Klaipėdos savivaldybę paliko ilgametė miesto pinigų valdytoja

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybę dėl vadinamojo amžiaus cenzo valstybės tarnyboje buvo priversta palikti dar viena ilgametė darbuotoja.

Šį pirmadienį į darbą Klaipėdos savivaldybė jau neatvyko administracijos vyriausioji patarėja finansų klausimais Aldona Špučienė. Moteriai sukako 65 metai, todėl penktadienis buvo paskutinė jos darbo diena Klaipėdos savivaldybėje.

A. Špučienė Klaipėdos savivaldybėje dirbo 24 metus. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Toks jau tas amžiaus cenzas“, – nusijuokė pati A. Špučienė.

Valstybės tarnybos įstatymas numato, jog 65-erių metų sulaukę asmenys valstybės tarnyboje dirbti nebegali. Tiesa, jie pusmetį dar gali būti mentoriais.

„Bet man ja tapti niekas nesiūlė, o ir sutikusi nebūčiau. Jau užtenka, dirbau daug ir ilgai, neskaičiuodama valandų. Viskam ateina pabaiga“, – teigė pašnekovė.

A. Špučienė Klaipėdos savivaldybėje dirbo nuo 1997 metų. Dar dvejus metus prieš tai ji valstybės tarnautoja dirbo Revizijų departamente.

Klaipėdos savivaldybėje A. Špučienė keliolika metų vadovavo Finansų skyriui, vėliau buvo paskirta Finansų ir turto departamento direktore, o nuo praėjusių metų balandžio, kai įvyko Klaipėdos savivaldybės administracijos reforma ir departamentai buvo panaikinti, valdininkė tapo Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiąją patarėja.

„Dabar džiaugsiuosi gyvenimu. Pirmiausia pailsėsiu, o paskui žiūrėsiu. Ar nepritrūksiu veiklos? Nebūtinai reikia eiti į darbą, kad turėčiau veiklos“, – pabrėžė A. Špučienė.

Jos vietą Klaipėdos savivaldybėje nuo gegužės 3-iosios užims kitas žmogus. Naujasis darbuotojas, kuris taps vyriausiuoju patarėju finansų ir turto optimizavimo klausimais, laimėjo konkursą, o jis vyko, kol A. Špučienė dar dirbo.

Nuo kitos savaitės dirbti turėtų pradėti ir naujasis administracijos patarėjas informacinių technologijų klausimais. Anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, būsimasis patarėjas ir dabar dirba savivaldybėje, tačiau jis jau nusipelnė aukštesnių pareigų ir įveikė visas valstybės tarnyboje privalomas procedūras. Tačiau kol dirbti dar nepradėjo, G. Neniškis to darbuotojo įvardyti nenorėjo.

Pirmadienį įvyko ir konkursas išrinkti vyriausiąją patarėją švietimo ir kultūros klausimais. Konkurse dalyvavo net 14 pretendentų. Apie jo rezultatus informuosime vėliau.

11 Comments

  1. +

    Kieta Savivaldybės darbuotoja buvo ir gaila , kad ją paliko. Pro Špučienę vagiukai nepraeidavo , dėl to kai ką ir erzindavo … Sėkmės Aldonai kitame amplua .

    Reply
  2. Tik nepamiršk

    Tik nepamiršk vyro iš Klaipėdos vandenų pasiimti. O tai užmirštas sėdės dar 10 metų.

    Reply
  3. Agnė

    Gaila. Dar galėjo dirbt ir dirbt. Greičiau pailgintų darbingą amžių.

    Reply
  4. Nuomone

    Jau jos tai tikrai negaila…..

    Reply
  5. Anonimas

    Spurytė galėtų parašyti daug „gerų gabaliukų” apie tą moterėlę jei prakalbintų tuos, kurie su ja dirbo. Nors iš tų, kurie dar dirba ir nebijos kalbėti.

    Reply
    • Girdėjau

      Ir aš girdėjau iš savivaldybėje dirbančiųjų, kad ši moteris su žmogiškumu buvo prasilenkusi.

  6. Jo

    Gaila nespėjo, greit reiks iki 72 metų plušti, būtų dar paplušusi !

    Reply
  7. Aš

    Puiki moteris, gera darbuotoja, gero laiko užtarnautame poilsyje!!!

    Reply
    • Anonimas

      Būtų įdomi nuomonė su Ja dirbusiais

  8. Aušra

    Protinga ir garbinga tarnautoja ir moteris. Gero jums poilsio. Mėgaukitės gyvenimu.

    Reply
  9. pilietis

    Kiekvienas save gerbiantis tikrai susipranta jau laikas, o kokia dar mentore. Sekmes Jums.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This