikėjai. Kalbėti apie kainas dabar būtų šiek tiek per anksti. Konkursas parodys, kokia bus galutinė kaina. Sveikata yra brangiausias turtas ir kalbėti reikia ne apie pinigus, o apie funkcijos užtikrinimą“, – kalbėjo V. Grubliauskas.

Jis tvirtino, jog didelis iššūkis yra ir personalas, kuris turėtų dirbti masinės vakcinacijos centre, nes jame gali būti 20-30 vakcinacijos vietų.

„Jau pradėtas formuoti ir savanorių korpusas. Pirmadienį  teko bendrauti su Sveikatos apsaugos ministerija ir jai pavaldžių Klaipėdos ligoninių vadovais. Kalbėjomės apie tai, kad šios įstaigos galėtų deleguoti savo žmones tai pačiai funkcijai – padėti vakcinuoti. Tikiuosi, kad preliminariai sutarta, kad ministerija tokiai idėjai pritaria. Preliminariai esame pasitarę ir apie tai, kad pradėjus veikti didžiajam vakcinacijos centrui, tam tikrą dalį personalo bus galima nuimti nuo dabartinių vakcinacijos centrų, koncentruojant paslaugą vienoje vietoje. Dabartiniai vakcinacijos centrai tikrai nebus uždaryti, tačiau sumažinsime jų darbo apimtis“, – teigė Klaipėdos meras.

Anot jo, Klaipėdoje šiuo metu yra apie 5000 „Pfizer“ ir „Moderna“ vakcinų, kurios yra naudojamos įprasta tvarka – prioritetinėms grupėms priklausančius asmenis skiepytis kviečia šeimos gydytojai.

8 Comments

  1. Miestietė

    Judinkitės. Jau nebeįmmanoma žiūrėti į tą trepsėjimą vietoje ir pensininkų vakcinavimą. Kiek per užsiregistravusius ir neatvykusius pensininkus išpilama vakcinų. Kodėl valdžia meluoja kad mažai. Turime pažystamų skiepus atliekančių darbuotojų, jie tvirtina ką kitą. Neatvyksta kas penktas užsiregistravęs pensininkas, lieka atidarytų vakcinų, o pakviesti jaunesnius kategoriškai draudžiama . Vęriau išpilti, bet nepažeisti kokio nutarimo. Kiek galite trepsėti apie pensininkus. o kur jie eina: į parduotuvę ir polikliniką. Nenori, tegul nesiskiepija, sędi namuose, braukti neatvykusius iš eilės. Skiepykite darbingus žmones, kurie kiekvieną dieną eina į darbą, kurie pasiskiepyti eis į kavinę, kiną, teatrą, keliaus ir taip gaivins ekonomiką.

    Reply
    • Atsakymas.

      Klaipėda – užkampis. Gėda.

  2. Kuka

    Ar viso to senų seniausiai nereikėjo suplanuoti, apsvarstyti…. Kam su galva negerai? Kas stabdis didžiausias? Meras!!!

    Reply
  3. RIČARDAS

    Dumpiuose yra gera vieta badytis

    Reply
  4. Klausimas

    O Tauralaukis? kodėl pamiršti Tauralaukio gyventojai?

    Reply
  5. Genocidas - Update

    OPA… O ten ir morgo šaldytuvai i vietos krosnims gal atsiras didelės erdvės gyventojų praraetinimui bei turbinimui:) Kaip konclageris tai didelis tik kaim įėjimas tik į vieną pusę, o atgal jau lavonamišyje arba urnoje, na o jei labai nenorėsi gal pasigailės įkalins kokiame perauklėjimo dideliame šunų i kitų gyvūnų uždarame ūkyje? Ar ne tokie planai>?

    Reply
    • Jovalas galvose

      Kam su galva blogai? LCC salė? Valdžiagyviai ten yra buvę? Nebent imtų abi vietas: arenoje pietinė miesto dalis (ten ir gyventojų tankumas didesnis), imant iki Danės upės, o LCC – šiaurinė miesto dalis. LCC nei privažiavimo, nei parkavimo vietų.

  6. Gintaras R.

    Yra neaiškumų su ta arena, nes kažkas nutylima. Yra arena, ji priklauso miestui. Yra koncesininkas, kuris organizuoja veiklas arenoje pagal koncesijos sutartį. Yra ekstremali situacija. Dėl jos koncesininkas jokių renginių arenoje organizuoti negali. Bet miesto ekstremalių situacijų komisija irgi yra ir ji gali pagal standartines komercinių sutarčių Force Majeure sąlygas ekstremalios situacijos laikotarpiui laikinai stabdyti koncesijos sutarties vykdymą ir miestas savo areną panaudoja savo piliečių masinei vakcinacijai, kuri užtruks gal 2 gal 3 mėnesius, kuriems koncesininkas atleidžiamas nuo visų kaštų ir įsipareigojimų. Baigiasi vakcinacija – atnaujinama koncesijos sutartis, sportuojam ir koncertuojam, visi šypsosi patenkinti. Vietoje to – organizuojamas pirkimas savo pačių arenos plotų už kažkokius Cesiulį vakar komiteto posėdyje labai nugąsdinusius milžiniškus pinigus, kurie bus išlupti iš miesto gyventojų per mokesčius. Gal baigiam stoguoti tuos apsukrius koncesininkus, nes už bandymą pelnytis iš visuotinės nelaimės klaipėdiečiai gali surasti kaip padėkoti.

    Kas būtų, jei neduok D. kokia nors klaipėdietiška cheminė, dujinė, trąsonė, naftinė fukušima staiga atsivertų ir per naktį reiktų apgyvendinti arba skubią pagalbą suteikti apie 15 tūkst. źmonių? Ekstremalių situacijų komisija posėdźiaus, giliai dūsaus ir prašys organizuoti pirkimus – va kas bus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Veidai

Edmundas Federavičius: „Muzika - mano pašaukimas"

Džiazo gerbėjams gerai ne tik Klaipėdoje, Lietuvoje, bet ir užsienyje žinomas  būgnininkas Edmundas Federavičius mini gražų jubiliejų ir ta proga ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Politika

Pradėjo skelbti savivaldybės tarybos narių algas

Neatlygintinai dirba tik vienas Klaipėdos miesto tarybos narys. Tai paaiškėjo savivaldybei po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kritikos paskelbus informaciją apie ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This