Klaipėdoje – garsiosios „Barcelonos“ atstovų žvalgytuvės

Sportas, Svarbu

Klaipėdoje žvalgytuves surengė garsiojo Ispanijos „Barcelona“ klubo atstovai. Viliamasi, jog po šio vizito uostamiestyje gali atsirasti „Barcelonos“ akademija, kurioje būtų ugdomi sportininkai ne tik iš Klaipėdos ir Lietuvos, bet ir kitų Baltijos bei Skandinavijos šalių.

„Barcelonos” klubo atstovų gidu, kuris aprodė uostamiesčio sporto infrastruktūrą, tapo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. „Facebook” nuotr.

Penktadienį Klaipėdoje viešėjo klubo „Barcelona“ prezidento vyriausiasis patarėjas Josepas Maria Fusté Blanchas ir „Barcelonos“ futbolo akademijų plėtros vadovo vyriausiasis patarėjas José Carlosas García Duránas. Klaipėdos meras bei kiti uostamiesčio valdžios atstovai svečiams aprodė jau turimą sporto ir ypač futbolo infrastruktūrą – centrinį stadioną, baigiamą rekonstruoti Futbolo mokyklą, vietą prie Palangos plento, kur per artimiausią dešimtmetį turėtų būti pastatytas regioninis stadionas.

„Barcelonos“ atstovai atvyko pakviesti iniciatyvių sporto bendruomenės atstovų. Jie argumentus, kodėl Klaipėdoje galėtų suplevėsuoti ir „Barselonos“ vėliava vardijo ilgiau nei metus.

Paklausta, ar teisingos yra kalbos, jog siekiama, kad „Barcelonos“ klubas taptų Klaipėdos futbolo mokyklos, kuri neseniai reorganizuota į viešąją įstaigą, dalininku, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė teigė, jog pasvajoti apie tai tikrai galima.

„Mes norime, kad „Barsos“ vėliava atsirastų Klaipėdoje, kad Klaipėdos futbolo mokykla taptų regioniniu sporto centru. Dabar tiesiog „Barcelonos“ atstovai nori sužinoti, ko mes norime, o mes norime sužinoti, kokie jų ketinimai. Tai yra šviesūs žmonės, kurie mato savo klubo plėtrą regionuose ir ne per franšizes, o tiesiogiai. Bet mes dar ir patys turime suvokti, ko norime, kokia yra sporto bendruomenės pozicija“, – teigė A. Dirgėlienė.

Tačiau sumanymas, jei jį pavyks įgyvendinti, yra toks, jog „Barcelonos“ klubas galėtų tapti Klaipėdos futbolo mokyklos dalininku, o tada ji taptų „Barcelonos“ akademija, kurioje sportininkai būtų ugdomi pagal „Barcelonos“ metodiką. Svarstoma, kad šioje akademijoje galėtų treniruotis ne tik talentingiausi klaipėdiečiai ir lietuviai, bet žvalgai ieškotų ir viliotų talentus iš Baltijos šalių ir net Skandinavijos.

„Klaipėdai būtų didžiulė nauda pasinaudoti „Barcelonos“ patirtimi, o šis klubas yra suinteresuotas savo plėtra. Jie mato, kad vaikai tampa vis mažiau judresni, tampa pasyvesni, todėl nori skatinti, kad sportuojančių vaikų daugėtų“, – pabrėžė A. Dirgėlienė.

Anot jos, penktadienį Klaipėdoje viešėję „Barcelonos“ atstovai savo įspūdžius pirmadienį pristatys pačiam „Barcelonos“ klubo prezidentui Joanui Laportai.

„Tada „Barcelonos“ ketinimai Klaipėdos atžvilgiu taps dar aiškesni. Tačiau jei ir viskas klostysis palankiai, dar reikia suderinti labai daug detalių“, – tvirtino A. Dirgėlienė.

Nepaisant to, ji šypsojosi, jog galima pasvajoti apie tai, kad į rekonstruotos Klaipėdos futbolo mokyklos atidarymą atvyks pats Lionelis Messis, kurį, beje, kaip dar mažai kam žinomą talentą ir atrado J. M. F. Blanchas.

Klaipėdos futbolo mokyklos rekonstrukcija baigta turėtų būti birželį.

11 Comments

  1. Husky

    Meras nenutukęs,o tik maikikė per siaura,juk greičiausiai ją dėvėjo prieš 20m.,o gal tik tokio dydžio bebuvo „Humanoje”,kuri randasi Senajame turguje,buvusio knygyno patalpose…

    Reply
  2. D

    Žiūrėkime, kada nors šoumeną Grubliauską pamatysime ir su Versace maudimuku.

    Reply
  3. D

    Būtų maloniau, kad Barcelona pati investuotų į infrastruktūrą, o ne dairytųsi į jau paruoštą, tokiu būdu iš vietinių atimdama ir uzurpuodama viso regiono futbolo verslą. Kita vertus, tegalime pasigirti Lekavičiaus ar Šviniaus lygio futbolo verslu. …

    Reply
    • to D

      1901: Kliudžiau; 2021 Suskaičiavau

      Beje, ten buvo ne „Robotuku Armija”, o „robotuku armijai”.

