SDK – ir sistemoje pazymetas.lt

Transportas

Vyriausybei siekiant mažinti šešėlį automobilių versle ir apsaugoti automobilių pirkėjų interesus, nuo gegužės 1 d. pradės veikti nauja apskaitos sistema – bus fiksuojami visų transporto priemonių savininkai, t. y. kiekviena Lietuvoje esanti transporto priemonė turės turėti unikalų savininko deklaravimo kodą (SDK). Automobilį parduoti ar registruoti bus galima tik turint šį kodą.

Klaipėdiečių sukurtoje internetinėje daiktų ir automobilių registracijos sistemoje pazymetas.lt visų automobilių savininkai galės priskirti savo transporto priemonei SDK. Taip bet kuris automobilio pirkėjas ar pardavėjas galės paprastai ir greitai pasitikrinti ar transporto priemonė turi SDK ar ne.

SDK kodas gegužės 1 d. automatiškai bus suteikiamas, jei transporto priemonė šiuo metu yra registruota Lietuvoje. Jos savininkui jokių papildomų veiksmų daryti nereikės. Priskirtą SDK taip pat bus galima sužinoti internetu arba „Regitros“ padalinyje. Tuo atveju, jei transporto priemonė yra Lietuvos teritorijoje, tačiau ji yra išregistruota arba dar neįregistruota, norint gauti SDK yra numatytas pereinamasis laikotarpis iki 2021 m. liepos 31 dienos – savininkas turės 3 mėnesius laiko kreiptis į „Regitrą“ ir gauti SDK.

Kai transporto priemonė jau įsigyta užsienyje ir dar tik bus įvežta, jos savininkui SDK reikės gauti prieš transporto priemonę įvežant į Lietuvos teritoriją.

Asmeninių daiktų žymėjimo sistema www.pazymetas.lt padeda greitai ir paprastai surasti čia registruotus daiktų savininkus pagal serijos, ID, IMEI numerius ar specialius ant daiktų klijuojamus ID lipdukus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Atvykstančius į teorijos egzaminą „Regitra“ tikrins metalo detektoriais

„Regitra“ skelbia, kad per paskutinius trejus metus buvo nustatyta 19 atvejų, kai teorijos egzaminą bandė laikyti kitas atvykęs asmuo ir ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Transportas

Vairuotojai raginami nedelsti ir pasitikrinti sveikatą

Nuo 2024 m. vairuotojo pažymėjimo galiojimas bus susietas su vairuotojo sveikatos patikrinimo medicininės pažymos galiojimu. Tai reiškia, kad vairuotojams, nepasitikrinusiems ...
2023-11-17
Skaityti daugiau

Spyglys

Kaip „Regitra" myli pėsčiuosius*

Viena kandidatė į deputatus šmirinėja po Klaipėdos užkaborius ir ieško įdomios medžiagos Spygliui smigtelėti. Ir rado valstybės įmonės „Regitra” teritorijoje ...
2023-02-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This