Iš Klaipėdos žmonių išvyko daugiau nei atsirado naujų gyventojų

Regionas

Statistikos departamentas skelbia, kad du didieji miestai – Vilnius ir Kaunas – vis dar išlieka pagrindiniais vidinės migracijos centrais šalyje ir traukia norinčiuosius ištrūkti iš provincijos, vis dėlto pasitaiko ir išimčių. Tuo metu Klaipėdoje naujakurių yra mažiau nei išvykstančiųjų iš uostamiesčio.

Pernai Klaipėdą kai gyvenamąją vietą pasirinko 3020 žmonių, o iš jos išvyko 3957. 2019 m. tendencija čia buvo kitokia – į Klaipėdą tada atvyko 3,8 tūkst., o išvyko 3,5 tūkst. gyventojų .

Tarp lietuvių favoritų renkantis gyvenamąją vietą yra Palanga ir Neringa. Į pastarąją 2020 m. gyventi atvyko 345, išvyko – 238, 2019 m. atvyko 259, išvyko – 197, 2018 m. – atitinkamai 365 ir 153.

Palangą pernai pasirinko 818 naujų gyventojų, o ją paliko 472. Miestas augo ir užpernai, kai į Palangą atvyko 861 gyventojas, o išvyko 468.

19 Comments

  1. Anonimas

    Aš taip pat svajoju iš čia dingti. Labai menkas intelektualų potencialas, daug jaunų nemokytų, nekultūringų budulių iš Žemaitijos, miesto centre neliko žalumos, jokių skverų, tik tarša ir triukšmas. Kur meras inteligentas, tuose miestuose puoselėjama gamta ir nepataikaujama teršėjams.

    Reply
  2. X

    Pramoninis miestas. Žmonės Klaipėdą palieka dėl nuolatinių nemalonių kvapų sklindančkų iš PET, Fortumo, Mestilos ir t.t.

    Reply
  3. Benedikta.

    Giruliai,kieno zona išrinktųjų,ar klaipėdos gyventojų,kas dirbo vadovais,tie ir įsikūrė prie jūros.O turėtų būti poilsio zona ne tik klaipėdiečiams,bet ir atvykusiems.Statyti reikėjo viešbučius o ne atiduoti žemę į privačias rankas,kurie net apžioję užsitvėrė gatves.Suižūlėję miesto buvę valdininkai.Kurortinė vieta tik išrinktųjų.

    Reply
  4. marko

    Kas nores gyventi mero palaimintoje smirdalyneje.Kas turi galimybiu keliasi gyventi i rajona( Ginduliai,Mozuriskiai ir t.t,todel ir mazeja gyventoju.Nors visi jie dirba Klaipedoje ir veza vaikus i darzeli

    Reply
  5. Onute

    Klaipėda gražėja.Renovuojami namai, tvarkomi kiemai. Saugokime ir prižiūrime, tą grožį, o ne visą laiką bambekime. Ačiū Merui…

    Reply
  6. Saule

    Esu dėkinga Klaipėdos miesto merui ir ypatingai savivaldybei kad taip graži apželdinta miestą. Klaipeda kas metai darosi vis gražesnė. Žydi gėlės, žaliuoja medeliai. Aišku, yra ir senų nugenetu medžių. Bet jie atzels ir vėl bus žali ir žydintys!

    Reply
    • Pinkas

      Gal nebesvaikite,Pone..

    • Anonimas

      Turbūt nesate niekur kitur buvęs išskyrus Kl.?

  7. T

    Iš miesto masiškai bėga jaunimas, universitetas klaikus, trečiųjų šalių piliečiams skirtas. Miestas paskendęs dulkėse, merdėjanti kultūra, ir didžiausia bėda tai skystablauzdis meras, pavertęs miestą šiukšlynu.

    Reply
  8. Daug pabėgs

    Pabegs geriausi. Nes meras kerta medžius. Klaipėdoje oras užterštas ,neliko medžių -nėra kam valyti ora. Uosto tarša. Dulkės. Kvartalu renovacijos tragedija. Kiemai verčiami mašinu aikštelemis. Po langais tik mašinos ,neliko žaliujų plotu .Grubliauskas betonoja miesta. Taip Grubliauskas varo žmonės išvažioti.

    Reply
    • Gerhard

      pagal auganciu automobiliu skaiciu nepanasu, kad kas nors isvyko

    • ezys

      „isvyko” reiskia pasistate nama Klaipedos priemiestyje, bet darbas Klaipedoje, darzeliai mokyklos ir visa infrastruktura toliau naudojama.

  9. Anonimas

    „užteržto”, sakai?

    „Įdėmiai stebime kaip sekasi uosto kompanijoms, kaip pasitvirtina mūsų į uostą įdėtos investicijos. Matau KLASCO kompaniją ištisas paras per savo kabineto langą iš devintojo aukšto. Matau kiek atplaukė laivų, kiek pakrauta krovinių, pastatyti ir dirba naujieji kranai, naujai pastatyti sandėliai. Džiausiuosi KLASCO investicijomis ir jų gaunama grąža, o tuo pačiu šios kompanijos atnešama nauda Klaipėdos uostui ir valstybei“, – akcentavo A.Vaitkus.

    Skaityti daugiau: https://klaipeda.diena.lt/naujienos/verslas/imoniu-pulsas/klasco-solidarizuojasi-su-valstybe-787804

    Reply
    • Primityvu anonime

      Klasco įkurtas 1991 m . Uostas turėjo daug vadovų kurie matė tokį vaizdą per langą . Vienas , prieš Vaitkų , buvo liberalas Gentvilas . Ta nuolat įkeliama nuoroda darosi juokinga , o nuomonės kas įkėlė nekeičiu – primityvas be kritinio mąstymo . Klaipėda tuštėja dėl ilgamečio liberalių nesugebėjimo valdyti miesto . Meras , taryba .Viskas labai liberalu …žmonės pajuto ir bėga …

    • Primityvūs anonimas

      Darosi juokinga? Pasijuokim kartu.

      ” 2009–2011 m. UAB koncerno „Achemos grupė“ logistikos direktorius; logistikos įmonių valdybos pirmininkas arba narys. .. 2013–2019 m. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius. Atleistas susisiekimo ministro Roko Masiulio dėl interesų konflikto, kuomet A. Vaitkaus politinę kampaniją finansiškai rėmė Klaipėdos uosto verslininkai. ”

      Smarkiai juokiantis plaučiai pašalins dalį geležies rudos.

  10. Tomas

    Ar galima būtų rasti online šį Statistikos departamento pranešimą?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This