  4. (Ne)nustebęs

    Baisu koks tas mūsų kugelis meras. Šiandien per žinias net feisas netilpo į teliko ekraną. O kalbant apie Barseloną, tai dar baisiau – atvažiavo kažkokie patarėjų patarėjai ir šokdina dabar mūsų valdžią. O vargšas trimitininkas bando įsiteikti tiems pasaulio bambininkams. Bet šis lašinių kalnas išspaus sau naudos, pamatysit!

    Reply
    • Robotuku armijai

      IP skirtingi, vardai irgi, 5valandu skirtumas, o ‘konstruktyvi kritika’ visiskai ta pati – baisus susirūpinimas isvaizda

    • D

      MARTYNAI, komentatorių IP viešinimas koreliuoja su asmens duomenų apsauga. Šis klausimas seniai buvo kilęs, o dabar šią pyktžaizdę tik patvirtino skaitytojas Robotukų armija, parodydamas, jog pagal IP galima sekti komentatorius.

    • Martynas Vainorius

      Sprendimą viešinti IP adresus priėmiau po to, kai itin padaugėjo policijos užklausų dėl informacijos apie IP adresus pateikimo, kurios reikia ikiteisminiams tyrimams. Taip pat ne kartą teko fiksuoti tendenciją, kai vienas ir tas pat IP adresas rašo panašaus turinio komentarus po straipsniu, kurdamas įvaizdį, kad yra daug tokios pačios nuomonės atstovų. Kiekvieno puslapio apačioje yra taisyklės, kuriose parašyta, kad IP adresus viešiname.

    • D

      Jeigu IP reikia policijai, tuomet tik jiems ir reikėtų suteikinėti informaciją apie konkretų adresą. Rašinėjančių skirtingais nic’kais problemą (jeigu tokia yra) buvo išsprendęs DELFI (tiesa, jo metus nebeskaitau). Viešinant IP, suteikiama tretiesiems asmenims galimybę domėtis ir pažeisti bet kurio skaitytojo privatumą be jo sutikimo. Žodžiu, kol ši padėtis nepasikeis, AK nebeskirsiu savo kuklios periodinės paramos, taip pat ir iš savo GPM, ką šiemet planavau daryti. Savotiškas protestas ir principinė nuostata. Skaitysiu, bet greičiausiai nekomentuosiu.

    • Martynas Vainorius

      Gerbiu kiekvieną nuomonę, tačiau ne tam kūrėme „Atvirą Klaipėdą”, kad bet kuris rėmėjas, nesvarbu kokio dydžio paramą jis skiria, ultimatumais dėl jos nutraukimo reguliuotų, kaip mums elgtis. Kiekvieno skaitančiojo AK teisė rinktis, kam jis priklauso – tiems šimtams tūkstančių, kurie skaito, bet neremia, ar toms kelioms dešimtis, kurie skaito ir remia, nes nori, kad būtume ir toliau.
      Mano įsitikinimu, IP adreso rodymas bent jau šiek tiek sumažins purvo bei neapykantos. Jei bus mažiau komentarų – mums tai jokio nuostolio, nes mes ne delfi ir kiti, mums dėl klikų neskauda.
      O tie, kurie nori pasidalinti vertinga informacija gali tai padaryti susisiekdami su žurnalistais asmeniškai – šaltinių asmenybes saugome, jų apsaugą numato ir įstatymas.
      Beje, dėl to, kad mes ne delfi, mes ir neturime galimybių taikyti visokiausių mandrybių, kurios galėtų padėti išspręsti skirtingų nikų problemą. Džiaugiuosi tuo, kad savanoriškai padedantys žmonės mano prašymu padarė bent jau tai, kad rodytų komentatorių ip.

  5. T

    Žiūrint į nutukusi merą, nekyla jokių minčių, tik juokais ir gailestis.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Konservatoriai ir libai tebevaldo*

Oficialus Klaipėdos miesto savivaldybės interneto puslapis skelbia, kad po šiai dienai konservatorius, Andrius Dobranskis tebevadovauja VŠĮ  „Klaipėdos šventės” valdybai. O ...
2023-09-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Ukrainiečių mokyklai trūksta mokytojų: direktorės pavaduotoja įsidarbino buvusi valdininkė

Daugybę sunkumų kuriantis Klaipėdoje patyrusi Tarptautinė Ukrainos mokykla šią savaitę ją baigusiems 23 abiturientams įteiks mokyklos baigimo atestatus. Tarp renginio ...
2023-06-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Savivaldybės administracijos vadovą išlydi teigiamu įvertinimu

Dauguma kadenciją baigiančios miesto Tarybos politikų nusprendė teigiamai įvertinti Savivaldybės administracijos ir jos vadovo Gintaro Neniškio darbą 2022-aisiais. Glaustai pristatydamas ...
2023-03-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This