COVID-19 rodikliai geresni Vakarų Lietuvoje

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, šeštadienį šalyje fiksuoti 729 nauji užsikrėtimai koronavirusine infekcija. Ištyrus 7808 mėginius, infekcija aptikta 9 proc. jų.

Per parą šia liga susirgo 18 klaipėdiečių.

Penktadienį, kaip ir trečiadienį, tokią diagnozę išgirdo 20 uostamiesčio gyventojų, o ketvirtadienį SARS- CoV-2 liga diagnozuota 25-iems klaipėdiečiams.

Savaitinis naujų ligos atvejų Klaipėdoje šįkart padidėjo – anot statistikų, jis siekia 10,4 proc., o Lietuvoje – 2,6 proc.

Tačiau per parą nežymiai sumažėjo susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius – Klaipėdoje nuo buvusių 197 iki 188 atvejų, o šalyje – nuo 542 iki 540 atvejų.

Vakarai – be juodos spalvos

Pagal šį rodiklį Klaipėda tarp mažiausiai užsikrėtusių šalies savivaldybių išlieka 16-oje vietoje. Šalia, 15-oje vietoje, yra Klaipėdos rajonas su 180 atvejų, o štai Neringa pakilo į trečią vietą (82). Ketvirtoje vietoje yra Skuodo rajonas (109), šeštoje – Šilutės rajonas su 111 atvejų.

Blogiausia padėtis dabar yra Širvintų rajone su 1194 atvejais, geriausia išlieka Pagėgių savivaldybėje (28). Po jos antroje vietoje yra Rietavo savivaldybė su 42 atvejais.

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu serga 14 751 gyventojas, pasveikusiais laikomi 217 911. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 305 ir 13 076 – per parą pasveiko 4 klaipėdiečiai.

Nuo COVID-19 uostamiestyje per parą mirė 1 žmogus – čia mirusiais laikomi 146 žmonės. Tuo metu šalyje į COVID-19 aukų sąrašą šeštadienį įrašytos 5 netektys – iš viso virusas jau nusinešė 3848 gyvybes.

Per savaitę išnaudojus didžiąją vakcinų dalį, savaitgaliais įprastai paskiepijama mažiau gyventojų. Ne išimtis buvo ir šis šeštadienis.

Šalyje pirmą skiepą, statistikų duomenimis, gavo 3912 gyventojų, antrą kartą vakcinuoti 409. Uostamiestyje, anot statistikų, pirmąja doze šeštadienį paskiepyti 367 klaipėdiečiai, antrąja – vos 8.

Imunitetą, pasak statistikų, šalyje jau turi 836 244 arba 30 proc. gyventojų. Tuo metu Neringoje jau daugiau nei pusė gyventojų skelbiama turintys susiformavusį imunitetą (yra paskiepyti arba persirgę), o Klaipėdos mieste tokių – 27 proc.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad farmacijos kompanija „Moderna“ sekmadienį pristatė į Lietuvą aštuntąją vakcinų nuo koronaviruso siuntą, kurią sudaro 10 800 dozių. Teigiama, kad šios vakcinos per dvi dienas bus paskirstytos savivaldybėms.

Iki šiol Lietuva gavo 81,6 tūkst. „Moderna“ vakcinos dozių, o gyventojų skiepijimui sunaudota 73,6 tūkst.

INFORMACIJA

Ketvirtadienį buvo paleista elektroninė vakcinacijos registracijos klaipėdiečiams programa. Užsiregistruoti internetu galima interneto svetainėje čia.

Šiuo metu kviečiami registruotis prioritetinei 65+ amžiaus grupei priklausantys klaipėdiečiai bei miesto gyventojai, sergantys lėtinėmis ligomis, kurie nori gauti pirmą vakcinos dozę. Po šių prioritetinių grupių palaipsniui vakcinacijos sistemoje galės registruotis ir kitos prioritetinės asmenų grupės, kurios bus kviečiamos registracijai atskirais kvietimais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This