Klaipėdos lėlių teatre – miniatiūrų spektaklio „Istorijos iš FLUXUS dėžutės“ premjera

Kultūra

Gegužės mėnesį Klaipėdos lėlių teatras mažuosius uostamiesčio gyventojus ir jų tėvelius kviečia į miniatiūrų spektaklio „Istorijos iš FLUXUS dėžutės“ premjerą. Vaidinimas skirtas vaikams nuo 5-erių metų.

Spektaklyje atgaivinami nebenaudojami žaislai, daiktai, objektai, eksponatai ir sukuriamas intymus pasakojimas tarp pasakotojo ir klausytojo apie mus, gyvenimą ir mūsų niekur nespėjančią sielą.

Kiekviena istorija išlenda iš dėžutės ir atgal į ją sugrįžta. Tai tarsi pokštas – „Fluxus“ pokštas, kuris gali būti paprastas, juokingas, netikėtas, nesupančiotas rimtumo, žaidybinis, prieinamas visiems, bet įgalus ir leidžiantis kalbėti apie labai svarbius gyvenimo momentus, akimirkas. Lėlių teatro miniatiūrų spektaklis – tai kiekvieną akimirką kiekviename kampelyje besiskleidžiantis vyksmas, netikėtai pasibaigiantis ir tiesiog išnykstantis.

„Ne tik meno, bet ir menininko „Fluxus“ atsisakė – „Fluxus“ kūrėjai, griežtai pasisakydami prieš meną-prekę, meną kaip profesiją, prieš dirbtinį atlikėjo ir publikos arba kūrėjo ir žiūrovo atskyrimą, tad savo veiklą priskyrė pokštui. Pasak „Fluxus“ kūrėjų, kiekvienas žmogus gali būti menininkas, todėl estetinį pasigėrėjimą jam gali sukelti ir gatvės šurmulys, ir lietus, ir čiaudulys, ir drugelio skrydis. Visa tai yra taip pat gražu ir verta žinojimo, kaip ir pats menas… „Fluxus“ niekada nedarė nieko rimto, tik juokėsi, pokštavo ir žaidė. Ir galbūt tai geriausia, ką žmogus gali… Žaidžiantis žmogus yra gražus…“, – pastebi spektaklio režisierė Gintarė Radvilavičiūtė.

Spektaklį kūrė G. Radvilavičiūtė, Virginija Rimkaitė, Renata Valčik, Ieva Parnarauskaitė, Paulius Vendelis, Monika Mikalauskaitė-Baužienė, Kęstutis Bručkus, Vytautas Kairys.

Žiūrovų laukiama gegužės 1 ir 15 dienomis 12, 14 ir 16 val. Klaipėdos lėlių teatre. Spektaklio trukmė – 50 min.

Projektą finansavo Lietuvos kultūros taryba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatre - šokio premjera suaugusiems

Kovo 21, 22, 23 d. Klaipėdos lėlių teatre vyks šokio ir šešėlių monospektaklio suaugusiesiems premjera „Kontūrai“. Tai – Klaipėdos lėlių ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos lėlininkus nudžiugino mažųjų vokietukų smalsumas

Praėjusią savaitę Niurnberge (Vokietijoje) vykusiame XIII tarptautiniame vaikų teatrų festivalis „Panoptikum“ dalyvavo Klaipėdos lėlių teatras. Be lietuvių šiemet festivalio programoje ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Savaitgalį klaipėdiečiai kviečiami į Lėlių teatro spektaklius bei parodos atidarymą

Pirmąjį vasario savaitgalį Klaipėdos lėlių teatras kviečia pasitikti drauge. Teatre – ne tik pamėgti repertuariniai spektakliai, bet ir parodos atidarymas. ...
2024-02-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This