Garsių naktinių klubų vietoje – naujas prekybos centras

Miestas, Svarbu

Buvę Klaipėdos prekybos uosto kultūros rūmai turėtų tapti prekybos centru, kuriame daugiausia vietos užims patalpos prekiauti maisto produktais.

Projektuotojų vizualizacija

„Atvira Klaipėda“ jau rašė, kad J. Janonio g. 27 esančius pastatus, kuriuose veikė ir gerai uostamiestyje žinomi naktiniai klubai „Indigo“, „Dada“, „Kiwi“, buvo ir iki šiol naudojama sporto salė, nusipirkę verslininkai – bendrovė „Lendat“ pradėjo ruošti rekonstrukcijos planus.

„Lendat“ vadovai tąkart „Atvirai Klaipėdai“ teigė, jog dabar svarbiausia pastatus rekonstruoti, o paskui jau bus galima galvoti, kas juose galėtų atsirasti.

Tačiau šiomis dienomis Klaipėdos savivaldybės paviešintuose projektiniuose pasiūlymuose jau nurodyta, kad rekonstruotas pastatas J. Janonio g. 27 bus prekybos paskirties. Numatoma, kad apie 1250 kv. m rekonstruoto pastato ploto bus skirta prekybai maisto produktais, o apie 360 kv. m – prekybai ne maisto produktais.

„Rekonstrukcijos metu bus išsaugoti pamatai ir dalis sienų, o kita dalis bus nugriauta“, – teigė projektinius pasiūlymus parengusios bendrovės „A 405“ vadovas Gintaras Čičiurka.

Jis teigė, jog kol kas dar neaišku, koks prekybos centras įsikurs rekonstruotame pastate, tačiau nepaneigė, jog tai gali būti kuris nors iš tinklinių prekybos centrų.

Projektuotojų vizualizacija

G. Čičiurka pasakojo, jog kai sulaukė pasiūlymo rengti pastato rekonstrukcijos projektą, iškart iškėlė sąlyga, kad pastatas negali būti tik dėžė. „Kalbu ne apie tai, kad pastatas negali būti stačiakampio formos, o apie tai, kad nenorėjome, jog jis būtų paprasta dėžė, nes tai nepriimtina nei architektūriniu požiūriu, nebūtų naudinga ir miestui“, – teigė architektas.

Užsakovai palaikė sumanymą ieškoti išskirtinės idėjos, todėl projektuotojai sukūrė prekybos paskirties pastato daugiasluoksnį fasadą su integruotais senamiesčiui būdingais istorinių pastatų siluetais.

„Formuojamas daugiasluoksnis fasadas iš perforuotų aliuminio kasečių, kurios „atitraukiamos“ nuo pagrindinio fasado skirtingais atstumais, siekiant išryškinti integruojamų istorinių pastatų siluetus“, – aiškinama projektiniuose pasiūlymuose.

G. Čičiurka teigė, jog tokia idėja kilo, nes detaliuoju planu yra numatyta J. Janonio g. 27 pastatui priskirtame sklype atkurti Gulbių gatvės tęsinį iš tašytų lauko akmenų.

„Kadangi reikėjo atkurti gabalėlį istorinės gatvės, tai sumanėme atkurti ir istorinių pastatų siluetus. Tiesa, istorinės medžiagos yra labai mažai. Tačiau tikimės, kad pastatas papuoš šią vietą. Jis ypač gražus dėl savo apšvietimo turėtų būti naktimis“, – kalbėjo G. Čičiurka.

Pirmame aukšte suprojektuotas tambūras, iš kurio patenkama į pastato holą. Šis ir dalija prekybos paskirties pastatą į dvi dalis, iš kurių vienoje suprojektuota maisto produktų parduotuvė su pagalbinėmis, sandėliavimo ir techninėmis patalpomis, o kitoje – nuomojamos ne maisto produktų parduotuvės.

Ir nors detaliuoju planu šioje teritorijoje leidžiamas 29 metrų aukščio užstatymas, projektuojamas pastatas yra vieno aukšto ir 8,5 metrų aukščio. Užsakovai tvirtino, kad statyti aukštesnį pastatą nėra poreikio, juos palaikė ir projektuotojai, kurie tvirtino, kad aukštas pastatas galėtų pabloginti greta gyvenančių žmonių gyvenimo kokybę.

