Kviečia dalyvauti edukaciniame nuotykyje

Kultūra

Vilniaus Jaunimo teatras kviečia balandžio 24 ir 25 dienomis drauge su režisiere Saule Norkute ir scenografe Šarūne Pečiukonyte zoom interneto platformoje tapti nežinomybės laboratorijos tyrėjais.

„Dalyvių tyrimo objektas — tai didelė keista pilka dėžė, netikėtai atsidūrusi teatre. Edukacinio užsiėmimo metu pasitelkę įvairius įvietinto teatro kūrimo principus mėginsime ieškoti atsakymų į klausimus: kas šią dėžę teatre paliko? Koks turinys joje slepiasi? Kokius naujus metodus turime išrasti nežinomybei tyrinėti? Kokios istorijos gimsta jungiant iš pažiūros atsietas dalis, ir t.t. Ką susitikimas su nežinomybe atskleidžia mums apie mus pačius?  ukreipę žvilgsnį į šį nežinomą objektą ir jame besislepiantį turinį, dalyviai po truputį įgis įrankių ir sužinos naujų būdų, kaip tyrinėti nežinomybę savyje bei artimoje aplinkoje. Drauge su menininkėmis mes iššūkį vaizduotei ir pabandys nežinomybei suteikti ne baisaus, griaunančio ir nesuprantamo monstro/jausmo formą, o pasižiūrėti į ją kaip į  atvirą galimybę, kuri kviečia tirti, kurti ir augti”, rašoma teatro pranešime.

Režisierė Saulė Norkutė ir scenografė Šarūnė Pečiukonytė 2020 m. drauge su Lietuvos mokyklų penktų – septintų klasių moksleiviais ir jų mokytojais surengė edukacinį projektą „Susitikimas nežinomoje teritorijoje“ . Jo metu visa komanda domėjosi, kaip mes kalbame apie nežinomybę ir kokiomis saugiomis priemonėmis ją galima tyrinėti. Vienas pagrindinių šio projekto veikėjų – vaizduotė. Komanda domėjosi ir mokėsi kūrybingai tyrinėti nežinomus dalykus, naudotis nuotolinėmis galimybėmis, lavinti vaizduotę. Šį edukacinį užsiėmimą menininkės parengė pagal „Susitikimo nežinomoje teritorijoje“ metu drauge su moksleiviais ir mokytojais sukauptą patirtį.

Balandžio 24 d., šeštadienį, 15 val. kviečiami dalyvauti 9 – 11 metų vaikai, balandžio 25 d., 12 val. – 12 – 14 metų vaikai ir jaunuoliai.

Užsiėmimo trukmė: nuo 45 iki 60 min. Grupė: iki 20 asm. (arba klasė su mokytoja/u).

Norintieji dalyvauti turi užpildyti registracijos formą. Prisijungimas į renginį bus atsiųstas nurodytu el. pašto adresu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Valentino Masalskio „Raudona" – Klaipėdos dramos teatre

Spalio 28 dieną Klaipėdos dramos teatro didžiojoje salėje viešės Valstybinio jaunimo teatro spektaklis: aktoriaus, režisieriaus, teatro pedagogo Valentino Masalskio režisuota ...
2021-10-12
Skaityti daugiau

Kultūra

Valstybinis jaunimo teatras vėl rengs spektaklių transliacijas

Valstybinis jaunimo teatras kviečia į spektaklių „Arklio Dominyko meilė“ ir „Žmogus iš žuvies“ transliacijas internete. Jos vyks platformoje tiketa.lt Kovo ...
2021-03-16
Skaityti daugiau

Kultūra

Vasario 14-ąją - intymus pokalbis „Sau pačiam”

„Kas gali būti natūraliau šiais visuotinės saviizoliacijos laikais už pokalbį su savimi pačiu? Akistatoje su nežinomybe neišvengiamai kyla paprasčiausi gyvenimo ...
2021-02-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This