Nauja tarptautinė jūrinio verslo paroda laukia Lietuvos įmonių

Verslas

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai (KPPAR), siekdama verslo plėtros, realios naudos regiono įmonėms dalyvauja ES remiamuose tarptautiniuose projektuose. Tarp jų – ir šiuo metu vykdomas jūriniam verslui skirtas projektas „INTERMARE – Pietų Baltijos jūrinės ekonomikos internacionalizavimas“ (InterMarE).

Anot KPPAr pranešimo, „InterMarE“ projekto metu kartu su partneriais iš Vokietijos ir Lenkijos kuriamas Pietų Baltijos regiono jūrų sektoriaus įmonių tinklas, jau atlikti mėlynojo sektoriaus bendrovių tyrimai, Baltijos jūros ekonomikų potencialo analizė, parengta rinkodaros strategija, jūrinio verslo duomenų bazė, trijų prie Baltijos jūros esančių šalių jūrinio sektoriaus verslas buvo pristatomas šešiose tarptautinėse parodose Pietų Korėjoje, Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje, Nyderlanduose, Lenkijoje, Norvegijoje bei kituose verslo susitikimuose. Šiuo metu rengiamasi naujai Jūrinio verslo parodai.

Anot KPPAR Užsienio ryšių skyriaus vedėjos, „InterMarE“ projekto vadovės Linos Kavaliauskienės, šis naujai organizuojamas verslo renginys turėjo įvykti dar praėjusių metų birželį Gdanske. O planuota verslo paroda „INTERMARE South Baltic“ turėjo tapti baigiamuoju projekto akordu, tačiau kaip ir daugelis verslo renginių visoje Europoje dėl koronaviruso pandemijos buvo perkelta į 2021 metus. Pandemijos situacijai nesikeičia taip greitai, kaip visiems norėtųsi,  pasak L. Kavaliauskienės, šiemet „InterMarE South Baltic“ paroda perkelta į virtualią erdvę ir vyks balandžio 20-22 dienomis nuotoliniu būdu.

KPPAR kviečia Lietuvos jūrinio verslo įmones dalyvauti šioje nuotolinėje parodoje, organizuojamoje Gdanske. Pagrindinės parodos temos: laivų statyba ir remontas, laivų agentavimas, laivų, jachtų ir karinio jūrų laivyno įranga, uostų ir terminalų įranga, jūrinis turizmas, jūrų saugumas, teisė ir išsilavinimas, žuvininkystė ir akvakultūra.

L. Kavaliauskienės teigimu, parodoje dalyvauti verta, nes tai verslui naudingas renginys, skirtas Pietų Baltijos regiono ir visos Europos jūriniam verslui. Anot jos, tai puiki galimybė patogiai „susitikti“ su esamais ir būsimais verslo partneriais, pristatyti savo įmonės veiklą, susipažinti su jūrinio verslo naujovėmis bei ieškoti naujų verslo krypčių.

L. Kavaliauskienė pabrėžia, kad dalyvavimo parodoje naudą didina ir kita, parodos metu vyksianti virtuali veikla – jūros ir pakrančių gynybos, gelbėjimo ir apsaugos paroda „BALT-MILITARY-EXPO 2021“, tarptautinė konferencija „GREENMARE“.

Pastarosios konferencijos idėja kilo kartu su būtinybe aptarti problemas, su kuriomis jūrų transporto bendrovės jau susiduria dėl reikalavimo iki 2050 m. perpus sumažinti išmetamą šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį. Konferencijos metu šia tema bus diskutuojama, keičiamasi idėjomis ir patirtimi.

Anot Gdansko „Amberexpo“ parodų ir konferencijų organizatorių, dar viena tuo pat metu vyksianti tarptautinė „SEATECH“ konferencija – tai kasmetinis renginys, skirtas jūrų pramonės technologijoms ir problemoms, plėtojant šį sektorių, aptarti. Tarptautinėje mokslo ir technikos konferencijoje „NATCON“ bus aptariamas jūrų sistemų ir technologijų saugumas.

Tarp renginių jūriniam verslui gausos parodos „INTERMARE South Baltic“ metu numatoma surengti ir individualius verslo susitikimus (B2B). Balandžio 20 d. planuojamas ir nuotolinis parodos dalyviams skirtas socialinis renginys „Salmon Evening“ (liet. „Lašišos vakaras“), kuriame dalyvių laukia daug netikėtumų.

Tad KPPAR kviečia Lietuvos įmones nepraleisti progos ir dalyvauti naujoje tarptautinėje jūrinio verslo parodoje, rasti naujų verslo partnerių ir būti dar labiau matomiems tarptautinėje jūrinio verslo rinkoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Turizmo verslui - galimybė gauti ES paramą

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais iš Italijos, Danijos, Portugalijos ir Slovėnijos dalyvauja Europos Sąjungos (ES) finansuojamame ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Verslas

Vyks konferencija verslui tvarumo tema

Ketvirtadienį, kovo 7 d., nuo 10 val. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir juose veikiantis Europos įmonių tinklas (Enterprise ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūno Tumos demaršas: siūlo atmesti „pagalvės mokestį”

Klaipėdos miesto tarybos narys Arūnas Tuma, pripažindamas, kad jis pats yra suinteresuotas, pirmadienį vykusio Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This