Automobilių stovėjimo aikštelės planuojamos palei J. Janonio gatvę ir Naująją Uosto gatves. Į vieną jų bus galima įvažiuoti iš J. Janonio gatvės Gulbių gatvės tąsa, o į kitą – iš Karklų gatvės.

Sklypo šiaurinėje pusėje projektuojama 44 vietų aikštelė, o pietinėje pusėje 39 vietų aikštelė.

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, jog šiuo metu esamame sklype auga 26 medžiai, iš kurių 13 bus šalinami, o 13 saugoma. Naujai sodinami 4 medžiai.

Anksčiau kalbintas bendrovės „Lendat“ vadovas Tautvydas Lenckus nesiryžo prognozuoti, kada šis projektas bus realizuotas, nes, anot jo, labai sunku pritraukti investicijų. Todėl jis pabrėžė, jog šiuo metu yra svarbiausia baigti projektinių pasiūlymų viešinimo procedūrą ir pasirengti techninį projektą.

Taip šiuo metu atrodo buvę Klaipėdos prekybos uosto kultūros rūmai. Kazio Bagdono nuotr.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki balandžio 30 d.  Bijūnų g. 8, Klaipėdoje, darbo dienomis 9-17 val., iš anksto susitarus tel. (8687) 84612 arba internetinėje svetainėje https://www.klaipeda.lt/lt/savivaldybe/administracija/projektiniai-pasiulymai/223

Pasiūlymus teikti galima iki balandžio 30 d. raštu adresu UAB „A 405“, Bijūnų g. 8, 91204 Klaipėda; el. p. gintaras@a405.lt

Viešas susirinkimas įvyks balandžio 30 d. 15. val. nuotoliniu būdu „ZOOM“ platformoje: https://zoom.us/j/3401819078?pwd=ejFQdkJlUjlzemFpTFFSWjZSWWo2UT09

28 Comments

  1. Sportininkai

    Gal isprausit mini sporto kluba ten :D.Nes visam rajone nera normalaus ,Zalgirio stadijone nieko gero ,VS express ,merginos ateina liemenuku parodyti o vyrai viena priejima padaro ir 15 min sėdi telefone 😀 . Gal bent ten butu tvarka 🙂

    Reply
  2. :)))

    KOOOKIE svarbūs komentariai ir jų nuomonės, nes matai – jie turi internetą ir gali ją reikšti! Patys nesuprasdami, kokie apgailėtini ir juokingi visgi atrodo – pajègūs verslininkai moka šimtus tūkstančių už avarinės būklės griozdą + sukuria darbo vietas + sukuria dar vieną vietą patogumui apsipirkti = kiek tame blogio? Nedaug. Kaip į tai reaguoja aplinkinių nudrėgtų daugiabučių atstovai – jiems mat „niapatynka”, nori, kad ir toliau stovėtų tas chlamas ten? Ką patys gali – investuoti, padaryti kitaip? Labai abejoju, ir atrodo, kad todėl ir tesėdi ir loja internetuose. Aha. Labai įdomu, ar ne visi 100% bėgs į tą atsidariusį prekybcentrį dėkodami už akcijas :))) Gėda jums ir valio verslui kuris kelia rajono vertę!

    Reply
  3. Klaipedis

    Visiems kurie nepatenkinti, galiu riebiai pasakyti: ne jusu suknistas reikalas, savo kvailas nuomones ir pamastymus savo augintiniams pasakokite. Dar kazkokie valkatos, visokio plauko netikeliai ir ziopliai, man kuriam zeme ir pastatai priklauso nuosavybes teise, aiskins ka ir kaip man statyti ir ka daryti su mano turtu. Cia ne senamiestis ir ne centras, taip kad su jumis tikrai neturiu reikalo tartis ir derintis, pauostykit kaktusa ir atsibuskit ir eikit toliau saltibarscius valgyti 🙂

    Reply
  4. Alfas

    Parkavimo vietos priešais gatvę tai visiška rusija

    Reply
  5. A. V

    Matosi tik didžiulė „parkofkė”. Taip miestas ir bjaurinamas. Miestas parkofkė.

