Paplūdimio tinklinis kitąmet nebeliks už borto?

Sportas, Svarbu

Uostamiestį savo pasiekimais garsinanti klaipėdietė paplūdimio tinklininkė Ieva Dumbauskaitė iki šiol negauna jokios gimtojo miesto paramos, kuri padėtų siekti dar geresnių sporto rezultatų, nes pagal finansavimo reglamentus nepapuola nei prie individualių, nei prie komandinių sporto šakų.

Klaipėdos pliažo tinklinio klubui dėl tokios situacijos kreipusis į politikus Savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšienė žadėjo, kad kitiems metams bus sukurta nauja finansavimo programa, kuria galėtų naudotis į tokias situacijas pakliūnantys sportininkai. O kaip laikiną sprendimo variantą miesto Tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komitetas pamatė reprezentacijai skirtą mero fondą.

Ieva Dumbauskaitė. Nuotrauka iš Facebook

Daugiametė Lietuvos pliažo tinklinio rinktinės narė, Europos ir Pasaulio jaunimo čempionatų nugalėtoja bei prizininkė bei kitų titulų savininkė, šiuo metu besiruošianti atrankai į Olimpiadą, I. Dumbauskaitė nuo 2017-ųjų atstovauja Klaipėdos pliažo tinklinio klubą. 2019-ųjų vasarą ji realizavo savo idėją uostamiesčio Teatro aikštėje surengti tarptautinį paplūdimio tinklinio turnyrą. Tačiau iki šiol ji iš gimtojo miesto paramos sportiniam pasiruošimui negauna, nes pasak, jos mamos, Klaipėdos pliažo tinklinio klubo atstovės Ingos Dumbauskienės, pagal aprašus nepatenka nei prie individualių sporto šakų, nei prie reprezentacinių miesto komandų.

Itin skaudu esą buvo, kad 2019 m. nebuvo skirta stipendija, nors lėšų netgi buvo likę ir jos kaip nepanaudotos grąžintos į biudžetą.

Anot Ingos Dumbauskienės, visi prašymai pakeisti aprašus iki šiol buvo nesėkmingi, o į paskutinį dar pernai spalį el. paštu siųstą prašymą gauti finansavimą kaip komandai buvo sulauktas tik patvirtinimas, jog jis gautas, o atsakymo – jokio. Tad galiausiai klubas nusprendė kreiptis į minėtąjį komitetą.

Moters teigimu, norom nenorom kyla mintys, jog yra visais įmanomais būdais ieškoma tik būdų ne kaip padėti, o kaip surasti priežasčių, kodėl negalima to daryti.

„Daug metų sakoma, kad ji ne klaipėdietė, bet pagrindinės sporto bazės Vilniuje. Ji yra klaipėdietė. Kodėl negali gauti finansavimo kaip reprezentacinė komanda? Neatitinkam aprašams, bet kas juos kuria? Žmonės. Ar jie neklysta? Vieną kartą sakė, kad tai – individuali šaka, o kitą kartą, kad jau komandinė. Nėra aprašai sutvarkyti, čia bėda. Nereikia mums jokių išimčių. Ne vieną Ievą tai liečia. Tuom galėtų pasinaudoti ir, pavyzdžiui, Audrius Knašas (klaipėdietis tinklininkas, praėjusių metų Lietuvos čempionas – M. V.). Turėtų būti įtraukta ir aiškiai numatyta, pagal ką galima rašyti ir pretenduoti gauti paramą, o tai bus vėl trukt už vadžių ir iš pradžių”, – kalbėjo Inga Dumbauskienė.

Sporto skyriaus vedėja R. Rumšienė posėdžio metu patvirtino, jog tinklininkė neatitinka reikalavimų, kad galėtų gauti finansavimą iš „Viesulo” sporto klubo. Anot jos, tinklinio federacijai buvo skirta 7000 eurų parama, bet Klaipėdos pliažo tinklinio klubas jai nepriklauso.

„Pernai Sporto taryba nepritarė dėl stipendijos skyrimo. Kituose miestuose yra atskiria priemonė pasiruošimas įvairioms varžyboms. Apie tai jau svarstėme Sporto taryboje. Šiai dienai neturime jokių priemonių ir vienam sportininkui negalime sudaryti išskirtinių sąlygų. Jei daryti, reikia visiems sportininkams daryti, o ne galvojant apie vieną”, – teigė tarnautoja.

Inga Dumbauskienė politikams aiškino, kad klubas nepriklauso minėtajai federacijai, nes pastaroji bylinėjasi su sporto bazėmis, nebuvo pateikusi  informacijos Registrų centrui, kas jai priklauso, tad esą visiškai neaišku, kokiu būdu jai skiriami pinigai gali būti padalinti.

„Pliažas – vien jau tas žodis sako, kad tai yra reprezentacinis pajūrio dalykas, programas juk galima sudėlioti ir keisti. Parenkit siūlymus ir pasakykit tarybai, kad reikia naujo krepšelio. Reikia ir kitus olimpinius sportininkus parengti. Nereikia ataskaitų, kaip nedaryti, reikia kaip daryti”, – reagavo komiteto narė Judita Simonavičiūtė.

R. Rumšienė savo ruožtu patikino, kad kitiems metams bus parengta nauja finansavimo priemonė, į kurią galėtų pretenduoti ir Ieva Dumbauskaitė.

Tuo metu Nina Puteikienė pateikė „neordinarinį sprendimą”, kuris sulaukė komiteto palaikymo – kreiptis į merą, kad jis skirtų tinklininkei lėšų iš savo reprezentacinio fondo.

„Būtų gražus ir logiškas žestas, poelgis. Nematau, kad Sporto skyrius kažką realaus padarytų”, – sakė N. Puteikienė.

Komitetas taip pat įpareigojo Sporto skyrių iki liepos supažindinti jį su naujuoju finansavimo tvarkos aprašu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Amber Volley“ tinklininkai susigrąžino Lietuvos pirmenybių sostą

Gargždų „Amber Volley“ tinklininkai po metų pertraukos susigrąžino stipriausios Lietuvos komandos vardą. Sekmadienį Gargžduose vykusio „Meistro kodo“ Lietuvos vyrų tinklinio ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This