Dėl incidento ministro statomame name – tyrimas

Kriminalai ir nelaimės

Valstybinė darbo inspekcija pradėjo tyrimą dėl galimo nelegalaus darbo aplinkos ministro, klaipėdiečio Simono Gentvilo kartu su draugų šeima statomame name Melnragėje.

Jis pradėtas po to, kai name įvyko incidentas – nugriuvo betoniniai laiptai, sužaloję du čia dirbusius žmones. Pats ministras akcentuoja, kad turi visas sutartis su statybininkais.

Nuotrauka iš Simono Gentvilo „Facebook” paskyros

„Su draugų šeima statomės blokuotą dvibutį namą Klaipėdoje. Praeitą savaitę nutiko tai, kas man parodė nepakartojamą realybės pamoką- nekokybė yra visur ir ji skaudžiai kainuoja. Mūsų šeimų samdyti laiptininkai sugebėjo subetonuoti 4 laiptines taip, kad išmontuojant klojinius laiptai nugriuvo. Baisiausia, jog sunkiai sužeisti ir patys statybininkai. Tikiuosi vaikinai greitai pagis ir, kiek žinau, jie jau išleisti iš ligoninės. Tačiau tai galėjo baigtis žymiai blogiau – 4 tonų laiptų griūtis galėjo baigtis 2 žmonių žūtimi. O mano šeima laiptais vaikščioti turėjo kasdien. Mūsų samdytos statybų ekspertizės išvados aiškios – 3 likę laiptai turi būti griaunami ir yra gyvybiškai pavojingi. O karantino metu per nuotolį samdyti amatininkai mums gyrėsi „esame pastatę šimtus laiptų”. Nesikuklinsiu ir pasakysiu, kad mes nesame eiliniai užsakovai. Mano žmona – architektė. Visada samdome nepigiausią specialistą. Visada renkamės kokybiškesnę medžiagą. Visada (daugumos statybininkų nuostabai) prašome sutarčių, sąskaitų. Smulkiam amatininkui net padėjome „legalizuotis”, nes iki tol tokio poreikio nebūta. Medžiagų parduotuvėse visada mokame avansines sąskaitas, nors 95% atvejų gyventojai statybininkams pinigus už medžiagas įduoda grynais. Reikia mokytis iš kitų klaidų. Puikmečiais, kaip dabar, kai perkami namai iš brėžinių, tokių brokų bus gausu visur. O pasekmės yra pavojingos gyvybei”, – taip šį incidentą savo paskyroje „Facebook” tinkle aprašo pats ministras.

S. Getvilas dėl incidento, kurį tiria ir Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų priežiūros inspekcija, pats pasiprašė nušalinamas nuo šios įstaigos kuravimo, kol incidento aplinkybės bus ištirtos. Šios pareigos laikinai patikėtos žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui.

Dienraščio „Klaipėda” portalas kl.lt skelbia, kad namą S. Gentvilas stato su draugu Algirdu Sabaliausku, akcentuodamas, kad jis buvo vienas iš „Atvirą Klaipėdą” valdančios VšĮ „Klaipėda atvirai” steigėjų. A. Sabaliauskas nuo 2020-ųjų pradžios nebėra VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkas. Vieninteliu įstaigos dalininku yra Martynas Vainorius.

9 Comments

  1. Husky

    Įdomu,kartais ne T.Surplio kooperatinė bendrovė statybomis užsiminėjo? Labai jau primena jo stiliuką,beje,gal kas esate nukentėję nuo to „inžinieriaus”? Galite parašyti migodas@inbox.lt

    Reply
  2. GINTAS

    Rukytos zuvies neatlaike???

    Reply
  3. Jonas

    Tai gal po tokiu reikalu butu garbinga atsistatydinti?
    Jei ne , tai gal premjere pasirupins savo kabineto svara?

    Reply
    • Vido

      Tai gal visi dabar turi atsistadydinti? Ir redaktorius, ir premjere, ir prezidentas.
      Manau nereikia skubėti.

  4. Anonimas

    Gentvilas dabartinį laiką įvardina PUIKMEČIU. Ar jam viskas gerai su galvele? O gal užmiršo pridėti žodelį MAN? Ir parašyti PUIKMETIS MAN. Galbūt jam ir puikmetis, nes….visi žinom kodėl?

    Reply
  5. to STT

    Iš kur pinigai?

    Reply
    • Ruprehtas

      O tai zmogus ilgai dirbantis ir politikoj negali tureti pinigu sublokuotam namui? Tu juokauji?

    • Gyventoja

      Taigi pradėjo dirbti ministru. Kuriam tokių metų jaunuoliui byra monetos kad net pajūry gebėtų kotedžus statyti. Greit visas pajūrys priklausys valdžiai

  6. St. Darbų vadovas

    Kai pasakai,kad konstruktoriaus reikia mokėti,tai pyksta…. ,,jurgeliams meistreliams,, pigiau.,.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ rėmėjams - ypatingai gimusios dovanos

Kovo mėnesį, apie kurį ši tradicinė „Atviros Klaipėdos“ ataskaita, nutiko tai, ką aš vadinu stebuklu. Būtent jo dėka galėsime padaryti ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This