    Reply
  6. Na taip.

    Ką valdžia sugeba mūsų mieste sukurti,, visuomenės labui”, tai statyt prekybcentrį ant prekybcentrio. :D) Kuriame kiekvienos prekės grupės asortimento tik koki penki pavadinimai. Ir tai iš velniai žino kokio š. pagaminto

    Reply
  7. Sportininkų r. gyventoja

    Čia viskas apgalvota ir apskaičiuota miesto valdžios naudai, o ne gyventojų. Juk dabar naudos amžius, o ne žmoniškumo. Prieš PC pastaymą, nuo kitų metų apmokestins sportininkų rajone stovėjimą, kad nebegalėtu gyventojai pasinaudoti nemokamu stovėjimu kitoje gatvės pusėje….
    p.s. užsuka vaikai tėvus aplankyt ir išėję randa pranešimą, kad valdžiai skolingi už ekologiją.
    Reik organizuot kiemo užkardas statyt, kad tikrintojai po gyventojų nuosavybę nešmirinėtu….kaip kitaip gintis? …..ir nesvarbu valdžiai kokia smarvė sklinda naktimis ir savaigaliais nuo uosto ir naftos pusės…. gal pirmiausia raskit kas smarvę leidžia, o tada ir mokestį imkite…

    Reply
    • Tai jūs

      kada galit ką rimčiau organizuot prieš tokį nesiskaitymą ar tik stenėsit? Manau ir kiti miesto rajonai prisijungtų – visur tas pats.. Aš ateičiau prie savivaldybės su plakatų, jeigu ką

  8. Liuks

    labai gerai, kad netaikoma sklypui norma apželdinti jo 30proc. Visi Vitės bomžai turės naują aikštę. Nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro buvusios Vaivos kinoteatro PC jau aikštėje trūko vietos. Kam ta keturšalė sankryža užtai Karklų gatvėje smarkiai pakils gimstamumas kai nuo 4ryto pradės fura konteinerius bildinti. Tik nesupratau kam ta pėsčiųjų perėja per parkingą – tiek senų kledarų dar iš kiemų sutilptų ir kiemų renovuoti nebereiktų. Vis ta valdžia nedažiūri – na nieko, bet kokią meilę Klaskiui demonstruoja.

    Reply
  9. Buvęs Klaipėdietis

    Legendinė,,partianka” baigia savo amžių. Prekybcentrių neužtenka, tai kad žmonių mažai stovės tušti.

    Reply
  10. Jo

    Visiskai miesto naikinimas jokio vedo pc miestas nesamone

    Reply
  11. Nika

    Tuoj įžengs ALDI į klaipeda ir galėsim džiaugtis. ?Bus greit kaip amerike, išeisi per duris ir iškart į prekybcentri. ??

    Reply
  12. Violeta

    Dekoruota dėžė kaip dėžė, tačiau prekių atvežimas ir pakrovimas per gyventojų kiemą ir tiesiai po jų langais, užuojauta ten gyvenantiems. Dauguma projektuotojų jau seniai tokiose mažmeninės prekybos pastatuose siūlo kitokius sprendimus, kurie neblogintų gyventojams triukšmo ir ramybės santykio. Siūlo draugišką kaimynystę ir tokius projektinius sprendimuys, kad žmonės daugiau džiaugtusi, nei nerimautų, dėl ateinančios parduotuvės.

    Reply
  13. Karklų g. 17 namo gyventoja

    Kodėl niekas nešneka apie trečią privažiavimą prie šio centro? kuris yra suplanuotas prie pat namo, greičiausiai privažiavimui prie rampos, prekių iškrovimui…
    Kodėl niekas neatsižvelgia į Karklų g. 17 namo gyventojų ramybę? Ar esate gyvenę prie didelio PC, kur pastoviai rytais atvežamos prekės krovininiais automobiliais? ar esate girdėję jų keliamą triukšmą? Tai baisu…

    Reply
    • Jo jo

      Gyvenau virš Tulpės valgyklos, pieno bidonus pradėdavo mėtyti 06;00 ir nieko, miegodavau iki 07:40 , gyvas dar dabar

  14. S

    Siūlau kuo daugiau baltos spalvos fasade. Tai būtų indikatorius „gėrėtis” iš Klasco skleidžiamomis rūdos dulkėms. O jei rimtai, prekybos centro statymas šioje vietoje bus dar vienas eismo kliūvinys . Begalvis vyr . architektas , begalviai savivaldos klerkai.

