Remigijau Šimašiau, atsiprašykite visų savivaldybių

Politikų tribūna

Audrius Petrošius, Seimo narys
2021-04-26

Komentarų: 16

Vilniaus miesto meras nežino, kodėl Vilnius, Sveikatos apsaugos ministerijai skubiai ir netikėtai perskirsčius vakcinas, gauna daugiau kaip 19 000 papildomų „Pfizer” vakcinų kitų miestų sąskaita, nepaisant to, kad pastarieji jau buvo sudarę skiepysiamų asmenų registruotus sąrašus.

Nuotrauka iš Remigijaus Šimašiaus „Facebook” paskyros

Man nuoširdžiai apmaudu, kad ministerijai teko priimti tokį skausmingą visoms savivaldybėms sprendimą, tačiau šiandien toks sprendimas, matyt, buvo neišvengiamas: Vilniuje reanimacija yra visiškai užpildyta, sparčiai pildosi ir „paprastos lovos”, situacija Vilniuje yra daugmaž gruodžio mėnesio lygmenyje, kuomet turėjome pandemijos piką.

Dar labiau apmaudu, kad kitoms savivaldybėms tenka atšaukti jau registruotus asmenis, kas šiuo įtemptu laikotarpiu yra tikrai didelė prabanga, tačiau kalbame apie žmonių gyvybes ir delsimui vietos jau nėra. Galbūt sprendimas galėjo būti ankstyvesnis, tačiau dabar jis jau priimtas.

Tad gerb. Vilniaus mere Remigijau Šimašiau, jeigu Jūs nežinote, kad tokie sprendimai priimti ne dėl to, kad „daugiau vakcinuojate”, „kad esate pasiruošę geriau”, ar dėl to, kad „jau visi gauna daugiau”, o dėl ypatingai prastos epidemiologinės situacijos Vilniaus mieste, tai bent jau tokiais momentais galėtumėt nuleist į unitazą tą komunikacinį siekį sukurti geriausią Vilnių, o atsigręžti į žmones ir matyti žmonių gyvybes. Bent jau šiuo jautriu visai šaliai metu.

Tad jei greta komunikacijos strategijų dar turit savigarbos, pasufleruosiu – atsiprašyti visų savivaldybių ir sunkiai ten plušančių žmonių, būtų visai nebloga pradžia.

Vėliau gal gims noras ir kitais būdais bent iš dalies, pavyzdžiui, žmogiškaisiais resursais, kompensuoti sunkiausiai besitvarkančių savivaldybių darbą atšaukiant užsiregistravusius skiepui asmenis. Kaip „geriau pasiruošusiems”, problemų kilti neturėtų.

16 Comments

  1. ezys

    Audriau, ko jus norejote pasiekti situo straipsniu? Bet Lietuvos priesai jums uz ji tikrai padekotu, geriau ir nesugalvosi, dar paskaldykit Lietuva, pakurstykit neapykanta kaimo miestui, provincijos sostinei, koncervatoriu liberalams ir per sekancia kadensija vel sedesite opozicijoje ir galvosite kaip cia taip gavosi.

    Reply
  2. iš kito, kultūringesnio miesto

    Vilniečiai nesilaiko karantino reikalavimų. Pažiūrėkite, kiek žmonių su Šimašiaus paskatinimu grūdasi prie senamiesčio barų. Jiems, vilniečiams (tiksliau, kaimiečiams atsidūrusiems Vilniuje) galima. Jie juk ne koks kaimas. Jie iš VILNIAUS! Vis tik, nekultūra ir žemas lygis sklinda iš Vilniaus. Nesinori net sostine vadinti.

    Reply
  3. Klaipėdietė

    Šlykštu iki begalybės. Matosi kam vyriausybė dirba. Vilniečiams. Teisingai, kad yra Vilnius ir kita Lietuva, o tokie ministerijos ir Vyriausybės sprendimai dar labiau gilina šią prarają. Vilniuje buvo rėkiama atidaryti barus, verslus, parduotuves. Pažiūrėkite ką vilniečiai išdarinėja: kiekvieną savaitę tūsina, pasklinda po visą Lietuvą lankyti draugų, giminių, švęsti, skraido į visas puses reikia nereikia, o dabar matai situacija nekokia, lovų ligoninėse trūksta, duokit jiems be eilės skiepų kitų sąskaita. Sugriežtinti Vilniečiams karantiną reikėjo, neišleisti iš Vilniaus, kaip anksčiau padarė su kitomis savivaldybėmis. Visa Lietuva lengviau atsikrėptu, kai vilniečiai neplatintu viruso. O kitų miestų žmonėms nereikia nieko, verslai gali merdėti? Balsavau už Šimonytę ir dabar taip pasigailėjau. Tokie sprendimai mažų mažiausiai nesąžiningi. Ne Šimašius turi atsiprašyti, o Šimonytė ir Dulkys.

