Medicinos darbuotojų dienos proga susijungė medicina ir muzika

Sveikata

Operos dainininkas, kompozitorius, buvęs Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovas Jonas Sakalauskas kartu su keletu Lietuvos medikų, tarp kurių – ir Klaipėdos jūrininkų ligoninės vyr. gydytojas Jonas Sąlyga, bei instrumentine grupe „U‘Elements“ Medicinos darbuotojų dienai skiria bendrą dainą – sveikinimą.

„Šis laikotarpis labai sunkus šalies medikams ir visai medicinos sistemai. Gydytojai kiekvieną dieną mato žmonių skausmą, susiduria su netektimis. Sirgau, patyriau ir galiu patvirtinti ne iš nuogirdų. Muzika yra užsimiršimas, kai to reikia – atsipalaidavimas. Ir žinoma iššūkis, kai dainuoji. Tad pakviečiau talentingus medikus padainuoti ir laikinai pamiršti rūpesčius, pasidžiaugti ir pasitikti pavasarį, palinkint vieni kitiems kuo daugiau saulės ir šviesos mūsų gyvenimuose. Norima visai medikų bendruomenei sukurti išskirtinę dovaną – dovanoti muzikinę akimirką, nešančią viltį, kad po nakties ateis šviesa“, – pranešime cituojamas J. Sakalauskas.

„O saule mano“ medikų projekte su J. Sakalausku dainuoja Aleksandra Ekkert, Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų neurologė; Evelina Šumskaitė, Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų otorinolaringologijos gydytoja rezidentė; prof. dr. Jonas Sąlyga, Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius; prof. dr. Dalius Jatužis, VU Medicinos fakulteto Klinikinės medicinos instituto direktorius, VU Neurologijos ir neurochirurgijos klinikos vedėjas, Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų gydytojas neurologas; prof. Aras Puodžiukynas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Kardiologijos klinikos Širdies aritmijų skyriaus vadovas; Vygantas Kazlauskas, Vilniaus miesto klinikinės ligoninės anesteziologijos ir intensyviosios terapijos klinikos vadovas ir skyriaus vedėjas.

J. Sąlyga teigia, kad dainos premjeros laukia su jauduliu.

„Visi dainavusieji, laikydamiesi saugumo reikalavimų, savo partijas studijoje įrašinėjo atskirai. Visi šalies medikai pandemijos metu dirba įtemptai, tad norėjosi juos pradžiuginti, nustebinti“, – sako J. Sąlyga.

Jis tikina, kad medikų profesiją yra pasirinkę daug įvairiais talentais apdovanotų žmonių.

„Turime ne vien dainininkų, muzikantų, poetų, tačiau ir dailininkų, šokėjų, kitų meno rūšių atstovų. Medikų kasdienybė – pacientai atvykstantys su savo skausmais, išvarginti ligų. Medicinos darbuotojus lydi nuolatinis stresas, išgyvenimai, tad jie atgaivos, pusiausvyros, teigiamų emocijų ieško mene. Medicina savitas menas – taip pat. Ne tik medicina, bet ir menas – gydo. Natūralu, kad mūsų darbe tai susijungia“, – akcentuoja Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius.

J. Sąlyga sako, kad muzika jam yra atsipalaidavimas.

„Viskas prasidėjo nuo 4 metų, kai tėvai nupirko pirmą armoniką. Taip ir groju, dainuoju 60 metų. Grįžęs po sunkios darbo dienos mėgstu prisėsti prie instrumentų ir kurti. Džiaugiuosi, kai pamatau, jog man pavyko, kai galiu žmones pradžiuginti savo kūryba. Esu įrašęs keletą dainų ir pasidžiaugiu jas išgirdęs skambant televizijos „Sveikinimų koncerte“. Džiugu, kad savo pacientus galiu paguosti bent dainomis, kai neturiu galimybės tai padaryti gyvai“, – pasakojo vyr. gydytojas.

Jis sako norėjęs būti laivo kapitonu, besimokydamas vidurinėje mokykloje – muzikantu, net buvo nuvažiavęs į LMTA apsidairyti.

„Paskutinis mano apsisprendimas – medicina. Tačiau svajonės būti kapitonu neapleidau, tad atvykau į Klaipėdą bei panorau tapti laivo gydytoju. Laivo gydytoju taip ir netapau, bet esu laimingas, kad dirbu Klaipėdos jūrininkų ligoninėje“, – juokiasi J. Sąlyga.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Sveikata

Jonas Sąlyga vadovaus Klaipėdos miesto poliklinikai (atnaujinta)

Jau kurį laiką viešojoje erdvėje sklandę gandai, jog savo noru iš Jūrininkų ligoninės vadovo posto pasitraukęs Jonas Sąlyga laimėjo konkursą ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

ELTA

Teismai dėl Laimos Vilimienės laimėto konkurso tęsis

Buvęs Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) direktorius Jonas Sakalauskas Lietuvos Apeliaciniam teismui apskundė pirmos instancijos teismo sprendimą atmesti ...
2024-01-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This