    Reply
    • Jo jo

      Netik begalviai, bet ir avinai

    • ir vėl

      didžiuliai prekybcentriai miesto centre 🙁

  15. Rudis

    Tikrai toks jausmas,kad nieko apart parduotuviu nemokam nieko statistics.Kuo maziau zmoniu mieste tuo daugiau parduotuviu.Gal geriau pastatytumet ka nors surista su sportu,kur visi galetu lankytis.Aisku tik kaip ne base ina kuri isgyre ir nieks nesigavo.Pasidairytu I europinius baseinus tai gal didesni butu suplanave kur pradedant nuo seimu prasideda lankymas ir baigiant visais zmonemis kas nori.O ne keli takeliai.Taip ir cia mieste is vienos parduotuves iseini,I kita patwnki.Pamirstama kad cia ne sostine. Paskaiciuokit kiek ju mieste?

    Reply
  16. Piktas

    Na dabar tokie laikai,apart prekybos centrų daugiau nieko žmogui ir nebereikia. Klaipėda greitai bus kaip vienas didelis prekybos centras,na ir dar uostas su savo teršalais….

    Reply
  17. Vite

    Gėda koks juodas visas rajonas nuo Klasco geležies rūdos krovos. Puiku, kad sutvarkys pastatyta bus prekybos centras.

    Reply
  18. Kaimynė

    Gerb. architekte, nenoriu, kad mano kaimynystėje atsirastų tokia baisi dėžė… ar nebūtų galima ko nors profesionalesnio ir labiau derančio prie konteksto?

    Reply
  19. Idomu

    Ar bus išsaugotas prekybos uosto kultūros rūmų vitražas?

    Reply
    • Durniai uostininkai

      Atidavė savo turtą.. Tiesa, dabar kai uoste bus privatizuota viskas iki galo tai būtų neįprasta jei darbdaviai savo darbuotojams čia rengtų šventės, samdytų koncertus ar darytų kitus renginius. Jau dabar tokie vyksmai yra pabaigti kartą ir visiems laikams – uosto eiliniai turi turėti tik vieną džiaugsmą – dirbti už vidutinį ar minimalų atlyginimą?. Nebereikalo vaikšto kalbos kad jau veža surinkę prie biržos stovinčius bomžus – nėr kam dirbt „Tarptautiniame uoste” už tokias algas

  20. Justas

    Būtų gerai kad G. Čičiurka ir vyr. Arhitektas derindamas nepamirštų detaliajame plane suplanuotos keturšalės sankryžos .

    Reply
  21. Antiarchitektūra

    Ar Klaipėdoje nebeliko gabių architektų? Dekoras suprojektuotas nejaučiant tūrių, proporcijų.

    Reply
  22. Lux

    Tikiuosi, ten bus ALDI ?

    Reply
  23. Vite

    Smagu matyti kad tvarkosi Vites kvartalas. Sis senas pilkas tarybinis pastatas tikrai nepuose miesto veido.
    Reikia Klaipedelej investiciju,kad miestas atsigautu.

    Reply
  24. Klaipedietis

    Pagaliau Vites kvartale esantis vaiduoklis bus suvarkytas ir pagrazins kvartalo veida, belieka Klasco klausima isspresti su tarsa.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ant prekybos centro stogo - negyvas vyras

Penktadienį apie 19.27 val. Klaipėdoje, Taikos prospekte, ant prekybos centro pastato stogo rastas žuvusio 26 metų vaikino kūnas su daugybiniais ...
2023-06-17
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Švietimas

Naujoji mokykla gali tapti ir verslo įkaite

Ketvirtadienį Senvagės gatvėje statomoje mokykloje apsilankęs Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus neslėpė, kad ima pyktis matant nemažai jam sunkiai suvokiamų ir ...
2023-05-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This