    Reply
  4. Prr

    Prieš kelias savaites Klaipėdos miesto „didžiosios” politikės Vilnių kaip didį pavyzdį Klaipėdai piršo, dėl kažkokios programėlės, eilės ar dar kažko. Na va situacija kaip ant delno Vilnius nebesusitvarko jau kuris laikas, o išstenėti politiniai pjaro burbuliukai yra tik oro virpinimas. Belieka palinkėti Vilniui daugiau sveikatos, nes tai daroma mūsų sveikatos kaina. Gerb. Audrius tiesiai į 10-tuką. Dėkui.

    Reply
  5. Klaipedos gyventojas

    Labai gerai Audriau, kad pastebit tokius dalykus. Šimašius turi atsiprašyti visų Lietuvos gyventuojų , o neapsimetinėti ,kad nežino,kodėl Vilniuj skyrė papildomai Vakcinų.

    Reply
  6. Pilietis

    Noras būti populiariu tikrai ne laiku ir ne vietoje, R. Šimašiau! Ypač šiuo, visuomenei jautriu, etapu!

    Reply
  7. Klaipėdos gyventoja

    Šaunuolis, Audriau! Taip ir toliau!

    Reply
  8. Kodėl ne uždarymas, o skiepai?

    Petrošiau, esate Seimo narys! Nerašinėkite, o paklauskite SAM, kodėl neuždaro Vilniaus į juodą karantiną ir kuo remiantis nusprendė apvogti visus, kad skiepus atiduotų Vilniui? Ir prie ko čia Šimašius apskritai?

    Reply
  9. Klaipėdietė

    Ačiū, Audriau, kad reaguojate. Pagarba ir solidarumas vienas kitam nelaimės akivaizdoje turėtų būti svarbiau už siekį bet kokia kaina pasireklamuoti, labai nesolidus Vilniaus mero elgesys…

    Reply
  10. Gyventojas

    Laisve Vilniui, kaimams spyga!!!!

    Reply
    • Aš

      ???

  11. Sandra

    Visi lygūs, bet yra lygesnių, mere Šimašiau?!

    Reply
    • ezys

      Ar jus bent skaitet straipsni? Nes situacijoje visiskai nesigaudot, ne meras tas vakcinas pasieme, o ir teises tokios jis neturi, vakcinas skirto vyriausybe.

  12. Ž. K.

    Komunikacijos vardan aukojama etika. Tikrai neadekvatus žinios transliavimas žinant, koks jautrus dabar šalyje momentas ir kokie radikalų bruzdesiai prasidėję. Tuo pačiu, menkinimas kitų savivaldybių darbo vienybės neprideda. Kartais reikėtų nuimti koją nuo greičio pedalo, net ir Vilniaus merui.

    Reply
  13. baisu

    vilniuje tvarko situacija kitu savivaldybiu gyventoju gyvybiu saskaita?..apmaudu. gerai, kad bent yra kas kitais rupinasi… aciu..

    Reply
  14. Danguolė

    Labai graudu. Tai kiek “nugriebta” iš Klaipėdos? Vėl sostinė lygesnė už lygius?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Respublikinėje konferencijoje dalintasi patirtimi

Klaipėdos uostamiesčio progimnazijoje šią savaitę vyko respublikinė konferencija „Inovacijos, kompetencijos ir integracija įgyvendinant Erasmus + programos patirtį”. Konferencijos organizatorės – ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdoje lankosi lietuvius slavų atmaina vadinantis istorikas (atnaujinta)

Trečiadienį Klaipėdoje, Tautinių kultūrų centre, lankysis toks Vladimir Orlov (baltarusių pristatomas kaip Uladzimir Arlou) – kelių knygų apie Lietuvos Didžiąją ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This