Registruotis masinei vakcinacijai Klaipėdoje bus galima netrukus

Koronavirusas, Svarbu

Nors viešojoje erdvėje jau buvo skelbta, kad Klaipėdoje masinę gyventojų vakcinaciją nuo COVID-19 žadama vykdyti arba „Švyturio” arenoje, arba LCC tarptautinio universiteto salėje, antradienį vykusiame Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje dėl to vėl buvo įnešta tam tikrų abejonių.

Tikimasi, jog pradėjus masinę vakcinaciją, panašių eilių pavyks išvengti. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, kol vyksta darbų pirkimo procedūra, viešinti masinės vakcinacijos vietos esą nereiktų.

„Daugiausia klausimų viešoje erdvėje kelia masinio vakcinavimo centras. (…) Labai daug interpretacijų, kuris centras galėtų būti, (…) tai mes labai atidžiai ir labai atsargiai vertinam tuos išankstinius paskelbimus, kas kur turėtų būti, kol vyksta viešųjų pirkimų procedūros”, – kalbėjo administracijos direktorius.

Kartu jis pateikė keletą skaičių, susijusių su skiepijimo situacija Klaipėdoje, kurie ir vėl skyrėsi nuo kasdienių Statistikos departamento skelbiamų rodiklių.

Pasak G. Neniškio, uostamiestis šiuo metu yra septintas pagal testavimo apimtis šalyje – per dieną Klaipėdoje veikiančiuose 3 mobiliuosiuose punktuose testuojama apie 600 žmonių ir tai esą rodo dideles testavimo apimtis.

G. Neniškio teigimu, Klaipėda visas gaunamas vakcinas išnaudoja iki galo, jau savaitgalyje jų nebelieka.

Per savaitę, pasak G. Neniškio, uostamiestis gauna apie 4000 vakcinų.

„Su dabartiniais pajėgumais šį vakcinų skaičių Klaipėda gali išvakcinuoti per dvi dienas”, – sakė administracijos direktorius, pateikęs pavyzdį, kai per vieną dieną uostamiestyje buvo paskiepyta 1300 gyventojų.

Masinę gyventojų vakcinaciją, kurią šalyje žadama pradėti birželio 1 d., Klaipėdoje pavesta organizuoti Jūrininkų sveikatos priežiūros centrui.

Jo vadovas Saulius Dabravalskis irgi kol kas nebuvo linkęs atskleisti, kurioje konkrečiai vietoje klaipėdiečius ketinama skiepyti nuo COVID-19.

„Šiuo metu laukiame pasiūlymų nuomos tiekėjų iki šios savaitės ketvirtadienio, pasiūlymai bus vertinami ir pirkimo procedūra bus vykdoma toliau”, – sakė jis.

Kartu medikas pranešė, jog jau yra nupirkta vakcinacijos registracijos programa.

„Dabar vyksta integracijos procesas, tikimės dviejų-trijų dienų bėgyje jau šitą programą paleisti į apyvartą, t.y. kad žmonės galėtų pradėti ja naudotis, detalesnė informacija yra ruošiama”, – sakė už masinę klaipėdiečių vakcinaciją atsakingas Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vadovas.

Atidarius masinį vakcinavimo centrą, visi klaipėdiečiai ten ir bus skiepijami, kitų skiepijimo vietų uostamiestyje nebeliks.

S. Dabravalskis vylėsi, jog patys gyventojai užsiregistravę vakcinacijai į ją ir atvyks – tai esą padės išvengti ir neatvykimų pasiskiepyti, kaip neretai būna šiuo metu, ir prie skiepų susidarančių eilių.

11 Comments

  1. Rima

    Buvo pasakyta : „Atidarius masinį vakcinavimo centrą, visi klaipėdiečiai ten ir bus skiepijami, kitų skiepijimo vietų uostamiestyje nebeliks.” Kyla klausimas, ar tie , kurie gavo pirmąjį skiepą ir pvz. birželio mėn. turės gauti antrąjį, turės irgi registruotis, kad gauti antrąjį skiepą? Nes buvo pasakyta, kad turės atvykti į tą pačią vietą antram skiepui ir be registracijos.

    Reply
  2. Sandrone

    Laikykitės atstumo, 3 ir daugiau metrų ir viskas bus gerai, liga nepasieks ???

    Reply
  3. Ppp

    Rudenį ruoškimės reavakcinacijai,dar po 3 adatas ,ir kaukes bus prisiųnamos prie mordų..

    Reply
  4. Anonimas

    Masiškai,kaip gyvulius

    Reply
    • Rimas

      Tikrai…na,kas skiepijas,gi ne veltui avimis ir laiko

  5. Alex

    Dievė, kaip mums nepasisrkė su tokia valdžia, visškai neprotauja. Super sprendimas uždaryti senus vakcinavimo centrus, o ką daryti žmonėms, kuriems jau paskirta data antrai vakcinacijai?

    Reply
  6. Kas pasakys

    Ką daryti tiems kas gyvena Tauralaukije, ar nebus arčiau?

    Reply
    • T

      Atvažiuoti b…. t. Į Akropolį važiuojant turbūt tokių klausimų nekyla.

    • Tam

      Yra 14 autobusas

  7. tai dabar

    jau nebesilaikys prioritetinių grupių eiliškumo skiepijimo pagal ministro nutarimą, juk žmonės, sergantys lėtinėmis ligomis (numatytomis sąraše), esantys virš 60 m., dar net nepradėti skiepyti.

    Reply
    • Tryčiojama vietoje

      Kiek galima trypčioti ir laukti, kol pensininkai ar kiti turintys pirmumo teisę į skiepus išsimiegos ir nuspręs , kad gal reikia pasiskiepyti. Kas ketvirtas užsirašęs pensininkas neatvyksta skiepytis. Ir ką tada, vakcinos pilamos lauk, nes kitus skiepyti griežtai draudžiama? O darbingo amžiaus žmonės, kurie dirba dideliuose kolektyvuose ir kiekvieną dieną rizikuoja susirgti, užkrėsti kitus, turi laukti kol keli ,,pateptieji” apsispręs? Nenori, nereikia. Tegu sėdi namie. Ir taip pensininkų judėjimo trajektorija: namai, parduotuvė, poliklinika. Kai vaikai, anūkai bus paskiepyti, neatneš viruso ir pensininkams. Klaipėdos valdininkai, judinkite smegenis ir greičiau skiepykite darbingus žmones, kad gyvenimas , ekonomika atsigautu.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This